Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

8. 3. 2011 11:42
To deviv: Současné penzijní fondy

by měly stačit. Zapojilo se do nich přes 4 mil občanů. To samo svědčí, že lidem spoření a odpovědnost je vlastní. Proč náhle nevyhovují? Mají jednu nevýhodu. V případě výkyvů, mohou lidé peníze vybrat a nemusí je zcela nechat propadnout.

0 0
možnosti
H

Host8

8. 3. 2011 11:37
Pěkné, výstižné

opravdu zobrazujíci realitu. Moc hezky jste to napsal.R^

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

7. 3. 2011 12:33
to je sice hezké, ale...

...problém není v charakteru reforem, problém je v tom, že ty reformy jsou činěny proto, aby bylo co rozkrást.

Jakákoli reforma v situaci, kdy tu opakovaně volíme do parlamentu zloděje, nemá smysl - větší množství peněz v rozpočtu znamená jen to, že se víc peněz rozkrade.

A proto se taky reformuje - aby tam ty peníze byly, a bylo z čeho krást.

Jinak karma.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

7. 3. 2011 2:38
vždy

když poslouchám Nečase a jeho elitní ekonomichecomand nemohu nevzpomenout jak Kocourkovští stavěli radnici respektive jak vyřešili osvětlení autor musel být cestovatel v čase jinak taková shoda nelze rozumně vysvětlit....Beati pauperes spiritu, quoniam ipsorum est regnum caelorum

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

7. 3. 2011 12:37
Re: vždy

Vy děláte zásadní chybu v tom, že Nečasovo počínání měříte nevhodným kritériem. Nečasovi nejde o stát, jeho funkčnost, budoucnost a perspektivu, Nečasovi jde o možnost dobře defraudovat. Tato vláda paběrkuje, už jen co nejrychleji demontuje to, co půjde ještě prodat, a pak to tady končí.

Jakákoli - i pitomá - reforma by pomohla a já bych to snížení životní úrovně uvítal, kdybych nevěděl, že moje snížení životní úrovně jen znamená bohatší lup pro zloděje, a konec bude stejně trpký a neodvolatelný, jako bez nich.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 3. 2011 22:43
U blogů těch "rozhněvaných" mě vždy překvapí,

že hned také nenavrhnou řešení. Pokud možno docela jednoduché.

0 0
možnosti
IP

deviv

6. 3. 2011 23:09
Re: U blogů těch "rozhněvaných" mě vždy překvapí,

I Vy srando, jen se do všech navážet, řešení je velmi jednoduché, aktivní lidé, kteří přemýšlí o své budoucnosti a je předpoklad, že se budou účastnit i téhle opičárny už si dávno spoří, stačí stávající systém penzijního připojištění podpořit, nemusí vznikat nové důchodové tunely, pardon fondy, nemusí se zdražovat nic, protože do státního rozpočtu půjde stejná suma peněz a ten kdo si nehodlá na důchod spořit, to stejně neudělá ani v nově vznikajících fondech. Jak prosté a jednoduché, ale to by bohužel nebylo na panské srandy a ODS už chudinka musí propouštět zaměstnance, páč nemá peníze, těch 12 milionů VV taky asi bolí :-P

0 0
možnosti

jrc

6. 3. 2011 21:45
Karma dvakrát podtržená!

Střízlivý a jasný pohled na věc!!!R^

0 0
možnosti

3lipy

6. 3. 2011 21:11
Od mladého člověka

takový postoj potěší. Díky za článek.

0 0
možnosti
E

Eglund

6. 3. 2011 20:42
Zajímavý je

že se lidstvo naprostou většinu svých dějin obešlo bez důchodů a - světe div se - i bez úřadů sociálního zabezpečení. Levičákům se v Evropě už sice podařilo téměř zlikvidovat normální lidskou společnost, ale přesto si ani oni nemyslí, že je úplně správné, aby byli všichni staří lidé závislí na státních almužnách. Třeba by postupně mohli přijít na to, že není dobré všechno co za život vydělají a vytvoří, utratit za nesmysly nebo nacpat 1 - 2 rozmazleným spratkům, kteří se na ně potom vykašlou.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 3. 2011 22:45
Re: Zajímavý je

Už na to přišli. Proto ten přechod na penzijní systém. Drobná nevýhoda: přechod něco (dost) stojí.

0 0
možnosti
A

ab1536

6. 3. 2011 20:06
myslim

ze snaha vlady likvidovat duchodce timhle stylem je pomala, meli je rovnou zacit strilet, my chcipneme uz rovnou v praci, odchod do duchodu bude pro nasi generaci uz zrusen a oblibenym benefitem zamestnavatelu bude zapujceni strelne zbrane a proplaceni kulky...prozatim uvazuji o emigraci...jen furt jeste nevim kam:-/

jinak samozrejme karmaR^

0 0
možnosti
PP

Vohon

6. 3. 2011 20:17
Re: myslim

Už jsem psal,že by zákon o silničním provozu by měl být doplněn paragrafem:"Důchodci smějí přecházet na červenou".

0 0
možnosti

petr66

6. 3. 2011 19:41
Potěšil jste mě

Já už měl obavy, že mezi mladšími ročníky je vnímán důchodce jako škůdce, Já kydyž pororuji snahu médií tvvrdit, že za vše mohou chudí, důchodci a případně postižění, jsem rád že jsou lidé, kteří se nedali toto masáží  zmanipulovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Jsem 30letý informatik - analytik. Zajímám se o hudbu, literaturu, divadlo i film. Sleduji veřejné dění a vadí mi úpadek zájmu společnosti o věci veřejné, hrubnutí politické i společenské diskuze.