Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vynikající článek. K jednomu z detailů. Také jsem od našich lékařů dříve pracujících v Libyi slyšel, že v Libyi lidé měli v podstatě vše zadarmo. Výtěžek z nafty nešel do stále nenažranějších žaludků světových miliardářů, ale byl rozdělován mezi obyvatelstvo. Proto musel ten "zloduch" Kaddáfí skončit tak potupně, aby to někoho z vládců nenapadlo. To co vy popisujete není levicová utopie, jak zde někteří strážci jediné pravé víry, kterou máme sdílet, namítají. To je prostě zdravý rozum. Dávám karmu.

1 0
možnosti

Pacifistické blábolení

2 3
možnosti

Pekny clanek. Obavam se vsak, ze zdejsich prispevku jsoucich i budoucich, ze 'zemrete' nepochopena, neb vase slova budou nad rozumove schopnosti 'demokratickych valecniku'.

4 3
možnosti

Připadá vám to skutečně složité? :-)

1 1
možnosti

Zbraně dnes kupují jen chudí (bohatí je dávno mají) místo pluhů, strojů a knih. Cena kalašnikova samopalu (či útočné pušky pro odborníky) je na legálním i ilegálním trhu srovnatelná zrovna s cenou televize (té naprosto nejhorší).

1 0
možnosti

Vážená autorko, každý socialista preferuje mír, ale válčí proti svobodě.

To je zásadní příčinou ochrnutých elit falešných altruismů všeho druhu.

Kapitalismus je ohrožován z mnoha stran a v mnoha případech modernějšími verzemi ideologií, které v naší ne až tak vzdálené historii zbídačily, a dokonce pozabíjely stovky miliónů lidí. Neexistují žádné nové důvody pro zpochybňování prospěšných výsledků nebo morálních základů svobody a kapitalismu.

Právě teď je důležitější než jindy pozvednout znovu intelektuální zbraně k boji proti temným myšlenkám státního a nadnárodního vměšování, kontroly a tyranie, které po celé dějiny lidstva vedly k nepředstavitelnému utrpení a bídě.

Bránit kapitalismus by nemělo být nutné, mělo by stačit pouze jej vykládat.

6 3
možnosti
Foto

Potom v raném středověku se to socialisty jenom hemžilo, dobrá úroda sláva králi, špatná úroda poprava krále. Je jasné, že při takové konstelaci hvězd se nebohý král musel začít do ekonomiky vměšovat.

Takže není známo, že by snad někdy někde mohly reálně existovat prospěšné výsledky nebo morální základy svobody a kapitalismu, neb něco takového se nikdy a nikde v dějinách lidstva nevyskytovalo. Naopak oproti údajně liberálnějšímu období v 19, století rostla světová ekonomika ve 20. století o jedno procento rychleji.

2 3
možnosti

J60a94n 83H46a49n60á55k

2. 5. 2015 3:12

Paní Plíšková, já Vás chápu, všichni víme, že dnes je možné, aby se na jednom metru čtverečním potkal člověk, který si právě koupil hodinky za mio dolarů, s člověkem, který 3 dny nejedl a nemá kde bydlet.

Ale přesně o tom je svoboda. Přesně o tom je zodpovědnost.

A mimochodem, až vymýtíme chudobu, co dál? budeme počítat, kolik stojí mobilní plicní ventilace pro všechny potřebné, co chtějí z hospitlu domů? Kolik stojí léčba rakoviny? Výcvik vodících psů? Co je vlastně chudoba? nemít metrovou ledku? Kdo to určí, abychom mohli počítat války?

Řešíte neřešitelné, stejně jako jiní, co řeší plastová víčka, nadávají na vládní výdaje a pak si jdou koupit třeba tu ledku.

10 1
možnosti
Foto

Existuje kritérium svatého Martina, které velí věnovat zdarma půlku království tomu chudákovi, který 3 dny nejedl a nemá kde bydlet. Pak množství štěstí ve společnosti bude největší. Nemá smysl žít ve společnosti, kde štěstí jednoho je zvětšováno toliko na konto zvýšení neštěstí druhého.

1 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik