Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Další zpolitizovaný proces.

     Dnes jsme byli svědky přímého přenosu z PS obhajoby a vysvětlování všeho, co se stalo, od Dr.Davida Ratha. K tomu, jestli je vinen, či nikoliv, se na rozdíl od některých diskutérů na diskusích iDNES nevyjádřil v PS nikdo, což je rozumné, protože od toho tu máme, doufám, že nezávislý soud, který potvrdí, nebo vyvrátí důkazy jak obžaloby, tak i obhajoby.

      Chtěl bych se zastavit jen u některých detailů, které se během toho přenosu objevily. V prvé řadě to byl pompézní převoz nebezpečného vězně na úrovni převozů nejhorších vrahů a sadistů a je divné, že neměl masku a nebyl spoután řetězy na rukou i na nohou, což při nedostatku peněz nastoluje otázku, kde se na tak nákladný převoz peníze vzaly, když nejsou ani na platy policistů a ani na benzin do služebních aut. A že je Rath pro koalici opravdovým nebezpečím dokládala i ozbrojená eskorta v jeho blízkosti i ve sněmovně. Dokázali jsme opět světu, že náš absurdistán se stále ne a ne stát konečně právním a civilizovaným státem. Že je to politický proces, o tom snad lidé, kteří mají trochu intelegence v sobě, vůbec nepochybují. Protože, kdyby se jednalo jen o korupci, tak by se tomu nevěnovala taková pozornost už od 14.května a to denodenní, jak v tisku, tak i v televizi, jako se nevěnuje skoro žádné korupční kauze. Proběhne malá zpráva a tím to skončí. V době, kdy vládní koalici padají preference, se musí najít způsob, jak to zastavit, takže se opakuje již jednou s úspěchem použitý scénář z roku 2006 - tehdy se to jmenovalo Kubiceho zpráva. Už při výběru nového ministra vnitra, po odchodu Johna bylo divné, že vybrala ODS nestraníka Kubiceho, přestože funkce ministra vnitra je natolik důležitá, že žádná strana by jí nepřenechala straně jiné jen tak. Asi počítal Nečas s možností, že se může zase opakovat rok 2006 a bude nutné zase ČSSD srazit dolů, pokud budou mít zase nárůst preferencí a ODS úbytek. Velmi dobře to popsal bloger Břetislav Olšer ve svém článku Sněmovna si oživila obhajobu...........

      Ukázalo se, že máme opravdu schopné policisty, když přes půl roku mapovali tuhle kauzu a žádný únik se nekonal. Ovšem vystává otázka a klade si jí hodně lidí, proč nebyli a nejsou s takovou precizností a profesionalitou řešeny také ostatní kauzy, jako ProMoPro ministra Vondry ( kde např. nebyly povoleny ani domovní prohlídky), Drobilovo snaha odklonit 500 mld pro ODS, Bémova miliarda, která chyběla na magistrátu, Opencard, nejdražší cyklostezka, tunel Blanka, IZIP za 2 mld, 40 milionů u manželky dalšího politika z ODS Dlouhého, která je  v domácnosti, Janoušek a jeho ochrana policisty, když opilý řídil vozidlo, srazil ženu, před policií utíkal, ale stačil telefonát a místo do vyšetřovací vazby jej nechali odvézt domů, ani nepřišel o ŘP, jako by nebyl obyčejný smrtelník, ale nějaký nadčlověk, na kterého se zákony ČR nevztahují. Už nemá cenu připomínat starší kauzy, jako působení Kalouska na MO a jeho účast při pronájmu gripenů, Bartákovo a Parkanové  předražené pandury, LTO, zákaz dotací pro ČR, který přišel z Bruselu kvůli lhaní a mystifikaci Kalouskovo ministerstva financí a jedná se o částku 100 mld  atd, atd. Je opravdu zarážející, že se najdou tací, kteří považují za trestné jen to, když je člověk chycen s úplatkem, který má u sebe, ale ti, co se jim posílají úplatky na jejich konta, jsou podle nich čistí. To se nedá jinak nazvat, než zvráceným myšlením, které je ovlivněno kýmsi, který chce mít z toho užitek.

       Pokud je David Ráth vinen, rozhodne soud a bude podle toho také potrestán, což je v naprostém pořádku. Ale nemusí se z jeho případu dělat show, pompézní a mediálně denně probíraná kauza. To právě vypovídá o tom, že je to další  politický případ podle vzoru z 50tých let, hned po Smetanovi, který kreslil tykadla na plakáty, které šly do sběru. A že se nechce vzdát mandátu poslance, je pochopitelné. Mandát poslance mají i nepravomocně již odsouzení Bárta a Škárka, dále i poslanci, které zastupují strany, které nikdo v r. 2010 nevolil, jako je LEV 21 a platforma LIDEM. Myslím, že poslanec Huml nazval věci pravými jmény. A co je vůbec nepochopitelné je to, že v českém absurdistánu vykonávají funkce poslancú i ministrů lidé, které vyšetřuje protikorupční policie. Toto je naprosto vyloučené v demokratických a právních státech, ale normální a obvyklé v banánových a rozvojových, nebo totalitních státech.

Autor: Miloslav Pokštefl | úterý 5.6.2012 22:27 | karma článku: 23,45 | přečteno: 1199x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik