Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení spoluobčané,

s ohledem na vzniklou mediální bouři ohledně neuskutečněného koncertu kapel Törr a Root, která je silně mířena proti mé osobě a našemu městu, bych se ráda k danému problému znovu vyjádřila a uvedla na pravou míru fakta, která jsou médii prezentována zcela jinak, než se stala.

Není pravdou, že bych označila hudební skupinu Törr za satanistickou, jak je uvedeno v jejich oficiálním prohlášení. Jako důkazem toho je fakt, že tato kapela v našem městě v březnu letošního roku již koncertovala společně se skupinou Alkehol. Její prohlášení tudíž beru jako nepravdivé.

Naše město se nijak nevymezuje vůči metalové hudbě jako takové, svědčí o tom opakované koncerty kapel Harlej, Arakain a Dymytry.

Největší emoce vzbudila ovšem kapela Root se svou image, kterou mi nepřísluší hodnotit.

To, že se věci seběhly „na poslední chvíli“, bylo do jisté míry způsobeno tím, že pořádající agentura, která v jarních měsících telefonicky zjišťovala obsazenost kulturního domu na listopadový termín, uvedla jako účinkující pouze kapelu Törr. Dále hrál roli fakt, že na tuto akci nebyly v našem okolí vyvěšeny žádné plakáty, ani nebyly lístky na předprodejních místech, což je při všech koncertech, které agentura pořádá, běžné.

Také není pravdou, že by koncert byl zakázán. Jak již bylo uvedeno v oficiálním prohlášení města, jednalo se o žádost na organizátora o změnu místa konání, což byl s ohledem na čas zřejmě největší problém. Skutečnost, že byl koncert nakonec po dohodě zrušen s tím, že bude fanouškům nabídnut jiný termín a místo konání, není výsledkem zákazu... Tudíž odmítám, že by toto bylo nedemokratické, či se zde projevila nějaká cenzura. Město Valašské Klobouky si vyhrazuje právo mít názor, komu a za jakým účelem veřejné prostory pronajme.

2 2
možnosti

Turné Helltour 2016 zmíněných kapel proběhlo převážně v soukromých klubech, což je svobodné rozhodnutí a dpovědnost každého pořadatele. Nechám na každém z Vás, ať si udělá názor sám, zda toto umění má podporovat město ve svém veřejném zařízení.

Vstoupením do jednání s pořádající agenturou jsme chtěli předejít negativní vlně reakcí od místních občanů. Skutečnost, že to vedlo k celorepublikovému negativnímu upření pozornosti na naše město, mě mrzí.

K rozhodnutí vedl respekt k názorům a hodnotám obyvatel našeho města, kteří zde žijí, pracují a podílejí se na životě ve městě. Kulturní zařízení s pořádající agenturou dlouhodobě dobře spolupracuje a věřím, že tato kauza tuto spolupráci nepoškodí.

Mám odpovědnost vůči svým voličům, občanům našeho města, jejichž názory pro mě jsou důležité.

Eliška Olšáková

starostka města Valašské Klobouky

2 2
možnosti

D38a77m 85M35a

22. 11. 2016 13:02

A nebylo to úplně jinak? Není za tou bouří ve sklenici vody snaha odstranit starostku? Co tak si zjistit více. Tak nevím,paní Šárko,jste jen oběť čtení nadpisů zpráv nebo člen zainteresované skupiny?

0 0
možnosti

Paní (soudím dle tajno tajné přesmyčky z Dam Ma na Madam), jaká je politika města, které je na míle vzdálené mé rodné hroudě, je mi s prominutím úplně šumák a stejně tak i pro mne neznámé vedení, tudíž myšlenka, že se zde pokouším odstranit kohokoliv z horních řad, je silně paranoidní ;-D;-D Jen mi zkrátka přišlo vtipné umístění dotyčné cedule na hranici území, načež jsem zapřemýšlela, jak to vlastně bude či nebude s Mikulášem a jeho doprovodem.... Dobrá tedy, uznejme, že patřím podle Vás do skupiny "oběť čtení zpráv" (druhou skupinu jsme viz výše vyloučili :-P ), ale to nemění nic na otázce "Jak proběhnou oslavy 6.prosince?" Není tomu tak????

0 0
možnosti
Foto

Vše dobré na světě se v prach řítí,

nutno dbát je na to, abychom se neocitli v ...... síti

zlého dobra,

pročež otázka je jistě dobrá,

jak na chápání dobra přímo jíti,

když mnohdy zlo dobrem a dobro zlem se cítí. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Ono je to cele jinak ... a nikdo ve sve podstate nic nezakazal .. chapu ale, ze napriklad poradateli toto vyhovuje, protoze vypada jako mensi hlupak, ze

2 2
možnosti

Jistě, město to nezakázalo, jen bylo naznačeno, že si jinak pořadatel neškrtne. Ve výsledku je to to samé.

4 1
možnosti

"Když k nám přijel heavy metal,

kameny jsem po nich metal,

s příznivcema dechovky,

pral jsem po nich plechovky." - Barel rock - Rock na vsi. - viz. https://www.youtube.com/watch?v=_C7m7_0y_yE

0 0
možnosti

Stačí když si přijde stěžovat kaplan a farář.Skoro se všude se dočítám jak islám omezí naše svobody a zatím nám tu zakazují poslech "nevhodné" hudby jenom křestané.Před nimi dělali to samé i komunisté...

5 3
možnosti
Foto

J89a33k37u86b 67R80o19t41h

22. 11. 2016 9:09

Kolego, co to melete? Nikdo poslech jakékoliv hudby nezakazuje. Jen se město rozhodlo, že ve svém zařízení nebude podporovat koncerty kapel, které jsou výrazně protikřesťanské. Kdyby to magistrát udělal vůči kapelám, které jsou výrazně protimuslimské, tak tleskáte.:-/

2 3
možnosti

J70i56ř69í 65N81o98s90e59k

22. 11. 2016 8:30

Bohužel, někde bude Mikuláš skutečně bez čerta, ale ne kvůli potírání satanismu, ale díky zběsile vybičované "politické korektnosti" (viz Holandsko atd), kde soud zakázal Mikulášova parťáka Černého Petra.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/pry-rasismus-soud-zlomil-vaz-cernemu-petrovi_311991.html

Nemá cenu uvádět další příklady, všichni víme, o co jde Rv

5 1
možnosti

V Americe se zvedla bouře nevole proti starostovi nějakýho maloměsta, který se na halloween namaskoval a natřel na černocha. Jestli ještě starostou je, nevím.

0 1
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1466x

Seznam rubrik