Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co postrádá v boji proti šíření koronaviru logiku aneb která místa jsou nejnebezpečnější?

Pokud nepatříte do skupiny osob, které mohou vykonávat svou práci z domova, tak máte celkem smůlu. Jste tou nejohroženější skupinou, která se může koronavirem nakazit i když se budete dodržovat vše, co nám vláda přikázala.

Tímto způsobem se nakazila většina občanů oblastí, které ani nemusím jmenovat.

Naprosto souhlasím se všemi opatřeními, které vláda nařídila, ale žasnu nad tím, že stále opomíjí řešit jádro problému, kterým se na světě nakazilo nejvíce lidí ....

Vláda nám sice přikázala zůstávat doma, nesmíme se navštěvovat, přibližovat se k dalším lidem na 2 metry, ale jakmile vstoupíme do MHD, tak musíme toto nařízení okamžitě svévolně porušit a kupodivu náš žádné sankce za porušení nařízení nečekají.  Ráno a odpoledne jsou dopravní prostředky prostě plné a tam se dá těžko dodržovat tak velký nařízený odstup od každého jedince.

Mimochodem pokud se budeme řídit modulem z Číny, kde už existují na tento virus výzkumy - třeba ty, jak se šíří, tak to nijak nekoresponduje s tím, že by nás těmito striktními nařízeními v ČR mělo ochránit  od infikování. 

Díky kamerám, které v Číně má každý autobus se podařilo zachytit  pacienta, který seděl v plném autobuse a jak se vir šířil dál.

Kupodivu se nenakazili všichni cestující kolem nemocného, ale většina cestujících, co se nakazila, byla až 4,5 daleko od dotyčného!!!

No a k tomu už stačí jen dodat, že ti infikovaní cestou v MHD se vypravili domů, nebo do práce a tam nakazili vzápětí  další osoby = tímto způsobem se začalo strmě onemocnění šířit v začátcích, než byla MHD úplně zastavená.

Odpověď na to, jestli se můžeme v MHD nakazit je závislá na tom, jak je přeplněná a jak dlouho cestujeme do své cílové stanice. Obecně platí, že čím delší dobu budeme trávit v přeplněném MHD, tím je riziko větší.

Velkým problém je ten, že i člověk, který nemá žádné symptomy na začátku nemoci už vir "rozsévá". Stačí k tomu obyčejný hovor bez roušky / i když ta téměř ničemu v tomto případě nezabrání/, nebo se bude dotýkat míst, kde se za chvíli budete dotýkat vy - zdravý člověk. Dezinfekce MHD je sice super, ale aby se dosáhlo optimálního účinku / nikoliv 100%/ tak by musely být autobusy, vagony metra, tramvaje desinfikovány po každé své jednotlivé cestě a to není dost možné. A velmi rizikovou jízdou bude cestování v dopravních prostředcích, která mají čalouněná sedadla ...ty jsou a budou vždy semeništěm všem virů a baktérií, protože se nedají dost dobře omýt a vydenzifikovat.

Stačí tedy abychom si sedli v MHD na místo, kde před hodinou seděl  někdo infikovaný a bakterie si odnášíme na svém oblečení, či těle / rukou/ domů. 

MHD je tak v současné době největší hrozbou, kde se můžeme nakazit. 

Ale ti co si teď říkají, že se jich to netýká, protože jezdí do práce autem, tak jsou jen relativně mimo tento problém. V jejich zaměstnání je určitě mnoho kolegů, kteří přijedou do práce MHD a i nejúzkostlivější dodržování hygieny vás od infikování nemůže zachránit. Lidé ve společné kanceláři se dotýkají spousty  věcí a hlavně mluví, čímž se do vzduchu dostávají malé kapénky, které mohou přenos nemoci zavinit.

Teprve pokud se zastaví všude hromadná doprava, tak teprve v tu chvíli se podstatně sníží stoupající počet nových nakažených.

Jenže nikdo si nedovede představit, že by se to stalo a dokud se nebudeme přibližovat děním  Číně a Itálii, tak se to nestane a pak až čísla budou obrovská a zdravotnictví bude kolabovat, tak se k tomu bude muset stejně  přistoupit ...ale už bude pozdě, jako vždy. 

Pokud si opravdu chceme brát příklad z Číny, tak čísla nově nakažených se podstatně snížila až po zastavení MHD. Do té doby, než se přistoupí k tomuto kroku, tak čísla budou nadále dramaticky stoupat. Už nyní přibývají lidé, kde nelze zjistit jejich ohnisko nákazy a bude jich čím dál tím více ....

A ti možná jeli jen do své práce MHD .....

 

koronavirus

 

Autor: Simona Podlipská | úterý 17.3.2020 5:13 | karma článku: 16,67 | přečteno: 966x
  • Další články autora

Simona Podlipská

Novodobí "šmejdi" co vysávají dětem kapesné aneb žebrání online

Ano jsou tu zase v jiné podobě a tentokrát obírají děti. Představují dětem život bez práce, plný luxusu a doslova žebrají o peníze, které jim náctiletí posílají, aby se u nich dočkali pár sekund obdivu. Jejich život je ale fake.

28.1.2023 v 8:01 | Karma: 28,18 | Přečteno: 1181x | Diskuse| Společnost

Simona Podlipská

Pátek 13. ledna a setkání s "šedou" realitou

Tak na pověr určitě nevěřím, ale z toho pátku je mi prostě smutno. Stačilo pouhých 9 minut čekání na autobus, abych se střetla s realitou, která tu dnes panuje....do které nás někdo "úspěšně" dovedl a je mi z toho pořádně smutno.

14.1.2023 v 11:21 | Karma: 25,45 | Přečteno: 573x | Diskuse| Společnost

Simona Podlipská

Opravdu zemřela zpěvačka Hana Horká na covid? Nebo je to jen mediální tah na antivaxery?

Prý zemřela na covid, protože nebyla očkovaná, říká její syn a druhým dechem dodává, že pitevní zprávu má otec a nikomu ji neukázal. Chtěla raději covid a zelenou tečku, aby mohla chodit do divadla, restaurací....a co na to vláda?

19.1.2022 v 19:46 | Karma: 38,40 | Přečteno: 1596x | Diskuse| Společnost

Simona Podlipská

Máte exekuce? Proboha nežádejte o insolvenci! Přijdete tak o státní bonusy!

Paskvil jménem " Zákon o kompenzačním bonusu". Aneb lajdákům a ignorantům stát rozdává peníze a těm co své dluhy řádně splácí,nic nedá! Máš 10 exekucí, nevadí, peníze ti určitě přijdou!

22.12.2020 v 18:54 | Karma: 19,10 | Přečteno: 917x | Společnost

Simona Podlipská

Jak nás rouškový guru Prymula zase pěkně obelhává.

Bývalému ministrovi zdravotnictví Prymulovi jde jen o jeho byznys. Slíbí cokoliv, jen aby lidi nalákal na očkování. Avšak vědomě občanům lže a to o tom, že očkovaní lidé nebudou muset nosit roušky. Je to další jeho lež, kolikátá?

10.12.2020 v 8:03 | Karma: 33,77 | Přečteno: 1197x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Také rádi vaříte, nebo jen hledáte inspiraci pro dnešní oběd či večeři? Tak jste tu správně. Nabízím Vám jednoduché a rychlé recepty, které zvládne každý. Mým koníčkem je mezinárodní kuchyně. Zkuste něco nového a nechte se inspirovat dálkami a vůní koření a cizokrajných pokrmů, které nemusí zpestřit jen sváteční tabuli.