Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Y

yck

22. 3. 2010 8:08
Vraťme s k pohanským kořenům.

Zlaté pohanské časy posvátných hájů a studánek. Import cizího kulturního balastu odněkud z orientu zničil ducha a svornost našeho slovanského národa! Neměli bychom se klanět cizím králům a bohům ať církev říká cokoli!

0 0
možnosti
T

Tonička

21. 3. 2010 9:37
České panstvo vždy táhlo (a táhne) oběma směry

Rozbroje a vraždy ničily zemi již od doby sv. Václava - v centru Evropy, v největším tlaku mocenských zájmů a neumíme se domluvit sami mezi sebou - tupé mozky.V

0 0
možnosti
PK

Ccecil

21. 3. 2010 8:04
Pominu historické neznalosti

způsobené vymýváním mozku komunisty, kdy mnohé fakta a události byly překrouceny a tradují se tak do dnes, byť je již dávno prokázáno, že to bylo zcela jinak. S nosnou myšlenkou víceméně lze souhlasit, proto vám dnes dám karmu.

0 0
možnosti
U

Ulator

21. 3. 2010 7:47
A stejně tak s Bílou Horou

Stavovské povstání byl pokus o změnu poměrů v zemi ve prospěch Německé říše a připojení Českého království k této říši. Pokus o státní převrat s nastolením cizího. Zase mimo. Stavovské povstání se nekonalo. Bílá Hora byl jen důsledek německé šlechty v pokuse o puč. Stejně jako mezi popravenými českýmu pány na Staroměstském náměstí, aby Čecha, až na vyjímky pohledal. Takže, když už o něčem píšete, tak byste o tom měla i něco vědět.

0 0
možnosti
PP

ekopol

21. 3. 2010 8:24
Re: A stejně tak s Bílou Horou

Možná jste si přečetl a zapamatoval Pekaře či Charváta, ale zjevě neumíte najít v textu to podstatné, tak jako jste to nedokázal ani u tohoto článku. Tím nechci říci, že nutně patříte mezi ty, před kterými nás pisatelka varuje.

0 0
možnosti
U

Ulator

21. 3. 2010 7:44
Máte to nějak popletené

Panská jednota neporazila zbytky husitských vojsk. Pouze ukončila plenění země husitskými radikály. Samotná Panská jednota se skládala nejen z katolíků, ale i husitů.

0 0
možnosti
C

cenzorisko

21. 3. 2010 7:27
Topolánek

ten neurazí jen lidi mdlého rozumu,ten kdyby raději mlčel a nechal mluvit nějakého papouška,tak by udělal pro ODS a pravici  této zemi podstatně více

0 0
možnosti
N

Nero

21. 3. 2010 7:12
Topolánek neurazil nikoho

Nevěřím novinářům.Překroutí,zamlčí,nafouknou,jak se to právě hodí.Takový Klaus nebo Topolánek se překroutí ať řeknou co řeknou,Paroubek sčítá na tiskovce procenta zdražení plynu,elektriky a tepla(u každého jmenuje kolem 40% a pak to sešte a tvrdí,že energie stouply o 122%.To není přeřek jako s krasobruslením,Toto je od inženýra ekonomie sprostá úmyslná lež.A NOVINÁŘI NIC!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2746x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik