Signál Wow - rozluštil Ludvík Tuček - nesměli jsme to vědět!

12.7.2014 zemřel český výtvarník a badatel, o němž se nesmělo hovořit, neboť rozkódoval vesmírné poselství, čímž předstihl celý svět. Česká republika neumí podpořit chytré mozky - věda je záměrně ponižuje. To pochopil i Ludvík Tuček při setkání s Jiřím Grygarem, že od Sysifa podporu nezíská, neboť Sisyf musí svůj Bludný balvan valit do kopce pořád dál - sám a sám... Coź je krutý úděl!

 

" Je těžké určit pravděpodobnost úspěchu při hledání mimozemské civilizace, ale pokud se o to nebudeme pokoušet, pak určitě bude nulová."  Citát zakladatelů programu SETI Cocconiho a Morrisona.

WOW ( jej - zásah - trefa ) ! Zvolal astronom Státní univerzity v Ohiu Jerry Ehmann při zachycení ojedinělého, nezvyklého a silného signálu z vesmíru roku 1977 v rámci hledání mimozemských civilizací projektu SETI.

Jde pouze o plané poplachy, jež v zápětí utichnou, či neochotu neb neschopnost astronomů rozkódovat mimozemská poselství?

                                               " HALÓ, JE TAM NĚKDO ? "

Volají slepí a hluší stále do vesmírných dálav, naprosto netušíc, že hledaní jsou už dávno zde ...

 Signál WOW převedený počítačem do číselné podoby zdánlivě také nebyl složitý - obsahoval 12 čísel. Zpráva však skončila v koši stejně jako další desítky inteligentních signálů z kosmu, jež astronomové sice zachytí, ale nejsou schopni posoudit výjimečnost signálu a dekódovat poselství. Není to totiž jednoduché:

"Když se mi před lety dostal do rukou stručný komentář včetně pásu s čísly, vytržený z počítače delawarského radioteleskopu, vyprovokovala mne zpráva svou dekadedickou soustavou natolik, že jsem se s ní začal vážně zaobírat. - Není nic objevného, že nejprimitivnější formou domluvy je právě kresba. Kresba totiž splňuje všechny požadavky na chápání intelektu a to na jakémkoli stupni poznání. Proto depeši, popsanou v mé knize "12 čísel z kosmu" musí zrovna tak dobře přečíst na planetách Eridanu, Ceti, či Tolimanu, samozřejmě za předpokladu, jsou-li tam inteligentní tvorové."

Sděluje Ludvík Tuček, umělecký sochař a grafik - Čech, který dekódoval signál WOW převedením na čísla binární a následně do grafické podoby. Vyspělé inteligence i inteligentní lidé výsledky jeho práce jistě pochopí - z českých astronomů oslovených autorem - však nechápal ani jeden. A přitom obrazová a číselná komunikace je i v naší kultuře naprosto běžná, srozumitelná i malým dětem. Kresba nepodléhá bariéře času ani jazyků a je srozumitelná na všech úrovních intelektu. Je i jedinou schůdnou cestou komunikace na velké vzdálenosti a mezi navzájem se neznajícími civilizacemi. Chceme-li s úspěchem dekódovat takováto poselství, je bezpodmínečně nutné hledat za přijatými čísly z vesmíru vždy a pouze výtvarný projev. Jinudy cesta nevede! Proto je bezpodmínečně nutné, aby za všech okolností takovéto zprávy posuzoval a konzultoval s vědci v první řadě výtvarník. 

Zdá se, že civilizace odjinud neustále usilují o komunikaci s námi mnoha různými způsoby, avšak my nejsme zdaleka na dekódování poselství připraveni a mnozí dokonce ustrnuli na na naprosto nelogické idei, že jsme jedinou vyspělou inteligencí ve vesmíru, schopnou osídlit dokonce okolní planety.

                                   


Zemřel člověk s vnímavou duší : www.12wow.net/index.html

                                               www.12wow.net/soubory/ludvik.html

Jak jsem házel perly sviním:  www.12wow.net/soubory/jakjsem.html

 Kapitoly, které doplňují knížku "12 čísel z Kosmu": http://dawhois.com/www/12wow.net.html

                             http://avalon.wz.cz/Tajemno,energie/Ludviktucekrozlustilvesmirnykod.htm 

 

A co "VĚDA":

http://technet.idnes.cz/wow-signal-vedec-nasel-mimozemstany-d7t-/tec_vesmir.aspx?c=A140814_154723_tec_vesmir_pka#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

 

Autor: Tonička Plíšková | středa 23.7.2014 7:23 | karma článku: 21,41 | přečteno: 4598x