Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tonička

6. 1. 2010 23:50
Nádherná a plodná diskuze, pánové

O Měsíci, Verneovkách, vynálezech a vynálezcích - často opovrhovaných, pak uctívaných...

Diskutujte, diskutujte - ale špekáčka ze mě nedělejte - když něco prezentuji, vím, o čem mluvím, někomu dojde, někomu zatím ne, tak už to bývá.

0 0
možnosti
T

Tonička

5. 1. 2010 21:49
Všechno má svůj smysl

Věda a technika je zajímavá oblast lidského zkoumání a otevřená všem. Zde zákazy neplatí, každý má právo bádat a mnohé vynálezy objevili prostí laikové. Případ Strašice naopak ukázal, že dnešní vědci si s tímto oříškem neporadili a jako obvykle mlží. Viď, Romane Polachu? Názor pana Pekárka nemůže být jediným podkladem pro napsání článku. Elektrotechnik, který byl přizván k řešení situace, vyjádřil naprosto jiný a odbornější názor, než člen Akademie věd Luděk Pekárek.

0 0
možnosti
B

Braniik

5. 1. 2010 22:42
Re: Všechno má svůj smysl

Ja ako vedec sa prikláňam k teórii Karla Drábka o baziliškovi :-) Ako jediná vysvetľuje ako elektrické, tak aj ohnivé javy.

Mimochodom, na základe čoho usudzujete, že názor elektrotechnika bol odbornejší ako názor pána Pekárka? Lebo sa Vám viac hodí?

0 0
možnosti
RN

rooman

5. 1. 2010 14:07
Proč se tyhle nesmysly cpou do sekce Věda a technika

Ta paní ani neví co to věda a technika je. ;-O;-O

0 0
možnosti
T

Tonička

5. 1. 2010 14:49
Re: Proč se tyhle nesmysly cpou do sekce Věda a technika

Ta paní už víc nepotřebuje vědět, Románek ještě neví - a též píše do této sekce!? Proč???

0 0
možnosti
T

Tonička

5. 1. 2010 10:12
Důkazy má pouze NASA

Mimozemské objekty kolem Země, na Měsíci, Marsu, v Saturnových prstencích...

0 0
možnosti
M5

Martin 5

5. 1. 2010 9:35
Měsíc - důkaz!

- "Myslíte, že jsou na měsíci lidé ?"

- "Určitě, sousedovic Anča jela na měsíc na dovolenou a vrátila se těhotná !"

0 0
možnosti
P

Pavel_D

5. 1. 2010 8:26
A co Měsíc?

Zatím jsem nikde nenarazil na seriózní vysvětlení, proč je Měsíc obrácen k Zemi stále jen jednou polovinou, tzn. že jeho doba oběhu kolem Země se absolutně přesně rovná době jeho otáčky kolem vlastní osy. Vypadá to, jako by měl nějaké jádro o velké hmotnosti, které ale není v jeho středu. Anebo - jak bylo zmíněno, je z části dutý a jeho hmota tudíž není rozložena rovnoměrně, takže vlivem gravitačních sil se chová jako kámen uvázaný na provázku, kterým točíme. Řada nezodpovězených otázek je i kolem souputníků Marsu (Phobos a Deimos).

Myslím, že naštěstí je už naše civilizace díky sci-fi literatuře a filmům na existenci mimozemšťanů dobře připravena. Až tu někde zelení mužíčkové přistanou, nanejvýš si řekneme: NO, KONEČNĚ.

Ku cti paní Toničky patří, že je lépe vymýšlet, spekulovat i fabulovat, než říkat - já to neviděl, a tudíž to neexistuje.

0 0
možnosti
M5

Martin 5

5. 1. 2010 9:30
Re: A co Měsíc?

Měsíc se už řešil tuším u Kýra. To, že je natočený stále stejnou stranou, je způsobeno tím, že je dutý a v jeho vnitřku je schovaný druhý měsíc, který je větší než ten náš. A této anomálii vděčí Měsíc za to, že je k nám natočen stále stejnou stranou.

Pak je tu ještě vědecké vysvětlení, ale to je nudné... http://cs.wikipedia.org/wiki/Vázaná_rotace

0 0
možnosti
A

Anup1

4. 1. 2010 23:38
Pánové

své, na toto téma i na  většinu z vás,jsem tu už dřív napsala. Je dobře,že to  paní Tonička nevzdává R^ Zajímalo by mě,proč ale ani jeden z vás,nehlesne v diskuzi ,(jak tady,tak na Aktuálně.cz),u skvělého článku: "Ani vědcům nelze věřit...všechno",od Ing M.Pouzara Ph.D.,chemika.z pardubické univerzitní fakulty.Píše tam i o  "blahodárné slepotě"....

0 0
možnosti
MS

Awathorn

5. 1. 2010 7:40
Re: Pánové

Paní Anup,ten článek je určitě zajímavý byť se zabývá víceméně známými věcmi.V žádném případě ale nikterak nedává zapravdu fantasmagoriím pomatených záhadologů. Pokud si myslíte opak,znamená to jediné,že stále ještě absolutně nechápete pojem věda a nemáte ani páru o jejím fungování.

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

4. 1. 2010 22:38
Jinak ad debata níže...

Baví se lékař, kněz a rabín o tom, kdy začíná život. Kněz říká "Život začíná početím!"

Lékař říká "život začíná v okamžiku, odkdy jsme schopni předčasně narozený plod zachránit."

Rabín se zamyslí a říká: "No, podle mne život začíná, když jsou děti už pryč z domu a manželka odjede ke tchýni..." ;-)

0 0
možnosti
K

K-D

4. 1. 2010 21:22
Nečestné, nesportovní, nekolegiální

Toničko, to se přece nedělá! V seriálu Chybí vám detektor mám originální fotky létajících talířů, utajované snímky NASA, zprávu o domovské planetě UFOnů a další. Tady ale vidím jen odkazy na trapné nesmysly. Vy pořád publikujete nejasné šmouhy. Přitom jsou Vám moje fotografie zcela k dispozici. Takhle se bludného balvanu (a letos má být pozlacený) nedočká nikdo z nás.

0 0
možnosti
T

Tonička

4. 1. 2010 21:31
Re: Nečestné, nesportovní, nekolegiální

Ale originální, pane Drábek! Snímky běžných občanů - co je rozostřené je mimozemské - ne plně zhmotnělé. To v Akademii věd nevědí???;-(

0 0
možnosti
MS

Awathorn

4. 1. 2010 21:11
Odkazy

Na Vás už jsem si zvykl paní Toničko. Ovšem to, co se vydává za článek na serveru tn.cz to předčilo i moje nejčernější noční můry.Nechápu,prostě nechápu,jak může portál který sám sebe označuje jako zpravodajský zveřejnit takovou nevýslovnou hrůzu. "Příšery,které obývají červenou planetu", "pravidelné tvary připomínající létající loď", stokrát vyvrácený nesmysl s lidskou tváří na Marsu,...Co věta to hnus na zvracení.Opravdu propadám depresi když si uvědomím,že podobné hovadiny hltá denně tolik lidí a tolik lidí jim i věří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2746x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik