Korupční vláda rozpočtové neodpovědnosti.

Po volbách 2010 voliči rozdali karty. Po prvé v historii samostatné České republiky nepověřil zakladatel ODS "nadstranický"prezident sestavením vlády vítěze voleb, ale stranu, která volby nevyhrála. Dneska se už neví, zda by ČSSD sestavila vládu 101 . VV, nová strana, dychtící po podílu na moci a korytech, která navíc měla volební program ve více věcech podobný programu ČSSD, mohla v sestavování vlády sehrát svou roli. Ale strašení komunisty se neminulo účinkem a proto vznikl tenhle slepenec stran, s odlišnými volebními programy.

Mandát 118 hlasů, nejsilnější v celé 20ti leté historii neznamenal jen prohlasovávání vládních návrhů, ale také měl znamenat jednání o nich jak s opozicí, tak i v tripartitě, ale hlavně brát také ohled na názory voličů, kteří umožnili vznik téhle vlády. Zatím se ale začalo s tím, že Vondra začal prošetřovat úniky miliard na MO, což se nelíbilo Kalouskovi, který v letech 1994 - 1997 dělal ekonomického náměstka na MO a měl lví podíl na únicích miliard soukromým subjektům a proto jeho cifršpioni z FAÚ začali prověřovat Vondrovu vinu v kauze ProMoPro. Také místopředseda ODS a ministr životního prostředí Drobil se projevil jako korupčník a musel podat demisi. Pak začala mediální štafeta článků o VV, které všichni známe. Takže místo práce se vláda skoro 10 měsíců potýká s problémy svých ministrů.

Sice se objevily vládní hyenistické návrhy zejména ze  strany TOP, které je jmenují reformami, ale ve skutečnosti jsou to deformy, což se projevuje demonstracemi, stávkami a 90% občanů tuto vládu už nechce. Tato vláda se neohlíží na většinu občanů, jejich životní úroveň, ale pouze na 10% menšinu bohatých, ke které také sama patří.  Těch zvýšení nejen DPH, ale de fakto všeho, včetně léků, pobytu v nemocnicích a lékařské péče se nijak citelně nedotkne.

Tohle všechno by nemuselo být, pokud bychom budovali právní a demokratický stát, kde opravdu platí padni, komu padni, korupce, tunely a zlodějny by byly řádně vyšetřovány ihned, aktéři by byli souzeni a při prokázání viny také odsouzeni. Zatím se odsuzují malí zlodějíčci, kterých jsou plná vězení, těm velkým se umožní odchod do ciziny a to do těch zemích, se kterými nemá ČR smlouvu o jejich vydání a ostatní kauzy se zametají pod koberec. Začaly se naplňovat slogany těchto autorů: 

Gaius Titus Petronius: " Co zmohou zákony tam, kde vládnou jen peníze."

Cicero: "Největším lákadlem ke špatným skutkům je naděje na beztrestnost." 

Pokud má vláda ještě trochu soudnosti a sebekritiky, tak podá demisi a nechá voliče znovu rozdat karty. To by ale museli ministři přestat lpět na korytech a všech výhodách z toho plynoucích.

Autor: Miloslav Pokštefl | sobota 4.6.2011 11:30 | karma článku: 22,23 | přečteno: 1169x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26