Zanedbávali jsme to nejdůležitější,

nastolení vlády práva a spravedlnosti - píše Karel Schwarzenberg občanům jako jeden z kandidátů na funkci prezidenta republiky. Neexistenci práva a spravedlnosti mnozí zneužívali po 20 let a velice jim vyhovovala, má občan věřit, že bude lépe? Občas se blýskne na lepší čas, jen aby občan usnul na vavřínech. Zmatky nad zmatky a věčný souboj titánů. Jak nahoře tak dole, v celé společnosti. Co si má obyčejný občan v těch zmatcích, chaosu a slibování lepších časů počít?

Souboje titánů, neexistence práva a spravedlnosti po celé období 20 let - a občan vše unesl??? Skloňte s úctou hlavy titánové a pokloňte se svému lidu, jeho dobrotě a trpělivosti.

Vše však jednou skončí - i míra trpělivosti přeteče - český lid již dlouho neunese předvádění se, souboje a šarvátky. Každý musíme pracovat, často za nepatrný peníz a nesmíme opomenout nikdy to nejdůležitější. Zodpovědnost má každý na svém místě, nemá-li ji, nahradí ho snadno jiní a jistě zodpovědnější a pracovitější.

V čele národa stávaly výrazné osobnosti, jež byly lidem milovány, ctěny a byly mu vzorem. Přímá volba prezidenta je výborná věc - souboj titánů 20 let se haštěřících nám však štěstí nepřinese. Osobnosti jež stávají opodál, mohou mít větší cenu, lidskou hodnotu, rozhled i schopnost reprezentace, než řvoucí paviáni.

Půjdeš-li volit národe, nedej se opít rohlíkem a nevěř planým slibům. Do čela státu postav člověka s rozhledem a citem, jež nás povede na dobrou cestu, zemi nezaprodá a lid nezotročí.

Autor: Tonička Plíšková | pátek 26.10.2012 8:10 | karma článku: 15,48 | přečteno: 1068x