Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mtis

16. 1. 2008 8:12
Autorovi vřele doporučuju

Důkladně pročíst a zvážit všechny možné scénáře, které pro kontakt dvou vesmírných civilizací vymyslel Ondřej Neff takto nestor české sci-fi a fantastické vědy na základě prostých logických úvah a které byly publikovány v časopise Ikárie jako jeho workshop.

http://www.ikarie.cz/search/node/Workshop+Ond%C5%99eje+Neffa

A následně rozšlapat ružové brejličky.

0 0
možnosti

Autorka

10. 1. 2008 13:45
Žlučovité příspěvky chápu...

Touha mít jedinou pravdu a zabránit šíření nových informací - hlavně v rubrice věda.

0 0
možnosti
WD

wildge

10. 1. 2008 15:00
Re: Žlučovité příspěvky chápu...

Tonicko, kdyz se Vase clanky objevuji v rubrice veda, muzete mi vlastnimi slovy rici, co to veda je, jak ji poznam? Nedivejte se do zadnych ucenych knih ani po Internetu, jen vysvetlete, co podle vas veda je, pripadne na jakych principech stoji. Dekuji.

0 0
možnosti
MH

Helena1

9. 1. 2008 16:25
Nemám zájem

Vážení, já opravdu nemám zájem o žádné mimozemské civilizace, ani o žádné jejich signály, ani o žádné jejich návštěvy a znalosti.

0 0
možnosti
AH

nyny.

8. 1. 2008 22:22
já nechápu ty žlučovité příspěvky

vždyť je fajn mít mysl i názory otevřené v rámci svého koníčka. A autorku docela ráda čtu, minimálně semo tam je tam něco, co mne zaujme.Nejsem sice skalní scifi fanda, ale je to určitá romantika a stejnak největší světové objevy vznikly ze snů snílků, a proto i já jsem se zapojila do seti přes boinc, co kdyby se na mém PC zrovna nějaký tn signálek rozluštil hihi

0 0
možnosti
WD

wildge

9. 1. 2008 10:48
Re: já nechápu ty žlučovité příspěvky

Tak at je to v sekci "romantika" a ne "veda".

0 0
možnosti
MF

Otaznik

8. 1. 2008 17:01
historicka, badatelka

Je videt, ze zivit se dneska da cimkoliv, ale titul zadny nevidim...

0 0
možnosti

Autorka

8. 1. 2008 17:08
Re: historicka, badatelka

Titul vidět nemusíte Otazníku - stačí, že je. Máte také? A stačí Vám k obživě? Psaní na blog ovšem o obživě není, to je pouze dobročinná činnost, časově náročná.

0 0
možnosti

Roman

8. 1. 2008 15:22
Toničko

Já taky věřím v existenci mimozemských civilizací a rád bych se dožil toho, kdybysme s nějakou navázali kontakt.

To ale neznamená, že uvěřím každému Frantovi či Ludvíkovi z vesnice, který tvrdí, že s nimi navázal kontakt. A že by nějací ufoni neměli nic lepšího na práci, než dělat bordel v obilných polích? To jsou naivni představy.

Kdyby někdo z astronomů věřil tomu, že ten chlápek opravdu zachytil signál mimozemštanů, myslíte, že by to jen tak nechali být? To snad ne. ;-D

0 0
možnosti

Autorka

8. 1. 2008 16:30
Re: Toničko

Někdo jenom věří Romane a někteří už vědí - v tom je ten propastný rozdíl, který zatím není možné nějak překonat.

Naivní představy nemám a o bordelu v obilných polích také nemám informace - jen o zajímavých obrazcích!

Přečti si dodře oba články - signál z vesmíru nikdy nezachytil nějaký "chlápek", ale Tesla, astronomové programu SETI - chybí však je umět dešifrovat!

0 0
možnosti

Autorka

8. 1. 2008 14:18
Je mi jasné že systém NORAD monitoruje víc...

Nejen množství neidentifikovatelných objektů, jež svědčí o tom, že ve vesmíru nejsme sami.

Také skutečnosti a detaily, které se nám jistě ani trochu nelíbí.

Ovšem také se mi nelíbí, že bazírujete na přesné definici pojmu Norad, kterou bych jistě našla na webu, pokud bych to považovala za tolik důležité.

0 0
možnosti
MF

neutral bloke

8. 1. 2008 16:16
fatk je:

"Třeba Vás s sebou vezmou! NORAT registruje denně téměř 1 000 těles, které nesouvisí s leteckým provozem. Nezavírejte před skutečností oči." - ze argumentujete necim, o cem ocividne nemate ani paru. Preklad je tedy Vas? Kazdopadne uplne zcestny. Pokud chcete neco obhajovat, nechte vymluv typu "bych nasla na webu". Je to Vas nedostatek v argumentaci a tecka. Nic vic, nic min. btw.: NORAD dokumentuje UFO - Unidentified flying object a ne mimozemstany nebo jine civilizace. UFO muze but klidne ptak, co si vymachal zobak ve fluorescencni barve (vtip);-D;-D;-D

0 0
možnosti
MF

neutral bloke

8. 1. 2008 12:26
no tak presne neco takoveho jsem cekal

nejenze jste zavisla na kdejakem chytrakovi z USA, ale i na ceskych prekladech dalsich chytraku. NORAD je zkratka organizace, ktera se nyni jmenuje North American Aerospace Defense Command a ma tri casti. Aljaska, Kanada a USA. Asi nejlepe pochopite z techto stranek, ale nechte si je prelozit http://www.norad.mil/50/nutshell.html;-D

0 0
možnosti

Autorka

8. 1. 2008 13:02
Re: no tak presne neco takoveho jsem cekal

Naopak, spoléhám na české moudré hlavy, že se jim konečně rozsvítí a nenechají se kvůli nesmyslné řevnivosti předstihnout chytrými hlavami z USA nebo dokonce napálit chytráky odkudkoli.

0 0
možnosti

Venca XX

8. 1. 2008 11:37
Názor

Přeěetl jsem si diskusi a můj názor je že nejsme ve vesmíru sami . Ale jestli se nán projevují "oni" pomocí kruhů v obilí nebo jinde zdaleka nejsem přesvědčen .A přírodní zákony platí . Ale vždy jen za určitých podmínek. A za jiných podmínek se minimálně dá najít alespoň výjimka. Takže proč se spokojit s tím co známe. Vždy může přijít něco nového co nás překvapí. Ať mile nebo nemile

0 0
možnosti

Johan

8. 1. 2008 11:55
Re: Názor

Kniha lidského poznání je hodně tlustá, ale kniha toho, co lidé neznají je mnohonásobně tlustější. Nebudu ale tvrdit, když o půlnoci někdo zazvoní u bytu, že je to anglická královna,  ale je to s největší pravděpodobností dcera, která si zapomněla klíče. 

0 0
možnosti
JS

Cubikula

8. 1. 2008 10:55
jo jo

taky jsem fandou sci-fi a jako malej sem rozhlasoval, ze nejsme ve vesmiru sami, ale po te, co jsem se dozvedel, ze par "silencu" v USA delaj uz od nejakejch sedesatek mezi lidma vichr a docela smesnou formou, tak jsem zmoudrel. k tomu se hlasit nebudu .-)

asimov je uzasnej, ale ti, co vyhlasujou, jak se nas neco pokousi neco kontaktovat sou fakt spise k smichu. jak jiz bylo receno, nectete vymysly lidi z USA,ale radsi pro pobaveni sci-fi a pro srovnani idei ucebnice fyziky a dalsich ved .-)

jinak clanek je uzasne napsanej, dobre sem se pobavil a pevne verim, ze cesi sou vic pri smyslech nez tupi amici a bylo to mysleno jako pro pobaveni...

0 0
možnosti

Johan

8. 1. 2008 11:19
Re: jo jo

Já bych tu tupost američanů negeneralizoval. Hloupých lidí je v každém národě procentuelně stejně - Gaussovo rozložení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik