Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

misaviki

22. 8. 2011 19:57
.

Ti důchodci asi jo, ale nevím, že by dnes nějaký zaměstnavatel vyplácel mzdy v hotovosti, chtě nechtě vás donutí zřídit si účet - takže matky samoživitelky a mladé rodiny si dávky už na účet posílat nechají. A myslím, že důchodci si taky zvyknou - nakonec budou rádi, že jim úspory nebo právě obdržený důchod neukradne nějaký filuta (takových případů je dnes a denně)

0 0
možnosti
AV

asik

22. 8. 2011 19:16
tím to ještě nekončí

Ani funus není rozhodně zadarmo. Mnoho důchodců musí šetřit i na něj...

0 0
možnosti
TJ

třešeň japonská

22. 8. 2011 17:55
Karma! Tomuto se říká plíživá genocida.

Ještě dodám, že okradení senioři nebudou mít z čeho zaplatit nájem, inkaso ap., čili další výhodný kšeftík pro kamarády exekutory. No a pod mostem, kam se většina z nich brzy dostane, se zdravotnictvím za hotové, dlouho nepřežijí.

0 0
možnosti
IH

misaviki

22. 8. 2011 19:58
Re: Karma! Tomuto se říká plíživá genocida.

To bude ostuda především dětí a vnuků takových důchodců, ne ministra.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

22. 8. 2011 10:30
....

Ne každý senior má ochotné děti a vnuky, které mu tam dojedou a důchod mu dovezou - ministr neví,že kartu s pinem nesmí nikomu dát z ruky, v případě zneužití má důchodce smůlu. Pane bože, co to máme za pito...e ve vládě.VV

1 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 8. 2011 10:27
Návrh je jistě nedomyšlený

Zejména v případě, že svoji banku mám a hodlám jejích služeb nadále využívat.

Na druhou stranu není pravda, že čtvrt miliardy (jiné prameny uvádí 3/4 miliardy) jsou malé peníze.  Celý rozpočet se skládá z miliónů. Ano - i bilión je složen z "pitomoučkých" miliónů.

V ostatním s vámi souhlasím. A ministr si to jistě nechá vyložit.  Prostě byl raněn slepotou - z potřeby šetřit. To se stane.  Počkejte, jak zareaguje na námitky.

1 0
možnosti

Danny boy

22. 8. 2011 10:50
Re: Návrh je jistě nedomyšlený

Šetřit se musí a to za každou cenu. Ty bankomaty budou vyrobeny, osazovány a obsluhovány zadarmo?

0 0
možnosti
CC

cekon

22. 8. 2011 9:55
Dovolím si připomenout

Kam žre to budou putovat naškudleneé peníze? http://byznys.lidovky.cz/stat-da-miliardy-na-stare-ropne-vrty-na-morave-fos-/firmy-trhy.asp?c=A110819_154350_firmy-trhy_nev

miliarda sem, miliarda tam když jde o kamarádíčky, tak se jen sype, že jo kalousku a spol...

0 0
možnosti
MS

MrScully

22. 8. 2011 9:49
složenky

Já myslel, že se jen zruší složenky? Tzn. důchodci, kteří se belhali kilák na poštu, se budou belhat kilák k bankomatu. Osobní donáška důchodů předpokládám možná zůstane. Z mého pohledu aspoň zmizí fronty na poštách. Není nic horšího než potřebovat rychle poslat balík a stát frontu za dvaceti lidma, z nichž deset si jde vyzvednout důchod a dalších deset jde vybrat dvě kila z účtu, protože se bojí ovládat bankomat. V jedenadvacátém století!

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 8. 2011 10:10
Re: složenky

jak by mohla proboha zůstat osobní donáška důchodů? To je přece právě to co se zruší.Všichni důchodci, i ti co se belhali na poštu i ti kteří čekali doma na pošťáka, se budou belhat k bankomatu.Akorát to asi nebude ten kilometr, možná to bude tak na turistický výlet do nejbližšího města ,..těch "speciálních bankomatů" bude jenom tisíc po celé republice.

1 0
možnosti
PH

petrph

22. 8. 2011 9:42
je to ještě zrůdnější

Totiž, ukažte mi jediný bankomat, který umožnuje vybírat libovolnou částku,na korunu přesně.Nejnižší povolený řád jsou myslím stokoruny.Takže jak si vlastně bude moci důchodce vybrat celý svůj důchod?Že by si vybrat jen na hranici stokorun (ale někde i jen dvousetkorun), a ty zbylé "drobné", třeba 80, nebo 190 korun tam musel bance nechat do dalšího důchodu, než se to zase nadpočte přes tu stovku nebo dvoustovku ale zase tam  zbyde další rozdíl? Při celkovém počtu důchodců skoro 3 miliony to bude pro "vybranou banku" docela slušnej balík, baj voko čtvrt až půl  miliardy, které si její klienti nebudou moci nikdy vybrat...

3 0
možnosti
MP

Martin Pobucký

22. 8. 2011 10:04
Re: je to ještě zrůdnější

To je pravda, na to jsem nepomyslel... Jsem zvyklý vybírat větší částky, takže tohle mě nenapadlo. Třeba ministr plánuje, že bude poskytovat banka mikroúvěry a zaokrouhlovat vyplácené částky směrem nahoru.

0 0
možnosti
PH

modrénebe

22. 8. 2011 9:42
Pane Pobucký,

svým způsobem máte pravdu, ale když si vzpomenu na začátky nového směru v bankovnictví, tak byly podobné názory, jako máte Vy. Jsem si vědom, že pro staré lidi je to problém, ale doba jde dopředu. Za deset let takový článek určitě nenapíšete, ale budou jiné problémy. Doufám, že se toto podaří nějakým způsobem vyřešit.

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 8. 2011 10:05
Re: Pane Pobucký,

Bohužel,skutečně doba jde dopředu,ale tím nejhorším způsobem.Nevím, co Vás v bankovnictví učili,ale asi to nebylo nic o službách pro potřebu zákazníka.Neboli,když už,proč se neřekne,ať si každý důchodce založí účet v jaké bance chce a nahlásí to.Těm kterým to skutečně dělá problémy,nebo se na to vykašlou,nechť je zařídí Poštovní spořitelna,ta má pobočky pošt nejhustší,a taky může těmhle lidem co technice nehoví i potom,přes kartu vyplácet peníze"postaru" na přepážce pošty. Zato ti důchodci,kteří už si s technikou tykají projeví zájmy o sofistikovanější služby,obsluhu účtu přes internet,platební karty i do obchodů,nebo třeba i jen banku a bankomat poblíž bydliště.Nemluvě třeba o cashbacku,důchodce zaplatí kartou v hypermarketu a rovnou mu tam u kasy vyplatí i důchod

Jak pak to že najednou výběr monopolní banky,jak pak to že pouze speciální bankomaty ve větších městech kam si budou muset důchodci odjinud dojíždět, jak pak to že pouze výběr.Jak pak to že za takto omezené služby poplatky?

0 0
možnosti
RH

Kruton

22. 8. 2011 9:41
Co je to ta "sociální spravedlnost"?

Nechápu, co to je a jak a kdo určí, co je a co není sociálně spravedlivé. Můžete mi to objasnit? Však se dočkáme, v příštích volbách vyhraje pravděpodobně vaše strana a pak zavládne všeobecný blahobyt a ta vaše sociální spravedlnost. Co?

0 0
možnosti
CC

cekon

22. 8. 2011 9:56
Re: Co je to ta

nejde o sociální spravedlnost, ale o prachsprostou lidskou slušnost. A ta je hyenám z top 00 na hony vzdálená...

0 0
možnosti