Záhadný teplý kruh ve sněhu

ČR záhadami oplývá. Strašice prý nestačily - někde teplo, jinde přihořívá. Stabilní zimní atmosféra, všude mrzne až to praští, ale malý kroužek si dýchá jarní pohodou. Romantika uprostřed mrazů - velmi zajímavý jev! Tisk i televize nás již informovaly, nyní zaktivujme mozkové spoje, co se asi u Nového zámku na Podorlicku zvláštního děje???

Sníh roztál - v kruhu roste tráva

Půda v dokonalém kruhu o průměru 2 metry je kyprá a měkká, teplota dosahuje přes 17°C, neexistuje však fyzikální důvod pro tento zvláštní jev. Odlišnost teploty od okolního prostředí je nepochopitelná.

Racionální zdůvodnění teplotního úkazu majitel historického objektu, architekt Přemysl Kokeš, zatím marně hledá. V místě kruhu nejsou žádné podzemní prostory a nevedou tudy ani inženýrské sítě.

Vynikající příležitost k výzkumu pro geology a fyziky, zda naleznou fyzikální odůvodnění tohoto z hlediska přírody neobvyklého jevu. Teplá zóna je snadno změřitelná, teplota v ní též, zbývá jen nalézt tepelný zdroj.

Jde-li o skutečnost z pohledu dnešní vědy nevysvětlitelnou, pak zde jistě existují metafyzické zákonitosti, o nichž věděli více dávní Lichtenštejnové, neboť místo pro založení knížecího sídla nevybírali členové Řádu zlatého rouna náhodně. 

 

 

Autor: Tonička Plíšková | čtvrtek 18.2.2010 8:22 | karma článku: 18,98 | přečteno: 2416x