Obrovský obrazec 2010 na Žuráni

V lánu pšenice na katastru města Šlapanice u Brna - přímo na zlomové linii mezi přírodním útvarem Horka a významným vrcholem Žuráň - se objevil 14. 7. 2010 obrovský liniový piktogram s 20 polokruhy střídavě obilí stojícího a polehlého kolem ústřední linie = celkem 10 kruhů na linii o délce přes 120 metrů. 2. nejdelší obrazec v obilí v ČR nese významné poselství právě pro rok 2010, vždyť má 20 polokruhů tvořených 10 kruhy: symbol roku 2010!

Liniový piktogram 2010Foto: Pavel Roško

Kopec Žuráň (286m) vévodí tomuto kraji dnes svým nádherným stromem, zde měl však svůj hlavní stan i Napoleon Bonaparte při bitvě tří císařů roku 1805. Osídlení je doloženo již v době pravěku i dobách Keltů, nalezeno zde bylo slovanské pohřebiště a hrobka langobardského velmože, snad samotného krále Wacha.

Tudy procházela dávná historie - sem přichází též významné poselství pro novou dobu.

Krutých bojů a předčasných úmrtí pro zájmy mocných v tomto krásném a úrodném kraji bylo mnoho. Je načase v našich srdcích i v historii obrátit list - otevřenost a vstřícnost lidu zdejšího tak velí, dávné i současné symboly města Šlapanice souzní se symbolem v poli. Radost a harmonie je v lidu tohoto kraje odpradávna zakotvena.

Snímek obrazce je výmluvný - STROM ŽIVOTA ! Ne však tradiční ve stylu židovského sedmiramenného svícnu, ale NADSTANDARTNÍ - 10 KRUHOVÝ a dokonale zharmonizován ! Strom života symbol kopce Žuráň, strom života v lánu pod Žuráňem.

10 půlkruhů stojícího obilí a 10 levotočivě položeného střídavě rozmístěno kol ústřední linie v harmonickém obrazci s vyrovnaným potenciálem energií zemských a vesmírných = jin a jang.

                                      DOKONALÁ  MONÁDA ...

Vše sladěno v harmonii, jak má být i v člověku, rodině, společnosti, na celé Zemi i ve Vesmíru.

Spirála života - je název kašny vytvořené z barevné keramiky na náměstí ve Šlapanicích, vstupme do kruhů v obilí a stoupejme s radostí po Spirále života.

Kruhy v obilí na katastru města Šlapanice mají dlouhou tradici. I populární herečka Libuška Šafránková vzpomíná ve své knize, jak si zde hrávali v dětství v kruzích v obilí...

 

PS: Z parkoviště na Žuráni uvidíte v dolíku lánu pouze dlouhou čáru, pěšinkou na mezi v rohu parkoviště sejdete do kolejáku, jímž dojdete k obrazci a obilí zemědělcům neponičíte. Procítit krásu a sílu obrazce musí každý sám ve svém srdci.

22/7       Dostala jsem emailem krásný podvečerní snímek obrazce, moc za něj děkuji!

  Zdola jako STROM ŽIVOTA - shora jiný vzhled - jako tok energií čakrami nebo spirála DNA?

 

Rozdíl mezi pohledem zdola a shora uvidíte zde na nádherných snímcích Evy a Adama Jandorových:

                                   www.caduceus.cz/souvislosti/kruhy-v-obili-zuran/

 

 

 

Autor: Tonička Plíšková | úterý 20.7.2010 11:00 | karma článku: 25,18 | přečteno: 5410x