- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pitelnost piva má mnoho více či méně výstižných definic – ta nejjednodušší říká, že pivo musí zákazníkovi chutnat a musí se těšit na další sklenici. Pitelnost lze také popsat jako harmonii chuti, vůně a vzhledu stimulujícího k napití. Zároveň však také jako vlastnost piva, která zabraňuje konzumentovi piva v tom, aby se cítil přesycený, pokud vypije větší množství piva. Což je právě důležitou a mezi alkoholickými nápoji jedinečnou podmínkou pro společenský význam piva při setkávání v restauracích či při různých oslavách.
Fenomén pitelnosti piva je již dlouhou řádku let předmětem výzkumů na celém světě, v roce 2006 mu byla dokonce věnována celosvětová vědecká konference v Edinburgu. A právě pro česká piva je pitelnost velmi typická a jedinečná. Potvrdily to i nedávno provedené testy Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského (VÚPS), které porovnávaly pitelnost českých piv se zahraničními – a tuzemská piva, včetně vzorků z našeho pivovaru ZUBR, v tomto testu nad zahraničními opět jednoznačně zvítězila.
Další články autora |
Berky z Dubé, Dačice - Dačice III, okres Jindřichův Hradec
4 390 000 Kč