Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč nikdo zatím jednotnou teorii vzniku obrazců v obilí nenašel?

Žádná z mnoha hypotéz možného vzniku kruhů v obilí nebyla oficiálně potvrzena, a to i přesto, že anglická královna přislíbila vysokou odměnu za odhalení tohoto tajemství. Neobvyklé šíření tohoto fenoménu celým světem však otřáslo důvěrou v soudobou vědu, jež nenalezla zatím smysluplnou odpověď.

"Písařovský človíček"Pavel Kobza

A tak se část vědecké veřejnosti zaměřila na bagatelizaci a zesměšňování tohoto fenoménu předstírajíc, že mladí studenti astronomie "circlemakers astronomy" běhají po nocích v polích a vytvářejí kruhy v obilí. Nejde o nic nového, stává se to vždy, když věda není schopna vyřešit nastolený problém.

Obrazce se však vyskytují stále krásnější a složitější - s větší fantazií a důmyslností tvůrců. Pátrání po inteligentních tvůrcích kruhů v obilí ( a nejen v obilí ) tedy neustává...

Druhů agrosymbolů je mnoho a může existovat hodně způsobů jejich vytváření. Nejvíce probádán tento fenomén mají vědci angličtí. Zjistili množství zajímavých a neuvěřitelných skutečností, ale bádání stále není u konce:

Obrovský piktogram trojúhelníkovitého tvaru u Basbury Castle 16.7.1991 zvaný "Matka všech piktogramů" překvapil odborníky souvislostmi s posvátnou geometrií i dávnými znalostmi alchymistů v procesu Stvoření. Jeho obsahem je kosmický zákon, či soubor numerických, geometrických a hudebních harmonií, říká John Michell - odborník na posvátnou geometrii, kartografii, chrámovou architekturu.

Vzápětí objevený "Mandlový chlebíček" 13.8.1991 u Cambridge vyvolal pozornost matematiků i přírodovědců zdejší univerzity. Vyzvedli nový "skok" tohoto jevu! Je nemožné, aby se takový obrazec vytvořil bez počítače. Jde o symbol chaotického přechodu z jednoho matematického řádu do řádu vyššího. Vědecký časopis New Scientis uvedl, že tento 56 metrů dlouhý piktogram je fraktál známý matematikům jako "Mandelbrotův diagram" čili "skřítek" - důležitý prvek teorie chaosu, jež se vytváří bod po bodu. Nelze jej bez počítače ani nakreslit a vůbec ne vytvořit na poli. Je naivní si myslet, že tvoření agrosymbolů je činností lidí.

Gerard S. Hawkins profesor astronomie v Bostonu objevil 4 nové matematické teorémy všechny se vztahem k diaktonické stupnici a 5. všeobecný teorém, jež je "společným jmenovatelem" všech obrazců v obilí, jež jdou daleko za rámec Eukleidovské učebnicové geometrie. Letecké snímky agrosymbolů podrobují počítačové analýze a dekódování zvuků.

V Německu do středu piktogramu umístili nádrž s destilovanou vodou a při analýze experimentu zjistili, že molekulární struktura vody vytvořila kresbu ve tvaru piktogramu. Vypadá to, že si voda zapamatovala informaci obsaženou v energetickém poli obrazce - informoval anglický badatel Collin Andrews.

"Vsadil bych svůj život na to, že se za tím skrývá  jakási neznámá inteligence. Je vyloučeno, aby tyto útvary vznikaly lidskou rukou nebo v důsledku nějakého meteorologického jevu," prohlásil Collin Andrews.

Vznik kruhu v obilí, nad nímž rotovaly 3 žluté koule a obilí se pokládalo ve směru jejich letu, zdokumentovali v Anglii. Sledování vzniku obrazců v obilí velkou vírovitou spirálou dole se otáčející zaznamenali v Anglii, Belgii i Polsku. Zvláštní vírovitý útvar náhodně zachycený pilotem fotografujícím velký agrosymbol 2002 na Šumpersku nalezneme kupodivu i na mapách cz. - mezi vodní nádrží Krásné a Novým Malínem.

Lidé, ocitnuvší se v místě vzniku piktogramu, popisují náhlou změnu situace - mlhu, spoustu drobných vírků jako ve sklenici vody, vysoké tóny zvuků připomínajících Panovu flétnu. Jiní hovoří o obří vlně, která projela obilím obrovskou rychlostí a obilí se poskládalo.

U radioteleskopu v Chilboltonu se 17.8.2001 objevila v poli odpověď na poselství lidstva vyslané do vesmíru paprskem v binárním kódu před 27 lety. Druhý obrazec však představoval tvář bytosti! Dne 15.8.2002 vstoupila nová technologie vytváření obrazců do vrcholné etapy - v obilí u Crabwolu se skvěl v obilí obraz bílého mimozemšťana a diskovitý kotouč s poselstvím v binárním kódu. Když v roce 1961 Francis Drake, otec projektu SETI, testoval schopnost vědců dešifrovat podobná poselství, řešení objevil pouze dr. Oliver povoláním elektrotechnik. Do luštění "Poselství z Crabwolu" se již pustili i studenti:

"Vyvarujte se poslů falešných darů a jejich porušených slibů. Mnoho bolesti ale ještě je čas. Věřte. Tam venku je dobře. Vzdorujeme podvodu. Cesta se uzavírá. ( Zvon zvoní.)"

 V ČR se zabývají výzkumem agrosymbolů a shromažďováním informací záhadologické kluby KPUFO a ZÁBLESK i soukromí badatelé. Všichni však zaznamenávají v souvislosti se vznikem agrosymbolů množství záhadných jevů pozorovaných občany - počínaje světelnými efekty, příletem oranžové koule spojené s výpadkem proudu, pozorováním objektů různých tvarů a velikostí - až po sledování přistání těchto objektů, toto vše bylo zaznamenáno též v denním tisku.

Obrazce na polích i pláních mají formu: Posvátných symbolů - jež lidstvo používá odpradávna a nalézáme je na posvátných místech či v chrámech. Piktogramů - obrázků, jež jsou vždy srozumitelné i bez znalosti jazyka. Reprezentují je původní obrázková písma i dnešní označení zboží, firem, institucí atd. Obsah obrázku by měl pochopit každý inteligentní tvor. Petroglyfy - obrazce v jeskyních, na skalách a planinách - i v obilí "Písařovský človíček" SU agroglyf má tento styl. Fraktály - vesmírné obrazy, jež vychází z vesmírného tvoření, kdo je vytváří, musí znát dokonale zákonitosti vesmírné tvorby.

Badatelé hovoří o tepelném efektu typu mikrovln, jež způsobí rychlé polehnutí porostu, jiní se zabývají výzkumem jevů plazmatických. Tvar obrazce však může být vytvořen i zežloutnutím a postupným vymizením porostu - eventuelně rozdílným vzrůstem plodiny. Obrazce v hlíně vznikají hluboko vtlačenou rýhou zeminy, v ČR největším obrazec v hlíně - postava s kyjem v Blovicích u Plzně zvaná "Blovická Nazca"- dosáhl unikátních rozměrů 230 x 100 metrů. Pro kuželovitě odebrané vzorky zeminy v ČR i jiných zemích Evropy též zatím nebylo nalezeno přijatelné vysvětlení.

Veškeré záhadné jevy zde nejsou od toho, abychom je popírali. Jsou zde, abychom nalezli smysluplnou odpověď. Znamení, jež k nám přicházejí, musíme umět vyložit. Není důležité, jak obrazec vznikl, ale jaké poselství a informace přináší. Blízká budoucnost odhalí mnohá z tajemství jistě i díky neuvěřitelnému úsilí a píli českých badatelů.

Poselství z Chilboltonu dešifroval anglický badatel elektroinženýr Colin Andrews, žijící nyní v USA. Vědecký pracovník národního centra pro atmosférický výzkum v Coloradu James Deardorff se pokusil vypočítat, že se v inkriminovaných polích odehrálo opravdu něco mimořádného.

Seriál Záhada Chilbolton na www.matrix-2001.cz

Autor: Tonička Plíšková | pondělí 14.1.2008 8:21 | karma článku: 22,76 | přečteno: 3772x
  • Další články autora

Tonička Plíšková

Perla Jesenicka - Černá Voda oslaví na jaře 730 let.

Krásná víla seděla na zelené louce pod Hradiskem u břehu Prudkého potoka a na bílé plátno vyšívala krajinu. A jak rychle chtěla mít obrázek hotový, píchla se jehličkou do prstíku - slzy vytrysklé z očí vytvořily nádherné rybníčky.

28.9.2019 v 21:22 | Karma: 17,36 | Přečteno: 435x | Diskuse| Olomouc

Tonička Plíšková

Voda, voda, voda, plyne...

Voda Života proudí vším živým na planetě. Potřebujeme ji k životu stejně jako energii plynoucí kolem nás i v nás. Rovnováha musí být ve všem. Žijeme na střeše světa. Voda od nás plyne do všech moří a do celého světa...

2.9.2019 v 17:54 | Karma: 17,57 | Přečteno: 367x | Diskuse| Média

Tonička Plíšková

Kruhy v obilí nemáme - neboť jsme si jich nevážili!

Na letošním setkání badatelů na Slovensku, to řekl známý slovenský odborník. Letos je to už tak i u nás v ČR. Ozdobena nádhernými tvary je celá Evropa! Nám nezbývá - než těšit se a doufat.Divní "odborníci"hovořili za národ i v ČT.

21.7.2019 v 0:24 | Karma: 20,93 | Přečteno: 906x | Diskuse| Média

Tonička Plíšková

Obrazce v polích

Objevují se každoročně po celé planetě, mají svá období i místa výskytu, letos si více než tradiční Anglii, oblíbily Francii, věnovaly jí celý červen, objevovaly se nové a další denně i vícekrát. Naším polím věnují 7.a 8.měsíc.

9.7.2019 v 14:48 | Karma: 22,12 | Přečteno: 1024x | Diskuse| Věda

Tonička Plíšková

2.červenec - Světový den UFO

Lidstvo se s ufíčky i mimozemskými bytostmi setkává od pradávna.Všechny dávné vyspělé pozemské civilizace byly s vesmírnými učiteli v kontaktu a uctívali je a popisovali jako svá božstva.Posvátné knihy i stavby doložily historii.

2.7.2019 v 8:42 | Karma: 16,98 | Přečteno: 351x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Maďarský premiér Orbán je na Ukrajině. Poprvé od začátku války

2. července 2024  6:19,  aktualizováno  8:14

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý poprvé od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu přicestoval do...

Před vrchním soudem stane žena obžalovaná z kuplířství, dostala osm let

2. července 2024  7:51

Olomoucký vrchní soud se zabývá odvoláním Aleny Czakóové z Třince, které ostravský soud uložil osm...

V Mexiku našli 19 mrtvých, zřejmě oběti krvavé války drogových kartelů

2. července 2024  7:04

Nejméně 19 mrtvých si vyžádal střet dvou drogových kartelů ve státě Chiapas na jihu Mexika....

Hurikán Beryl v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň. Prožene se i kolem Jamajky

2. července 2024  6:16

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň, informovalo americké...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2746x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik