Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Porodnice snad nevznikly pro srandu králíkům.

2 0
možnosti
Foto

Daně nebo EU taky ne. ;-)

1 1
možnosti
Foto

Ano, myslete na to jak dítě svěříte někomu jinému než koho dítě potřebuje, abyste si mohli užívat života a kašlete na to jak jej to poškodí pro další život. 

Líbí se mi jak odpůrci domácích porodů myslí na zdraví dětí tam, kde se jich to netýká, ale když jde o jejich vlastní život, tak zdraví dítěte je pak to poslední na co myslí.

0 5
možnosti
Foto

R^ a souhlas! Také jsem nedávno psala článek na toto téma (http://luciesobotkova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=402444)

0 0
možnosti

Milá paní Podhányiová, se zájmem jsem si přečtla Vaši úvahu o nebezpečí domácích porodů. Ráda bych se Vás zeptala, jestli máte nějaká data o tom, že v České republice v posledních letech zemřelo nebo bylo trvale poškozeno více dětí při porodech v nemocnicích nebo při porodech doma. Sleduji totiž diskusi o domácích vs. nemocničních porodech už delší dobu, a zatím jsem na žádné údaje (myslím čísla, nikoliv spekulace, že kdyby a co by), které by dokazovaly, že u nás přežije více dětí pří nemocničních porodech než při domácích, nikde nenašla. Spíš to tedy vypadá opačně.. Co Vy na to?

0 6
možnosti
Foto

Nevypadá to opačně, ale nijak výrazně v neprospěch domácích porodů, protože čísla se liší v desetinách "dítěte" :) A stačí trochu hledat a najdeš je :)

0 0
možnosti

Platí se také poplatky za každé specializované vyšetření. Prakticky za všechno, kromě návštěvy všeobecného ("rodinného") lékaře, dětského lékaře a první pomoci (pokud se jedná o skutečně urgentní záležitost). Pokud pacient využije stání zařízení, platí vyhláškou danou spoluúčast (tzv. "tiket") - za odběr krve to činí 15-30 Euro (400-800Kč, podle druhu analýzy), sonografie či pětiminutová gynekologická prohlídka mé ženy už přišla na 70 Euro (1900 Kč) za návštěvu, rentgen 15 Euro (400Kč), atd. Tato veřejná zařízení se vyznačují standardní a vcelku slušnou kvalitou, ale většinou dlouhými čekacími lhůtami. Podotýkám, že průměrný zaměstnanec v továrně či obchodě zde bere okolo 1000 Euro čistého (27tis. Kč), což je necelý dvojnásobek oficiální české průměrné mzdy.

Kdo nechce čekat měsíc na vyšetření, může se objednat u paraelní sítě soukromých zařízení, která jsou na špičkové úrovni, ovšem, cenově 1-3x vyšší. To znamená, že když si nechal kolega z práce prohmatat bolavé koleno privátním chirurgem,  za desetiminutovou prohlídku zaplatil 150 Euro (4000 Kč, onen chirurg krom privátní praxe pracoval současně i ve státní nemocnici, což hranici privátního a veřejného systému prapodivně stírá), příp. plomba u zubaře vyjde na 80-200 Euro (2100-5400 Kč), sonografie překvapivě stejně jako v nemocnici 70 Euro.

0 0
možnosti

Italské zdravotnictví.

Roďtě si doma, ale zaplaťe si to.A pokuď dojde k poškození mozku u novorozence,

plaťte si  i další péči. Naše zdravotnictví to je gulašová polévka za 50 haléřů.

Pracujete jako Siciliáni , stát platí 740 Kč měsíčně za 5 mln pojištěnců, a chtěli byste zdravotnictví jako ve Švýcarsku, kde pojistné je nějméně 10 násobné.

Když čtu růzké pány Kšíry a CH......nůž se mi otevírá v kapse....RvRvRv

4 0
možnosti

"Zajeté praktiky" v porodnici jsou už díky Bohu také minulostí. Odzvonilo sadistickému přivázání nohou k porodnickému držáku a křečovitý stav v jedné poloze po dlouhé hodiny. Z vlastní zkušenosti mohu dodat, že jsem si mohla víceméně sama určit, co je mi příjemné a jakou zaujmout polohu. Desítky minut ve srše, která poskytovala aspon částečné uvolnění při kontrakcích a potřebná podpora příjemné porodní asistentky, žádné "donucovací prostředky" a nátlak ze strany personálu - to vše mi pomohlo. Prakticky celou dobu mě porodem doprovázela pouze zminovaná porodní asistentka a samotný doktor přišel až "ve finále" a to víceméně jen kontrolně. Ale to vědomí, že kdyby se nedej Bože něco zkomplikovalo, tak jsem v budově plné odborného zařízení a lékařů všech oborů - to vědomí zkrátka uklidní. A co se týká špatných zkušeností některých maminek, tak to je mi líto, ale na s promnutím "blbce" narazíte kdekoliv jinde taky a to je holt život. Každopádně v porodnici stačí "odbýt" 3 dny a pak už hurá domů, do svého ....:-)

14 0
možnosti
Foto

cituji z vašeho blogu: "V dopoledních pořadech a magazínech pro ženy několikrát vystupovaly právě zastánkyně této metody a vysloveně lákaly a vyzývaly nastávající maminky k tomuto rozhodnutí."

Asi jste před šesti lety byla pod vlivem těhotenských hormonů 8-o Opravdu vás nikdo nikdy nepřesvědčoval a nelákal.

1 3
možnosti
Foto

Každá které se to týká si sežene relevantní inforamace a pokud ne, je to jen a jen její věc.  Svoboda totiž znamená i mít možnost činit špatná rozhodnutí, která nás mohou poškodit na zdraví i na životě, včetně našich dětí.

1 1
možnosti

Což je praktické, protože tento názor otevírá dveře nepoctivcům, demagogům a vymývačům mozků. No a když se ženské nachytají, tak si za to můžou samy - a ponesou také patřičnou zodpovědnost. 

Tenhle názor je mimochodem v téhle "branži" domporodních rádobyasistentek velice rozšířený. Objevil se v nejedné horké debatě i tady na idnes.

7 0
možnosti

Nedávno v TV byly záběry jak rodila klisna. I to zvíře někdy potřebuje pomoc člověka. Příroda není všemocná!

4 0
možnosti
Foto

No, když už zmiňujete přírodu a zvířata ... problémy mívají většinou šlechtěná nebo přetěžovaná plemena, záleží taky na tom jak s nimi zacházíte. U nás se odrodilo velké množství mláďat bez jakéhokoliv zásahu zvenčí, vážné komplikace se za 20 let vyskytly jen jednou. Zvířata u mně žijí v co možná nejpřirozenějších podmínkách. Možná by matky mohly myslet na své děti i dlouho před porodem a ne se jen spoléhat, že naše zdravotnictví jim srovná co ony samy způsobily.

0 0
možnosti

Chtělo by to i zveřejnit, kolik procent porodních asistentek rodilo doma! 2/počet domácích porodů v lonském roce + počet úmrtí novorozenců. Dále bych navrhoval PLNOU odpovědnost rodičky při porodu doma a samozřejmě kompletní zaplacení všech nákladů na tento porod. Tyto porody by pojištovna neměla hradit! V případě smrti dítěte by tato žena měla být souzena za trestný čin- vraždu dítěte. Nepochybuji, že po první smrti dítěte a odsouzení této rodičky pro vraždu, by tato velmi nebezpečná  moda rychle skončila.

2 1
možnosti

tahle data by vás velmi překvapila. počet komplikací při porodech doma je nižší než při porodech v nemocnici. proč asi....

1 3
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1466x

Seznam rubrik