Megatunel - církevní restituce.

    Jak to, že neznají ani kardinál Duka ani další představitelé katolické církve  kázání svého pána, Ježíše Krista?       "Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‚Oko za oko a zub za zub.‘ Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou; a tomu, kdo by se s tebou chtěl soudit o košili, nech i svůj plášť.Kdo tě donutí k službě na jednu míli, jdi s ním dvě." Matouš 5,38-41 Toto jsou slova samotného Ježíše, hlavy své církve, která se takto má chovat. Ta církev, která se nezachovala podle Božího Slova, podle přikázání Ježíše, není Jeho církev, ale jedná se jen o lidskou náboženskou organizaci, která miluje více majetek než samotného Boha a to co On řekl. "Spíše projde velbloud uchem jehly, nežli se bohatý dostane do království nebeského".

    Pokud bychom se chtěli opravdu nazývat státem demokratickým, tak v prvé řadě by vláda vyhlásila k církevním restitucím referendum, protože se jedná o cca 200 mld majetku i hotových peněz z majetku státu - z majetku občanů. V silně katolickém a věřícím Polsku vzhledem k ekonomické situaci nejen u nich, ale i v zemích EU zatím ustoupili od vyrovnání se s církvemi a bude o tom vyhlášeno celostátní referendum, až to přijde na pořad jednání.

      A nyní některá fakta a postřehy od občanů ČR:

  

   Církevní restituce jsou obrovský tunel a velmi dobře připravený! Kalousek a Schwarzenberg přihrají obrovský majetek Vatikánu, sami jsou přichystáni rozšířit své pozemkové vlastnictví v jižních Čechách, i samotní církevní funkcionáři a lidé napojení na církev se velmi angažují v tom, jak na předpokládaném darování polí a lesů církvím pořádně vydělat. Církev katolická velice upadá, počet věřících za poslední desítiletí klesl na třetinu, podobně v ostatních církvích, lidé jdou cestou vlastního poznání a nechápou nač platit finanční náhrady církvím: 59 000 000 000 celkem, římskokatolické 47 200 000 000 Kč - to budeme z našich daní splácet po 30 let! "Svatá" církev po tomto pekelném tunelu ztratí všechu úctu i zbytek příznivců a penízky poplynou do PEKEL dál??? Naše babičky nosily penízky a dary do kostelů, obce přispívaly statisíce, v malých obcích na údržbu církevních památek, města jistě miliony - stavby se brzy začnou hroutit a přispěje na ně KDO??? Přemýšleli jste poslanci? Kalousek a Schwarzenberg a další tuneláři zmizí na Bahamách nebo v pekle a naše děti budou z hrůzou zírat na hroutící se památky - neboť 250 mld darovaných církvi bude dávno rozfofrováno. Stát však slíbil hradit náklady církví ještě 17 let!? A mají vystaráno - už Ježíš musel vyhodit hamižné farizeje z chrámu... Církevní restituce byly vyřešeny již před 21 lety - hned po sametové revoluci!!!  Stejně i na Slovensku a tam se již víc neřeší. Federální shromáždění ČSFR 1.srpna 1991 schválilo výčtový zákon, kterým se restituovaly majetky církví a náboženských společností. Jako důkaz onoho vstřícného kroku mezi státem a církví bylo prohlášení tehdejšího kardinála Františka Tomáška, že to je poslední nárok, který církev vznáší! MÁME KRÁTKOU PAMĚŤ NEBO JSME OPRAVDU NÁROD BLBCŮ, KTEŘÍ ZVEDNOU RUKU PRO COKOLIV A ROZDAJÍ COKOLIV? NAŠI MOUDŘÍ PŘEDKOVÉ SI CHRÁNILI VLAST I MAJETEK. Kardinála Františka Tomáška nesu v paměti, coby moudrého lidem ctěného člověka - kolik je dnes v církvích takových, jež lidé opravdu milují? Většina církví opravdu ztrácí i svou duchovní platnost. Národ však hodnotí jednání všech představitelů jak politických stran, tak církví - a zdá se, že není velkého rozdílu - klesá přízeň politikům i církvím. Nalézt příčiny je snadné... Lidé mají informací mnoho i o církevních restitucích - zajímavá témata jsou na blocích, putují facebookem i emaily, nespokojenost s neúctou k národu, věčným oblbováním, vydíráním a tunelováním neuvěřitelně roste. Nespokojenost roste i se stálým zatajováním důležitých skutečností pro život a zdraví člověka i planety, jedna totalita skončila a nastupuje další? Letošní rok je velmi hektický v mnoha ohledech, lidem se nedostává od vlády a institucí informací o změnách, jež jsou v plném proudu, ani o nových technologiích nabídnutých vládám ke zlepšení života obyvatelstva i stavu naší planety. A tohle jsou skutečnosti nutné k přežití lidstva!

   A další názor občana:

KATOLICKÁ CÍRKEV a církve všeobecně jsou NEJVĚTŠÍ ZLO na zemi,

     Církve mají na svědomí stamilony obětí a možná miliardy obětí.Násilným šířením svých bludů doslova zašlapali do země stovky kultur,zničili jejich přirozený vývoj v čase,násilím jim vnutili víru v jediného Boha  v době kdy třeba Egypťané stavěli své pyramidy či Aztékové tesaly do skal svůj kalendář .....vůbec NEPOCHYBUJTE o tom že mám pravdu.CHCETE DŮKAZ u nás? U nás třeba VELIKONOCE,kdysi pohanská oslava jara,příchodu nového života(mláďata)příslibu nové lepší úrody atd. A JAK SE SLAVÍ DNES podle církve?  Já pokládám víru v toho jejich boha za spolupachatelství na největší genocidě lidstva v jeho historii a patří samozřejmě mezi to i třeba víra v Allaha.Proč píši o genocidě? Třeba proto že systematicky ničili kultury mnoha států,účelově vybíjeli inteligenci těchto států,násilím a hrůzou páchanou na těchto lidech je nutili přijmout za svého  Boha Ježíše Krista.Pořiďte si třeba knihu "Conquistadoři to začali" ať se dovíte jak církev podplácela,zastrašovala atd aby se přes první výpravy do Již.Ameriky dostali k "lizu". Podívejte se třeba v pozdější době na dobu Pobělohorskou kde církev doslova ukradla majetky statisícům lidí kteří byli nuceni v záchraně holých životů prchnout z České kotliny,jedním z nich byl třeba i J.A.Komenský. Anebo se podívejte na období II světové války kdy Vatikán žehnal zbraním Hitlera, po válce zase pomáhal ukrývat nacistické zločince (ponejvíc v Argentině za pomocí dnes oslavované Evity Peronové). A to jsem vynechal tisíce a možná statisíce zneužitých dětí, stovky a možná tisíce strachem a bitím donucené starce kteří v možné hrůze která by mohla přijít i dnes raději přepíší na smrtelné posteli své majetky na církve atd. Jak píši :  CIRKEV je největší zlo na zemi. Žádný jiný IZMUS nemá na svědomí tolik obětí. Je to jen drobný postřeh,jistě se najde někdo kdo nebude souhlasit,zejména věřící v  Krista tak jako vyznavač proroka Mohameda pedofila který pojal za manželku 9 letou dívku Áišu. PRO těchto pár důvodů by všechny církve měly žít jen z příspěvků od svých oveček které se jim podaří zblbnout.

  A názor dalšího občana na konání církví:   

    Magdaleniny prádelny: církevní peklo pro ženy, které byly příliš jiné Pro třicet tisíc dívek a žen, které jimi prošly, byly noční můrou. Byly v nich trýzněny, ponižovány, zotročovány. Prádelny provozované křesťanskými církvemi v Irsku opravdu odkládaly nebe až po smrti. To, co nabízely tady, bylo peklo. Dlouholeté tabu. Týrání a otrocká práce se dostaly na oči veřejnosti až v roce 1993, kdy se jeden z řádů, které prádelny provozovaly, rozhodl využít boomu sektoru nemovitostí a prodal svůj pozemek developerovi. Při následných pracích byla objevena těla 155 žen. Teprve tehdy se společnost začala ptát. | foto: commons.wikimedia.org/Finnegan, F.: Do Penance or Perish. A Study of Magdalen Asylums in Ireland Tváří v tvář jestřábímu pohledu milosrdné sestry se dvanáctileté děvče třáslo. Ta slova se nesla chladnou místností církevního sirotčince jako blesk rozžhavený nenávistí: "Měla bys být ráda, že jsi tady. Tvoje matka je děvka a já doufám, že z tebe se coura nestane." "Je mou věčnou hanbou, že jsem odpověděla: Ano, sestro," klopí oči téměř po šedesáti letech Mary Norrisová. Do církevní péče ji tehdy předala policie proto, že její matka udržovala po smrti jejího otce proti vůli církve vztah s mužem bez posvěcení manželství. Tím začala její muka, která pokračovala v Magdalenině prádelně v Corku. Sestry jí tam vzaly jméno (svaté jméno nečisté dívce nepatří) a stejně jako dalším vězněným jí vtloukaly do hlavy pocit viny: jsi hříšnice a napravíš se jen prací a pokáním. A tím, že zapomeneš na důstojnost a přestaneš být člověkem. "Cítila jsem se jako zvíře v kleci."

   A to je jen zlomek toho, co si myslí většina občanů  - daňových polatníků k t.zv. vyrovnání se s církvemi.  A protože jak kardinál Duka, tak i potažmo celá vláda a všichni ti, co hlasovali pro tento tunel století si uvědomují, že v případě vyhlášení referenda by to neprošlo, tak si pospíšili, dokud mají v PS těsnou většinu 101 hlasů, aby se to prohlasovalo, i když času bylo do konce roku dost. O nabytí majetku církvemi jsou uloženy záznamy v archivech, rovněž tak je zaznamenáno, kolik milionů  lidí přišlo o život upálením  na hranicích, kolik v mučírnách, při t.zv Svatých válkách atd. Ovšem přetřásají se jen zločiny fašismu a komunismu, na zločiny církví se asi schválně zapomíná. Proč asi? Věřících podle průzkumů a statistik stále v ČR ubývá. Církev začne ten majetek rozprodávat a díky novému zákonu z dílny ministra Kalouska ani nebude platit daň z převodu nemovitosti, tu bude platit kupující, takže další příliv peněz této dobročinné organizaci. Hlavně, že na peníze pro Klokánky, nemocné děti, důchodce, sociálně slabé rodiny atd, je stále peněz méně a méně. Jsou jen pro církve, na odměny náměstků a dalších úředníků na ministerstvech, kteří "dřou jak koně" apod. Takže bych to zakončil asi takhle: Koho si většina voličů v r. 2010 zvolila, aby jí zastupovali, tak takové tam mají.

      

Autor: Miloslav Pokštefl | sobota 20.4.2013 12:53 | karma článku: 31,98 | přečteno: 1042x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26