Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A už je to tu zase.

      Po kolikáté? Teprve po třetí ze 4 pokusů nedokončila koaliční vláda ODS celé volební období. Prostě je nepoučitelná a pořád to zkoušela.

   Ovšem tentokrát si vybrala za koaličního partnera asociální a hyenistckou TOP 09 protřelého politika M.Kalouska, na kterého bohužel nikdo nemá.  A proto nebylo žádné překvapení, že se hodně brzy stal faktickým šéfem vlády a to díky nejslabšímu premiérovi od doby S.Grosse, "čistému" Nečasovi.  To, co si mohl dovolit, by mu v žádném jiném demokratickém, civilizovaném státě neprošlo. Ať už se jednalo o fackování mladého kluka na ulici, který vyřkl svůj názor přesně v duchu svobody slova a ministr vlády, i když byl pod vlivem alkoholu, by se nad to měl povznést.

   Jeho zasahování do vyšetřování kauzy nákupu letadel CASA, ve které byl osobně zaangažován, protože jako ministr financí na to uvolnil finanční prostředky, aniž by se zajímal o to, zda cena je adekvátní ( a ani nechtěl, protože nákup šel přes firmu Omnipol, ve které měl a možná ještě má aktivity) a také by musel v jiném právním státě jako ministr skončit.  Tím, že hrozil ODS, že pokud nebudou její poslanci hlasovat pro všechny hyenistické, ožebračující a asociální deformy z dílen ministrů TOP09, vystoupí z koalice a vláda padne, slabošský premiér Nečas  poslanci za ODS se zalekli, že přijdou o koryta, výhody a podílu na moci, tak odhlasovali všechno, přestože to bylo v přímém rozporu s jejich volebním programem. Ten samý nátlak dělala i nikým nevolená strana přeběhlíků z VV LIDEM a opět Nečas a poslanci ODS strachy poslouchali. Když přišla koalice o výhodu 118 hlasů odchodem VV z vlády, kteří poznali po určité době, že koaliční program je v přímém rozporu s jejich volebním programem a ztrátou ministerských funkcí oslabily koalici až na 101 hlasů a pokud chtěla vláda prohlasovat ožebračující daňový balíček a jeden z největších tunelů - církevní restituce, musel jim svým hlasem posloužit i pravomocně odsouzený poslanec Pekárek z ODS a další náhradníci za Tluchoře, Šnajdra a Fuksu, kteří odmítli pro to hlasovat a po příslibu výnosných trafik, které jim dohodil Kalousek, se vzdali poslaneckého mandátu, takže jim to také prošlo.

    Kalouskovo sliby před volbami v r. 2010, že nebude zvyšovat žádné daně ani nepříme také vzaly za své.  Ono se totiž odklonilo více, než kolik se počítalo a proto bylo potřeba ty ztráty nahradit a tak se zvyšovaly daně včetně DPH, kterou máme nyní jednu z nejvyšších ze států EU, což způsobilo pád ekonomiky, který na rozdíl od okolních států stále trvá. A přesto, že převzal v r. 2007 dluh 802 mld, který se nashromáždil za 15 let, tak se mu povedlo jej navýšit už v r.2012 na 1,73 bilionu a to přese všechny škrty, šetření a to i na tělesně postižených ( i dětí), důchodců, sociálně slabých rodin ( ale jen těch bílých) a přes zvedání daní.

    Po pádu druhé vlády V.Klause se jako viníci označovali poslanci ODS, který zpunktovali t.zv. Sarajevský atentát. Topolánkovo vládu položili spolu s ČSSD její vlastní a koaliční poslanci ( bez nich by se to ČSSD opět nepovedlo) ale největší ostudou zůstává to, že vládu Kalouskovsko - Nečasovskou položila jedna "slabá" žena, která měla vřelé vztahy s P.Nečasem, kterých plně využívala. Takže komu za ten pád bude pseudopravice nadávat? Už lidé neberou bububu komunisti, bububu Paroubek, bububu Řecko ( na jehož úroveň nás vláda Kalouska dovedla), tak se nyní, kdy se blíží termín předčasných voleb vymýšlí, čím se bude před volbami zase strašit. Je to už opravdu směšné. Předložení volebních programů pro většinu občanů ( ne pro pár procent) a jejich důsledné dodržování by bylo na rozdíl od strašení smysluplné.

    Je bohužel varující, že po zkušenosti, která trvala 3 roky a naše země se za tu dobu dostala na ekonomické dno a naopak na nejvyšší příčky v korupci, za což můžeme  poděkovat hlavně politice M.Kalouska a jeho TOP09 se stále najdou tací ( převážně mladí voliči), kteří tu nejhorší asociální stranu, která tady vznikla od roku 1918 jsou rozhodnuti volit. Musíme všichni doufat, že jich bude jen pár procent a jejich pár poslanců budou sedět v opozičních lavicích hodně let.

Autor: Miloslav Pokštefl | pátek 23.8.2013 13:21 | karma článku: 22,06 | přečteno: 689x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1703x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik