Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

P.32

20. 2. 2012 14:35
Za co všechno ten socialismus nemůže?

Nemýlím li se st.zástupce byl až po roce 9O.Soudce který soudí podle svého svědomí,to snad bude spravedlivější a lacinější házet korunou,může se třikrát.I když je pravda že některé výroky soudů vypadají i dnes jako by se tou mincí házelo.

1 0
možnosti

Bára33

20. 2. 2012 12:11
Vězení by byla plná nevinných, viníci by se naopak smáli

Takže byste zrušil i obhájce, když nemá být žalobce? Nechápete, že žalobce je tu na jedná straně jako zástupce poškozeného, který se asi těžko půjde bránit a shánět důkazy (zvlášť když je třeba mrtvý nebo vážně zraněný), na druhé straně je žalobce jednnou z překážek proti policejní zvůli: Stačilo, aby vás policajt vytáhl v noci z auta, podstrčil vám tam drogy, pak tento případ předložil rovnou soudci - no a ten by měl jediný "důkaz" - ten od policie, takže jdete sedět. Vašemu trvzení, že jste nevinný, by asi těžo uvěřil - to přece říká každý.

0 0
možnosti
Q

quoko

20. 2. 2012 13:02
Re: Vězení by byla plná nevinných, viníci by se naopak smáli

No, nejspíš by v daném systému žádný protidrogový zákon neplatil a moudrý soudce by poznal, jestli dotyčný udělal něco proti pravidlům slušného chování. Soudce by se neřídil tím, čemu se dnes říká zákokny - řídil by se tím, co by pokládal za spravedlivé z hlediska společenství, ve kterém žije.

1 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

20. 2. 2012 11:51
Iluze.

Zkuste  v blátě najít čistý kámen. Tak je to tady se vším i se soudci. Všechno je zkažené a zrušením jedněch si nepomůžete.

0 0
možnosti
Q

quoko

20. 2. 2012 11:54
Re: Iluze.

Možná by pomohla volitelnost  občanskoprávních soudců

0 0
možnosti
A

amenhotep16

20. 2. 2012 11:43
Je to hezký nápad,

má však jednu vadu, dost podstatnou. Museli bychom zrušit trestné činy jako takové a přesunout poškození poškozených do roviny občanskoprávní. Co ale uděláte s trestnými činy, které poškozují stát jako takový? Kdo je bude u civilu žalovat? Zase budete muset institut státních žalobců vytvořit, daňové úniky, padělání peněz atd. A kromě toho, taková vražda člověka bez příbuzných by byla zcela bez trestu, uvědomil jste si takovou pitomost. Doufám, že příbuzně, kteří by vaši vraždu museli za své peníze dokazovat, hledat svědky, platit soudní znalce a podobně, máte? Pak vám gratuluji, zamyslete se a nechtějte rukou nemistrovnou řídit běhy měsíčné.

1 0
možnosti
PH

petrph

20. 2. 2012 11:38
asi je jasný, že potom by právo nemělo vůbec šanci

Stávající prokuratura (nejen u nás ,ale celosvětově) si dá aspoň tu práci, že ve spolupráci s policií vypracuje kvalitní a neprůstřelnou obžalobu, doloží důkazy, předvolá svědky.A sama pak u soudu hájí zájmy oběti.

Nedovedu si představit, jak by tohle měl převzít na sebe dejme tomu dejme tomu trestně poškozený, nebo dejme tomu pozůstalá rodina oběti. Vy ano??

0 0
možnosti
Q

quoko

20. 2. 2012 11:53
Re: asi je jasný, že potom by právo nemělo vůbec šanci

V článku není možno všechno podrobně vyložit. Pochopitelně by existovaly i jiné soudy než občanskoprávní.A také by exitovaly pro jiné oblasti života psané zákony, například pro výběr daní, politický život a podobně. A také by se hlavně muselo změnit postavení soudce a jeho pravomoci. Ne jako dnes, kdy soudce jen sleduje souboj advokáta se státním zástupcem.

 Podstatným výsledkem - a všichni po tom volají - by bylo  zpřehlednění a zjednodušení systému.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik