Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 1. 2012 9:44
dvě věci

Za 1.taky mi vrtá hlavou proč máme současně rezervy a současně dluhy. Každý rozumný subjekt by rezervami přednostně  kryl potřebné přebytečné výdaje aby si nemusel vypůjčovat...(Alternativa je pochopitelně zbytečně neutrácet, ale to je jiný případ). Uvádí se, že by ty rezervy měly sloužit v případě jakéhosi kritického útoku spekulantů na měnu-otázka jich máme dostatek, stačilo by to možná na pár dní..

Za 2. Pan Kalousek požaduje aby se v ústavě uzákonil vyrovnaný rozpočet? nevyžaduje, takový idealista zase není.Pouze před volbama sliboval že sníží zadlužování státu - a pak možná, jednou v budoucnu by mohlo dojít k vyrovnání rozpočtu.Ale povinné to není, a nic nebude bránit jakékoliv budoucí české vládě, aby se zadlužila a buď rozkradla či populisticky rozházela (dle potřeby) tolik peněz kolik bude chtít. Ještě aby jí do toho kecal Brusel...:-)

0 0
možnosti
C

certik_bertik

26. 1. 2012 8:11
nikdo

jim v tom nebrání, aby to takhle udělali, ale centrální banka má být nezávislá, tohle co Orbán dělá je nebezpečný precedens

0 0
možnosti
PK

bakules2

26. 1. 2012 7:55
karma

škoda jen, že dle čtenosti příspěvku lidi více zajímá jak je dlouhá fronta na dávky.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

26. 1. 2012 1:11
souhlas

Ano, souhlasím s Vámi, pane. Okamžitě a co nejdříve splatit dluhy.

JENŽE

Jenže to by muselo být zakotveno v ústavě to, co už dlouho navrhuje pan Mach ze Svobodných: rozpočet nesmí jít do mínusu!

V opačném případě se obávám, že by došlo k tomu, že by sice dluh byl téměř splacen, ale během dalších dvou či tří let by byl ještě větší, než je dnes — došlo by k tzv. JOJOefektu, který známe u lidí, jenž se rozhdonou svou tloušťku léčit chaotickou dietou, aby pak nabrali ještě víc…

Díky za pěkný, ale smutný článek. Smutný proto, že je velmi utopický. Ovčané nikdy nebudou volit SSO…:-/

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

26. 1. 2012 6:36
Re: souhlas

ale no tak, ústava i lisina ZLS jsou jen na oko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik