Obrazce nejen v obilí 2010 v ČR - Libouchec a Jítrava

Kruhy a obrazce na planetě Zemi (i na jiných planetách) vznikají od pradávna, souvisí s vesmírným tvořením a energetickým systémem planet. Na polích i na skaliskách, v pouštním písku i na vodě - zdobí zvláštní linie, kruhy a obrazce naši planetu po staletí i tisíciletí a neustále se objevují další a další ...

Obrazec u JitravyFoto: Robin Vele

 

V první polovině roku 2010 je již v Evropě zdokumentován výskyt více než 50 zajímavých obrazců, o nichž informuje kolega Libor Čermák v článcích na IDNES: http://liborcermak.blog.idnes.cz/

V ČR se objevil 28.6.2010 obrovský obrazec v trávě u obce Libouchec na Děčínsku, snímek v perexu článku - pořízen z paraglaidu.

Na Liberecku u Jítravy nalezl pan Robin Vele 9.7. 2010 zvláštní obrazec u Bílých skal - v místech obrovského agrosymbolu z roku 2008 - po získání informace v článku pana Libora Čermáka, že kruhy v obilí se často znovu objevují ve stejných lokalitách.

Obrazec 2010 vznikl v zeleném obilí za velkých bouřek v předchozích dnech, v blízkosti obrazce jsou vymleté dolíky od vody tekoucí po svahu, při objevení obrazce byly pšeničné klasy pevně přitisklé k zemi a stonky obilí pokryty blátem, tvar obrazce byl dokonalý a skvěl se v plné nádheře.

V sobotu a v neděli se stébla postupně narovnávala, neboť nejsou zlámána a pokračují v růstu. Obrazec zvedáním klasů sice ztácí svou uspořádanost a dokonalost, jde však o jeden z projevů pravosti obrazce. Polehlá byla v obrazci pouze pšenice - plevel trčel do výše - jak tomu v pravých obrazcích bývá, zvláštností však byla jakoby useknutá 20 cm část jeho vrcholků!

Snímky ze soboty 10.7. naleznete na stránkách turnovských kolegů - http://alef.i.sweb.cz/images/CC-2010/ -  snímky vystihují neuvěřitelnou plastičnost celého obrazce, různé nasměrování svazků stébel, jakoby "učesání" určitým směrem, pevný chomáč pravotočivě smotaných stébel středu obrazce. Zajímavostí je deformace kolének a klásků působením mikrovlnného záření, což je jeden ze způsobů vesmírné tvorby obrazů - http://alef.i.sweb.cz/images/deformace/

Geometričnost kruhovitých útvarů a prostorová mnohotvárnost obrazce, souvisí s funcí času a prostoru, s postupujícím prolínáním dimenzí ...

V neděli 11.7. navštívili obrazec redaktoři časopisu Regenerace i kolegové z klubu Záblesk, kteří obrazec podrobně zdokumentovali, pořídili detailní záběry i snímky z nadhledu. Objevila se i hlídka policie ČR, kontrolující, zda lidé záměrně neničí úrodu.

Na kameru jsem natočila pár záběrů z obrazce i nádherného okolí a zabývala jsem se z přáteli z Prahy hlavně tvarem obrazce, zvláštními detaily a položením stébel i energiemi, jimiž obrazec oplýval. Velmi zajímavě je vytvarován excentrický střed velkého kruhu. Stojící obdélníky obilí v obvodovém mezikruží připomínají průzory hradní věže - pohled malým průzorem zachytí určitý výsek krajiny /skutečnosti/, jen velký průzor / k Bílým skalám/ otevře široký pohled do krajiny či doposud neznámé skutečnosti...

Bílé skály mě velmi okouzlily nádherou svých tvarů a udivily symboly a obrazci vytvořenými na skalách. Kouzelná skupinka křemičitých pískovcových skal s povrchovou vrstvou kaolinitu svou bělostí i zaoblenými tvary připomíná mohutné hřbety slonů, a tak je často nazývána též Sloními skalami nebo Sloními kameny.

Výskyt agrosymbolů ve zdejší lokalitě není náhodný, svým umístěním a symbolikou jsou obrazce těsně s Bílými - Sloními skalami, Bílým kostelem a celým krajem svaté Zdislavy z Lemberka spjaty.

Snímky mých přátel z obrazce i ze skal:

http://magicno.rajce.idnes.cz/kruhy_ufo/

 

3. Obrovský piktogram nahlášen ve Šlapanicích u Brna na kopci Žuráň pod parkovištěm (v lánu je vidět pouhou čáru!), 14/7 pořídila snímky paní Alena Horká, 15/7 prozkoumán kolegy, deset kruhů propojených středem tvoří linii se střídavě stojícím a položeným obilím v polokruzích, délka obrazce přesahuje 120 metrů.

 

4. Další kruhy v obilí objeveny v Radějově u Strážnice, starostou obce přizván 14/7 k zdokumentování redaktor Hodonínského deníku  Zdeněk Šmýd. Kruh o průměru téměř 30 metrů je tvořen čtyřmi soustřednými kružnicemi, 18/7 obrazec jsme kolem poledne prozkoumali - zvečera měl kolega práce víc!

         K večeru již  bylo nad Radějovem obrazců plno - a z původního obrazce SLUNÍČKO!

15/7 nafotil pan Chytil nad hlavním hřebenem Jeseníků objekt ve tvaru bumerangu s úzkým paprskem směřujícím k zemi - jsou už kruhy i na Šumpersku???

28/7 v 15,27 hod. paní Hana Braunová vyfotila kruhy v obilí u obce Velešice, krásně viditelné ze silnice z Rousínova do Velešic i z dálnice Brno - Vyškov. Koukejte také na tu nádheru, ale jeďte opatrně.

 11/8 spatřen obrazec kolegy z Podorlicka vlevo na svahu před odbočkou na Boskovice na trase Svitavy-Brno!  Nad rybníkem u Skalice nad Svitavou, u rozcestí Skalice - Sebranice. Zpráva o jeho "bráškovi" se potvrdila - nalezen u Rozseče nad Kunštátem v ovsu, viditelný z příjezdových komunikací od Kunštátu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tonička Plíšková | úterý 13.7.2010 7:13 | karma článku: 21,07 | přečteno: 5921x