Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

laduk

12. 4. 2012 14:41
hm..

Tak Maruško, dneska jdeš poprvé do školy, budeš se tam učit jako velká holčička. Buď tam hodná a poslouchej paní učitelku. Jo, a ještě jsem ti chtěla říct, že nejsi naše ..

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

12. 4. 2012 12:00
Zase jeden hloupoučký zákon

To víte, úředníci i parlament musí prokázat svou nezbytnost.

0 0
možnosti
I

ika

12. 4. 2012 12:06
Re: Zase jeden hloupoučký zákon

Slovo hloupoučký je poněkud slabé.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

12. 4. 2012 11:46
Vyjadřujete se k věcí které nerozumíte

Cizí dítě, které se ocitne v rodině, ať už tím, že ho druhý partner vyžení, či vyvdá, nebo se k nim dostane z děcáku,musí od začátku jasně chápat své postavení v takové rodině. Z komplikovaných důvodů, jsem si vzala muže s dítětem. Hned po prvním týdnu bojů, jsem jasně stanovila pravidla. Nebude mně oslovovat "mámo" , jen křestním jménem, bude u nás v rodině jen z důvodu, že ji má její táta rád. Když to nebude klapat půjde do děcáku, protože nový manžel její mámy ji doma nestrpí. Když po létech v pubertě začala být drzá a řekla mně, "Že nejsem její máma a tak poslouchat nebude", Tak jsem se jí vysmála řekla, že její máma opravdu nejsem a nikdy nebyla. Proto souhlasím se zákonem, který bude nařizovat, aby své postavení v rodině takové děti přesně znaly. Dovolím si říct upřimně, že jsem ji také několikrát pochovala na klíně, ale když jsem potom chovala své vlastní, je to nesrovnatelný pocit. Takový však je život.

2 0
možnosti
LV

baloun

12. 4. 2012 11:49
Re: Vyjadřujete se k věcí které nerozumíte

Líbí se mi na Vás ta upřímnost.

0 0
možnosti
MP

Vrah

12. 4. 2012 10:38
Hlavně to dětem sdělit srozumitelnou a laskavou formou

http://www.littlemissrunshine.com/wp-content/uploads/2011/12/adopted.jpg

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 4. 2012 10:42
Re: Hlavně to dětem sdělit srozumitelnou a laskavou formou

Asi tak...

Už nie dosť, že OSN blbne s pravom dieťaťa na identitu a vadia jej baby boxy.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 4. 2012 10:38
Presne

Uplne zbytočne sa niekto / štát /  pletie do vecí, ktoré nema čo riešiť, ak už zveril dieťa do výchovy adoptívnej rodiny.

Tak alebo už vtedy dal adoptívnym rodičom dôveru vo výchove vratane v tom, že budú vedieť oni sami kedy to dieťaťu povedať a ako, alebo aj daleko po adopcii ide do toho procesu zasahovať a rodičom neverí, že vychovavajú dieťa v mene jeho najlepšieho záujmu.Skutočne nerozumiem. Podstatne dôležitejšie zakony treba, aby sa deti dostali do rodín...

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

12. 4. 2012 10:37
hodně lidí si teď rozmyslí,

jestli s vidinou budoucích vážných nepříjemností a soudů někoho adoptovat; podobné výmysly svědčí jen o tom, že řada lidí nemá co na práci a vymýšlí takové zhovadilosti; možná ale k zákonu vyjde nařizení vlády, kde bude dvacetistránkový formulář s třicetistránkovým komentářem jak ho vyplnit když bude dítěti 6 let

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

12. 4. 2012 10:25
A co když ..

A co když písemné potvrzení bude nedostatečné nebo dokonce neplatné - neadekvátní použité výrazy, které pěti šesti letému dítěti nedostatečně ozřejmily, co se mu jeho tatínek a maminka pokoušejí vysvětlit - a taky kde je zákonné ustanovení, že pěti šesti leté dítě je plně zodpovědné za to, co podepsalo??!! Myslím, že bude nejvhodnější si pořídit audiovizuální záznam, pokud možno se svědky, kde bude tatínek a maminka na pěti šesti leté dítě důrazně útočit: "Slyšíš, co ti říkáme??!! Rozumí, co ti říkáme??!! Ty nejsi naše dítě, my nejsme tvoji rodiče - a koukej si to zapamatovat, ať nemáme kvůli tobě problémy!!" Jak dojemné, jak lidské, jak ohleduplné zákonné opatření ošetřující především a zejména práva a city dítěte!

A něco pro cenzory idnes: Do hajzlu s každým takovým, kdo to navrhl, sepsal a předložil!! A třikrát do hajzlu s každým, kdo pro to zvedne ruku!!

5 0
možnosti
LV

baloun

12. 4. 2012 11:47
Re: A co když ..

Bude se to oznamovat na sociálce, kam se budou muset rodiče mpovinně i s dítětem dostavit a tam mu budou muset předepsanou formulí sdělit pravý stav věcí.

Z jednání bude pořízen digitální videozáznam a písemný zápis, z obého obdrží každá strana (otec biologický, otec náhradní, matka biologická, matka náhradní, dítě, sociálka, ministerstvo vnitra, ministerstvo školství a mládeže, matrika, obecní a kraajský úřad) po jedné kopii a celá ta sranda vyjde adoptivní rodiče na 18.000 Kč na poplatcích a kolcích.

Kromě toho budopu povinni každý rok docházet na sociálku na přezkoušení, zda si to dítě správně pamatuje a zda nedošlo k pokusům mu pravdu nějak překroutit.

Ustanovení o kopiích a poplatcích dtto.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik