Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ferda159

7. 1. 2012 20:10
Církev měla majetek jenom ve správě!

Nyní ho ukradne Vatikán na tutlání pedofilie a nám budou padat kostely atd. na hlavu, protože nebudou peníze na opravy!!!!!!

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

7. 1. 2012 21:11
Re: Církev měla majetek jenom ve správě!

Je zcela nepochopitelne, ze brouk Pytlik si vezme jako nick Ferda :)

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

7. 1. 2012 17:38
Mimochodem

Titul kardinal je urcen volitelum papeze. Nic jineho z nej neplyne a kardinal muze byt I laik. Takze tezko, hodne tezko v tom hledat spojitost s restitucemi. A ze tento titul byl udelen prave D.Dukovi? Za prve to je cesky primas, a za druhe kardinal Vlk, pro svuj vek uz papeze volit nemuze, a za treti papez nevi, ze existuji :)

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

7. 1. 2012 17:31
Aha

Takze majetek byl po roce 1948 zabaven statem a ten stat stale existuje a dokonce I kdyz uz neni Ceskoslovensko, tak CR je nastupnicky stat. Cirkev take existuje. A porad nechapu, ze vsichni melou, ze se ma neco vracet cirkvi. Cirkev je spolecenstvi vericich a jako takova nic nevlastni a nevlastnila. Jedna se totiz o majetek, ktery byl vzat jednotlivym reholnim radum, farnim spolecenstvim, cirkevnim spitalum apod.

Jinak, nevim, proc vracenim ukradeneho budete ochuzen o nejaky spolecny majetek vsech. Vracenim ukradeneho muze byt totiz ochuzen pouze zlodej :)

1 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

8. 1. 2012 8:41
Re: Aha

Církve staletí obírali chudé lidi (Jan Hus: "kostely sobě navěsili, jako dojné krávy, aby skrze ně mohli lid dojiti," a tak to stát církvi zabavil a vrátil lidu. A tak se stalo, že byl vrácením ukradeného ochuzen zloděj(cirkve). Asi tak.;-)

0 0
možnosti

Ottis300

7. 1. 2012 17:21
Kostely se stavěly v akci "Z", něco jako

kulturní střediska nebo samoobsluhy. Opravdu, vzácný argument.

1 0
možnosti
RH

Kruton

7. 1. 2012 16:41
Majetek církvi ukradl stát

a já si na rozdíl od vás myslím, že ještě existuje, navíc ještě stále ukradený majetek drží....

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 1. 2012 16:15
Máte na ten názor právo

Jen si prosím uvědomte jednu věc: Problém církevního majetku není problém Duky, je to čistě problém vlády, vláda má už 20 let rozhodnutí ústavního soudu, že současný stav je neústavní. Jak víte, 20 let to vlády úspěšně ignorovaly a dělaly, že o ničem neví. A tak to asi zůstane, protož analytiků Vašeho formátu se vždycky najde dostatek.

Vláda má tři možnosti - buď nedělat nic - pak Vy asi budete spokojen, za druhé církevní majetek definitivně znárodnit - to by se levici líbilo jako jakékoli "znárodňování", ale znamenalo by to, že náš stát by byl hodnocen jakožto země s nestabilním prostředím, za třetí pokusit se církevní majetek uvolnit. A v tom případě je zde dostatek expertů na city, ne-pokrytectví, ba dokonce i na "právo" a "historii" (prostě akademie věd se může jít zahrabat), kteří povedou propagandu.

Tak si vyberte.

2 0
možnosti

cerny.prem

7. 1. 2012 16:31
Re: Máte na ten názor právo

tak za prvé neříkejte tomu krásně majetek protože půjde především o prachy. za druhé to, že ústavní soud něco rozhodl neznamená, že to je do konce věků. to jsou totiž taky lidi a ti rozhodli v době svatého nadšení budování toho kapitalismu nebo co to tu je . Takže se klidně může rozhodnutí změnit a nic jim nedat protože by z toho určitě šla spousta do vatikánu. A na nějaké dojmy z nestabilního prostředí už vám v dnešní době nikdo neskočí to můžete vyprávět holubům.

a navíc jak jsem někde psal, kdo myslíte, že ty kostely stavěl ? Faráři o sobotách co ?

3 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik