Řeč o míru

Řeč o míru přednesl na obhajobu svého učení kostnickému koncilu před 600 lety i Mistr Jan Hus - nebyla však pochopena a přijata. Řeči o míru, pravdě, morálce stále nenacházejí správnou odezvu. Svět se od dob Mistra Jana nezměnil.

Rozbroje a války církevní i světské zuří se stále větším úsilím a vřavou, lidé trpí a umírají pro šíření moci světské i církevní, jež nechránila a nechrání zájmy svých oveček ani zájmy božské, ale jen zájmy a mamon tučných prelátů.

Evropa bývala v popředí kulturnosti a vzdělanosti národů - ale časy se mění. Multikulturní netolerance, nepochopení a násilí se šíří s požehnáním EU, "národních" vlád a institucí, k nimž se v ČR na svátek Cyrila a Metoděje přidali i čeští biskupové. Všichni jsou ochotni přijímat běžence ze všech koutů světa a totálně zdevastovat naše společenství a naši kulturu, ohrozit život našich rodin přílivem nepřizpůsobivých lidí s jinou mentalitou.

Katolická církev zaspala - islám se šíří Evropou, mešit i agrese přibývá - křesťané jsou vražděni radikály. Řeč o míru a usmíření muslimů a křesťanů zahájil jen biskup v Nigérii, kde byly poměry velice kruté již mnoho let. Konstantin a Metoděj byli pozváni na Velkou Moravu šířit křesťanství jazykem lidu srozumitelným, aby říše Velkomoravská odolala vlivu cizáků. Dnešní nástupci těchto věrozvěstů nabádají své ovečky, aby přijali do rodin uprchlíky. Proboha proč??? Lidi z pouště - bojovníky - do zdejších rodin!

Smír s islámem vyjednat neumí - válka náboženská -  před níž varovalo proroctví z Fatimy probíhá plnou silou a ovečky mají trpět a tahat z ohně hoké kaštany?

Evropská unie tahá horké kaštany z ohně za Ameriku, jež rozdmychala válečné konflikty, kde se dalo, nyní se horké kaštany rozhazují - nechme je padnout k těm, kteří konflikty vyvolali nebo financovali!

Pouštním lidem z uprchlických táborů se nebude líbit v Evropě, mají svůj způsob života, na který byli navyklí. Je trestuhodné, chtít je přesídlit! Arabské země, které válku podporovali, mají dost financí i na mírové účely k nápravě v této oblasti.

"Trojské koně" - pošlete zpět! Pánové mohou bránit nebo zvelebovat svou vlast, stavět příbytky pro své ženy a děti - ne se sami toulat po světě. Máme zde dost svých pánů a hordy dobyvatelů nepotřebujeme.

 

         Pravda se těžko ujímá - ale musí se vyslovit - jsme národ husitský - umíme ji i bránit!

          

               Řeč o míru - světském i církevním je třeba zahájit - ne nám nutit domů uprchlíky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tonička Plíšková | pondělí 6.7.2015 3:17 | karma článku: 12,66 | přečteno: 378x