Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

milivoj

31. 1. 2010 21:50
Zajímavý článek

S čím ale nemůžu souhlasit je tvrzení, že současná "evropská integrace neokrádá státy o suverenitu." Integrace odebírá státům část suverenity a za to jim dává jisté výhody, které plynou ze členství v organizaci. Pokud jsem svobodný, mám více "suverenity", než když se ožením. Z manželství však plyne mnoho výhod a nakonec mohou oba partneři vydělat - část své "suverenity" vymění za výhody manželství a mohou na to být lépe než před tím. Neplatí to ale automaticky, každý případ je nutné soudit individuálně.

Jsem přesvědčen, že součásná evropská integrace už za naši zbývající suverenitu dávno nenabízí výhody, které by za tu "výměnu" stály. Pokud má současná integrace dospět po své dnešní trase do funkčního bodu, musí to být cílová stanice superstát (o suverenitě už se pak ale nemusíme bavit). Druhá varianta je zpátečka - debyrokratizace, redukce, návrat do bodu, kdy členství v EU bude pro jednotlivé státy výrazně výhodnější a prospěšnější než nyní.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

31. 1. 2010 17:53
Naneštěstí...

Sice vím že by se ČR měla zamést před vlastním prahem a vyrazit na den ze státní správy alespoň 50 000 lidí a jejich agendu kompletně zrušit. Ale ta byrokracie, směrnice a přerozdělování za těch pár pofidérních úspěchů unie prostě nestojí. 

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

31. 1. 2010 20:03
Re: Naneštěstí...

U nás je potřeba vyhodit těchh 10 % (50 000) zbytečných byrokratů,  jenom v Bruselu jich však je asi 20 000 a všichni královsky placení.

Článek pěkně popisují, jaké nesmyslné a zbytečné žabomyší půtky se  tam za naše peníze odehrávají.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

31. 1. 2010 17:49
Fungování EU

Posíláme peníze do EU abychom je pak žebrali nazpět. a na každé fázi se přiživuje spousta úředníčků, jak evropských tak našich.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1219x
Rád se o své názory a zážitky dělím s ostatníma, proto jsem se rozhodl založit tento blog...