Z výšky dokonalost - dole evidentní chaos...

Složitý obrazec ve tvaru tří kruhovitých útvarů na společné ose pod Svatým Kopečkem u Olomouce, v lánu mezi silnicí z Olomouce na Šternberk a železniční tratí, u asfaltky plné turistů, cykloturistů a kolečkových bruslí, na rovince k vodním zdrojům u Pavloviček, v dohledu všech a neviděn nikým.

Olomouc - Pavlovicky 2009

Vyfocen náhodně při vyhlídkovém letu ukázal krásu svých tvarů a přilákal pozornost badatelů i štábu televize Nova. Pořízené záběry z výšky s pomocí modelu helikoptéry v odpoledním zpravodajství Novy 5/8 2009 byly úžasné. Další informace sdělovacích prostředků jsou však neustále ovlivněny obavami z udělování Bludných Balvanů klubem Sisyfos, takže objektivní informace nelze očekávat, lépe se šíří dezinformace, zmatky, faleš a chaos.

I obrazec z výšky dokonalý měl dole nádech chaosu. Vznikl již dříve, v zeleném obilí, na ose S - J směřující k věžím dómu sv. Václava u starobylého paláce Přemyslovců. Stojíme-li na jižním konci osy, jsme na linii mezi chrámem na Svatém Kopečku a olomouckým Hradištěm.

Geometrická dokonalost tvarů obrazce a umístění do krajiny mezi posvátná a historická místa u starobylé stezky moudrosti vedoucí Evropou přes Moravu z východu na západ je udivující. Avšak dva krajní kruhy rozpůlené na dvě části působící shora dojmem harmonické monády (stojící obilí - jang, vesmírná energie, ležící obilí - jin, zemská energie), působí zde dojmem naprosté neuspořádanosti a chaosu. Vznik v zeleném obilí způsobil, že některé stonky zůstaly ležet, jiné posléze povstaly, žádné nebyly zlámány, pouze stlačeny k zemi neznámou silou. Obilí v půlkruzích však není položeno jedním směrem. Znázornění CHAOSU v jinové (zemské) části půlkruhů je cílem Tvůrců. Obilí je záměrně položeno různými směry. Jde o nasměrování jednotlivých snopečků! A stonky, jež povstaly, trčí legračně do všech směrů...

                                               Zdá se, že  o nás Tvůrci všechno ví.

Obilí pevně stojící v jangových (vesmírných) půlkruzích sice tento nesoulad opticky vylaďuje, napomáhá i nepatrně větší středový kruh s výrazným a zlidňujícím jangovým charakterem: vprostřed kruh stojícího obilí - mezikruží položené - stojící jangové mezikruží - obvodový kruh položeného obilí.

Kolegové obrazec pečlivě změřili, neboť rozměry a uvedená čísla mají velký význam. Naprosto nejsou náhodná - střed bývá asymetrický, průměry kruhů se měří ze 2 směrů:

 Obvodové kruhy:                             I.                          II.                            III.

 Na délku obrazce:                      28,70                     31,50                        29,00

 Na šířku  útvaru:                        28,60                     31,10                         28,80

                                  Kdo se v číslech vyzná, objeví zajímavé souvislosti.       

  

Tajemný agrosymbol navštívili i redaktoři časopisu Regenerace, zaujala je poloha obrazce z hlediska pravděpodobnosti budoucích archeologických nálezů dávného lidského osídlení.

                                      Obrazce v obilí aktivují dávná posvátná místa.

 

Pátý agrosymbol sezóny 2009 v ČR jsem nestihla navštívit, byl pokosen, ovšem snímky uveřejněné v Deníku mě velmi zaujaly poklidnou atmosférou a protikladem k agrosymbolu olomouckému. Tvarově je kruh v Červených Pečkách u Kolína podobný prostřednímu kruhu u Olomouce, je však mnohem větší, menší kruh rozdělený kolejemi na dvě půlky tvoří stojící obilí. Žádný nesoulad, jen poklid a harmonie. Zdánlivě jednoduchá geometrie jako u Olomouce, jen 2 chaotické půlkruhy chybí! Jde o náznak pozitivních změn?

                                   Chaos je prý tvořivý prvek, neboť již nese náznak změny.

          http://www.denik.cz/z_domova/kruhy-v-obili-udelaly-pole-s-obilim-zajimavejsim.html

 

PS: O aktivitách klubu Sisyfos jsem napsala články již v roce 2007 - a nic se nezměnilo:

          http://pliskova.blog.idnes.cz/c/16203/Novodoby-hon-na-carodejnice.html

          http://pliskova.blog.idnes.cz/c/16460/Kladivo-na-carodejnice-existuje-idnes.html

      Přečtěte si obhájci Sisyfa podrobný rozbor činnosti klubu a přemýšlejte, kdo zde šíří temno?

Autor: Tonička Plíšková | úterý 11.8.2009 8:11 | karma článku: 20,49 | přečteno: 4783x