Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Amerikánismus - nová modla v ČR.

   Při hodnocení uplynulých 25 let zjišťujeme, že historie se opravdu opakuje, jen jaksi obráceně. My starší pamatujeme vymývání mozků hesly " SE SSSR NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK", dneska se zase vymývají mozky "S USA NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK".

  O čem to svědčí? Že co bylo dříve, bylo všechno špatné, alespoň se tak učí naše nová generace a co je dnes je zase všechno  OK. Sice je tady 630 000 nezaměstnaných, cca 40 000 bezdomovců, cca 2 miliony lidí na pokraji i pod hranicí chudoby na druhé starně pár procent milionářů a miliardářů díky divoké privatizaci, rozprodávání státu, tunelovaní a korupci ( neházím všechny do jednoho pytle, najdou se i tací, co se k tomu dopracovali vlastní pílí a pracovitostí, ale těch je jak šafránu) atd, ale to přece nevadí, že? Máme prý svobodu, sice pod dohledem kamer, monitorovaných diskusích, kontrolou všeho apod. To je všechno známé.

      ,,Nikdo není tak beznadějně zotročený, jako ti, kteří falešně věří, že jsou svobodní.‘‘ Johan Wolfgang von Goethe           

 

   Co bylo dříve české nebylo IN a proto se  to musí nahradit v angličtině. Názvy firem, podniků, různých butiků a také mluvou našich celebrit a VIP. Promiňte, ale ani za vlády komunistů jsme tady neměli tolik ruských nápisů a názvů, jako dneska těch anglických. Dokonce se některé ženy stydí i za české jméno a po vzoru zahraničí vypouštějí koncovku -  ová. V poslední době, zejména od doby, kdy fašisté a banderovci za pomoci USA a CIA jak peněžní, tak i materielní, rozpoutali bratrovražedný boj na Ukrajině, sílí protiruské nálady. Dokonce naši politici, kteří by měli být vzdělaní si pletou anexi se svobodným a demokratickým referendem ( Krym -  asi proto,  že u nás se žádné nekoná a nekonalo se ani při rozdělování ČSSR na dva samostatné státy, ani pro vstup do útočného paktu NATO, pouze pro vstup do EU, které se začíná jevit jako nevýhodné ekonomicky, apod). Každý rozumně uvažující člověk ví, že nebýt Rudé armády, tak kdo by dneska tady asi v ČR žil a pracoval, pokud by se povedlo Hitlerovi ovládnout svět a lidé z  protektorátu Čechy a Morava vystěhoval do Patagonie, jak sliboval, ale až po rasových čistkách. To se mladí bohužel už neučí. Také si mnozí pletou SSSR s Ruskou federací, ze které se stal kapitalistický stát stejně jako z ČR, ať už záměrně nebo z neznalosti. Je pravda, že v r. 1968, kdy byla snaha o přeměnu stávající politiky, sem pozvalo pár komunistů u moci vojska WS, aby u té moci zůstali a pak tady vojska SSSR zůstala 20 let. Na to stále poukazují amerikofilové, ale zapomínají, že i jejich obdivované USA se zachovaly stejně:

    Například americká invaze do Panamy, která svými důsledky daleko předčila bratrskou pomoc armád Varšavské smlouvy, měla jméno „Just Case", tedy spravedlivá věc. Kritik tohoto pojmenování napsal: „Šlo o extrémně cynickou hru pojmenovat svrchovaně nespravedlivou invazi do Panamy tímto jménem." Vláda se tím ale zbavila nejistoty ohledně nelegální invaze suverénní země. Takové označení bylo tudíž velmi důležité, protože utvářelo ve veřejnosti dojem, že americká vláda podnikla morálně správnou věc. Byla to ale čistá propaganda.

   Ovšem co je nejhorší na té amerikanizaci ČR je ten fakt, že ač se stále připomínají oběti nacismu a fašismu za 2 VV, nedávno bylo 70 výročí osvobození koncentarčního tábora v Osvětimi, tak určitá část lidí obdivuje fašisty a banderovce na Ukrajině, kteří se na těch zvěrstvech podíleli jako členové divizí SS Das Reich a Galizien a podle jejich vzoru i s nacistickými nášivkami totéž dělají jejich potomci na vlastních spoluobčanech. Ale je to v zájmu USA a proto je to pro některá individua u nás správná věc. Je vrchol, když si p.Joch dovolí prohlásit, že v r.1941 napadl Sovětský svaz mírumilovné Hitlerovské Německo a tím rozpoutal 2 VV a jedinou zásluhu na osvobození od Hitlerovské nadvlády mají USA. Tak to už je řádný fanatizmus, ale naše mladá generace současným "upraveným" dějinám věří a to je opravdu ostudné. Kdo má zájem, může si vyhledat počty obětí všech států, které bojovaly s nacistickou zrůdou. USA naopak po válce umožnili pár stovkám německých válečných zločinců se vyhnout řádným soudům tím, že je přepravili do států Jižní Ameriky, kde pak dožili.

    Také červené karty, kterými mávala ta zfetovaná, zfantizovaná a zaplacená lůza na Albertově na prezidenty V4, pochází z americké ambasády, protože lidé si v přímé volbě ze všech kandidátů zvolili Miloše Zemana, který nehájí zájmy USA ani amerikofilů z pražské kavárny a havlistů, ale zájmy ČR a to jak doma, tak i ve světě a nesouhlasí se sankcemi proti RF, protože jako ekonom ( na rozdíl od chemika) ví, že to nejvíce poškodí státy EU, což se už děje a USA jsou rády, že mají EU na lopatě. A proto i za podpory našich politiků je na něj pořádán hon. A protože nejsme kulturní ani civilizovaný stát, kde je zakázáno pod trestem vězení (i v jejich obdivovaných USA) urážet hlavu státu, tak se vymyté proamerické mozky v těch urážkách vyžívají za vydatné podpory agentů CIA ( bývalých disidentů), pražských kavárenských štamgastů a uraženého kandidáta na prezidenta, který volby prohrál, p.K.Schwarzenberga, který se neštítí ani psát bláboly do zahraničního tisku, pomlouvat v nich nejen prezidenta ČR, ale i ty co jej volili.

    Na závěr bych chtěl říci, že takový vývoj v ČR jsme si my, co jsme cinkali v listopadu 1989 ani v nejhorších snech nepředstavovali. Výměna Moskvy za Washington. To opravdu nebylo nutné. Ale nějak si ten jidášský groš ti amerikofilové a my víme kdo to je, zasloužit musí.

Autor: Miloslav Pokštefl | neděle 1.2.2015 16:08 | karma článku: 39,89 | přečteno: 1952x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1703x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  19:09

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno 

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik