Pivovar Zubr aktivně podporuje Den českého piva

Stejně jako loni se i letos zapojí náš pivovar Zubr do oslav Dne českého piva, který připadá na sobotu 27. září. České pivo je podle všech statistik nejznámějším výrobkem naší země na celém světě a nejen z toho důvodu si zaslouží mít svůj svátek. Tuzemské pivo vyráběné tradičními výrobními postupy je také tradičním nápojem v českých restauracích, a právě podpora konzumace točeného piva je jedním z cílů oslav Dne českého piva. Podle mého názoru má tato akce velký symbolický význam. Udržování tradice konzumace točeného piva je zcela na místě a právě v dnešní době velmi potřebné, protože je součástí tradiční atmosféry našich hospod, která se z mnohých z nich vytrácí…

To, že se náš pivovar ZUBR k této akci aktivně hlásí, má svůj smysl mimo jiné i proto, že právě u nás vyrábíme pivo tradičními technologiemi a z tradičních pivovarských surovin. Na Den českého piva se proto bude symbolicky čepovat ve vybrané síti restaurací náš pivní speciál 12,5% ležák Zubr Extra hořký, který jsme pro Den českého piva uvařili. Specifickou hořkou chuť mu dodává klasická a ryze česká odrůda chmele Žatecký poloraný červeňák, která je neodmyslitelnou součástí tradice výroby piv v naší zemi.

 

Pivovar Zubr se bude také prezentovat na letošních Svatováclavských slavnostech, které jsou součástí celostátního Dne českého piva a uskuteční se v sobotu 27. září na výstavišti Floria v Kroměříži. Akce má podtitul Slavnosti piva, jídla a dobré zábavy. Na ní proběhne slavnostní křest našeho nového piva – Zubr Grand, což je čtyřikrát chmelený ležák vyrobený, jak je v našem pivovaru zvykem, tradičním způsobem za použití regionálních surovin. 

Autor: Tomáš Pluháček | pátek 26.9.2014 9:17 | karma článku: 10,33 | přečteno: 225x