Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I81v97o 57C95i43l41i34c58h

24. 2. 2015 6:56

Plně souhlasím R^

0 0
možnosti
Foto

Pane Pluháček, vaše články jsou takové trochu PR. Ale tady obhajujete vašeho konkurenta, tj. tabákový průmysl, který je chybně spojen s pohostinstvím. Vždyť ten smrad v restauracích je z hlediska konzumace kontraproduktivní. Konzumuji vaše pivo (moravskoslezské pivovary – moravan Litovel) a na malé vesnici v Chudobíně abych si ho vychutnal musím potom smrdět jak cap. Sám to víte, ale vždyť ty informace musíte mít, tak co z toho máte. To vám ta Kutná za to stojí?

0 0
možnosti
Foto

Ve Spanelsku taky lidi nadavali, ale vsichni si hodne rychle zvykli. Clovek by mel mit pravo na cisty vzduch pri jidle. Pokud prijde zakaz i v Cechach, vsadim se s Vami, ze do roka si nikdo stezovat nebude :-)

1 0
možnosti
Foto

Nebude, lidé si zvyknou, co jim také zbyde. Ale že by to byla nějaká výhoda?

0 0
možnosti
Foto

Nejde o kouření, jde o vlastnická práva.

1 0
možnosti

R78a98d35e89k 58J55a82r81o31š

23. 2. 2015 16:49

Jasné, logické, rozumné, a o to cennější, že napsáno autorem - nekuřákem. Karma a děkuji R^

1 0
možnosti

Vy na jednu stranu píšete, že podobé zákazy "historicky nikde nevedly k žádoucímu cíli" a zároveň tvrdíte, že zákaz kouření "bude mít mimo jiné i vliv na společenský život v obcích".

Skutečně jste přesvědčen, že kouření cigaret podporuje společenský  život v obcích? Není náhodou společenský život obcí závislý na úplně jiných faktorech?

Ovšem zákaz kouření zcela prokazatelně vede k zásadnímu omezení tohoto zlozvyku na místech, jichž se zákaz týká, a sekundárně vede k jeho omezení kdekoli. Lze úspěšně pochybovat o tom, že zákazem kouření poklesne spotřeba piva nebo že se bude méně jíst. Spíše naopak. To, že zanikne řada smradlavých pajzlů, jejichž majitelé neumějí nic jiného, než provozovat smradlavý pajzl, nepovažuji za společenské neštěstí. Spíše naopak.

Různé částečné zákazy a oddělené prostory jsou "pro kočku", protože formálně sice naplňují určitý předpis, ale prakticky jsou k ničemu. V bytových domech nekuřák pozná byt kuřáků i přes dveře – je proto logické, že "oddělený" restaurační prostor pro nekuřáky je stejně zahulený jako ten kuřácký.

Jinými slovy – pozitivní efekt zákazu jednoznačně převáží nad případnými (spíše fiktivními) negativy.

2 1
možnosti

Pan bloger je ředitelem pivovaru. A k pivku přece patří cigárko, ne, sakriš.

0 0
možnosti
Foto

Protože kouření otupuje chuťové buňky, mohlo by prospět např. v případech, kdy chuť čepovaného piva pokulhává (jinými slovy: nedej bóže, aby štamgasti poté, co během konzumace nebudou moci kouřit, zjistili, že pijí patok)

2 1
možnosti

Nekouření zase někomu otupuje buňky mozkové.

(když má co)

3 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Ředitel přerovského pivovaru Zubr, který se v pivovarnickém oboru pohybuje již téměř dvacet let a disponuje bohatými zkušenostmi – z brigádníka se vypracoval až na pozici sládka a ředitele úspěšného pivovaru.

Seznam rubrik