Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Marek Basovník

18. 10. 2008 21:25
Patří tento článek do kategorie věda?

Fakt, že se kolem nás vyskytuje mnoho energie je všeobecně uznáván. Ve své podstatě i celá hmotná část našeho světa lze považovat za energii. S tím bude souhlasit každý vědec. Jen zlomek procent energie vesmíru je ukryt ve hmotě. Zbytek si létá kolem v podobě záření. Tedy studovat jen hmotnou podstatu by byla chyba. Toho všeho si jsou fyzici vědomi a zkoumají energii ve všech formách, v jakých se kolem nás nachází (v rámci možností, samozřejmě). Zbytek článku byl nějak mimo mé chápání. Zejména přirovnání naší Země k živému organismu. Na toto pozor. Velká chyba laických chyb vznikla na základě špatného přirovnání. Řečeno v extrému, když je ostří ostré jako klepeta od raka, tak musí být červené. Toto byl příklad nevhodně použitého přirovnání.....

0 0
možnosti
MB

Marek Basovník

18. 10. 2008 21:25
Re: Patří tento článek do kategorie věda?

.... V každém přirovnání jsou vlastnosti, které se shodují a vlastnosti, které si odporují. Přirovnání nikdy nelze v žádném slova smyslu použít na předvídání vlastností, ale pouze k názornému výkladu již oběvěného. Můžeme tedy tvrdit že je něco ostré jak klepeta raka, ale o barvě bychom se neměli dál zmiňovat. Fakt, že globální chování naší Země v něčem připomíná organismus neříká nic o tom, že se bude tak i chovat zcela komplexně. Úvod článku jsem nepochopil vůbec. V žádném případě si nedovoluji ta slova odsuzovat. Ale jen trochu zapochybovat, jestli nemají své místo v sekci víra a ne v článku pod rubrikou věda.

0 0
možnosti
V

vp17

15. 10. 2008 3:25
Okouknul jsem pár jemnohmotných stránek

a našel astrálních sféry, jiné vesmíry, ufouny, kartářky, astrology, víly, jasnovidce, poselství a spoustu podobných blábolů.

Na těch webech se dá koupit spousta neuvěřitelných věcí: od skleněné tabulky 12x12 cm, která zachytává vesmírnou energii (1.200 Kč), přes všeléčící kovové činky (Žezla síly!- 2.500 Kč), přístroj produkující obdélníkové napětí a hubící parazity v lidském těle (3.156 Kč, s pozlacenými elektrodami 3.574 Kč) až po tachyonovou podložku na postel (19.000 Kč). Koho by to mělo snad zruinovat, může si pořídit Finanční kapky, které "dokáží kvantově rozvinout vnitřní sílu člověka a vkládají do podvědomí informace vedoucí k finanční prosperitě"(20.000 Kč za lahvičku). Našel jsem i knihu T. Plíškové o piktogramech a energetickém systému. Společné znaky všech těchto webů jsou neznalost, lež, manipulace a podvod.

Toničko, tak nevím, buď to děláte pro peníze nebo jste opravdu obětí magického myšlení. Nevím, co z toho je horší :-(

0 0
možnosti
PK

dolch

15. 10. 2008 9:01
Re: Okouknul jsem pár jemnohmotných stránek

Tak zrovna Tachyonovou podložku na postel bych si určitě nekoupil. To bych strachy neusnul. Celou noc bych se bál, že se ráno probudím v úplně jiným století.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

14. 10. 2008 22:34
Výraz "jemnohmotná"

mi připomněl Barboru Škrlovou, ta byla přesně takto chrakterisována, vy ráčíte také patřit mezi ten již zvěčněný spolek vyšahanců?  

0 0
možnosti
T

Tonička

15. 10. 2008 0:57
Re: Výraz "jemnohmotná"

Vy vypadáte na kamarádíčka Škrly a manipulátora, k vyšahancům opravdu nemáte daleko! Pojem "jemnohmotná energie" nesouvisí s vírou, ale vědou - je ovšem cizí totalitním manipulátorům. Ti nám z hlav vytloukli hodně zajímavých věcí a stále se o to snaží - leč už marně!

Škrla je Váš GOLEM, toho jste si vytvořili VY.

0 0
možnosti
EK

Eles

14. 10. 2008 17:56
To je krása!

Už jsem se začínal bát, že jste se paní Toničko odmlčela. Ale ufff, naštěstí se tak nestalo. Moje jemnohmotné tělo úplně plesá a tryská z něj hned několik energií, (většina ještě neobjasněných samozřejmě).

0 0
možnosti
T

Tonička

14. 10. 2008 21:06
Re: To je krása!

Pane Eles -super - neobjasněné pro AV ČR zůstanou velmi dlouho, ale citlivci je vidí odpradávna! Musíte vypadat nádherně - barvičky kolem Vás září, jako na obrazech italských mistrů...  

0 0
možnosti
A

Anup1

14. 10. 2008 15:32
Chápavým musí být z článku

jasno,proč racionální vědci a odborníci,např. pan Drábek ,neumí teď v diskuzi pod svým článkem ZEMĚTŘESENÍ,dát správnou odpověď ohledně otřesů ,v souvislosti s vodními nádržemi,protože nemůže,neví totiž,jako většina, skoro  nic o pravých zákonitostech přírody a vesmíru.A stejně tak jak ostatní skeptici se nic dovědět  nehodlá.A když k tomu přidáme ještě různé podvody a lži v jejich studiích ,kvůli penězům(jak přiznal i sám pan Grygar),což se děje  i v politice,a to po celé planetě,tak se nedivme proč dochází ke katastrofě.

Už jsem o tom dřív psala,měli byste si prostudovat  napřed knihu Ve Světle Pravdy-Poselství Grálu,která popisuje veškeré Stvoření i jeho zákonitosti bez mezer,je tam dobře vysvětleno vše tedy  i to,co se týká jemnohmotnosti(skřítci víly atd.),protože  je diktována "shora",a sice tím,kdo o tom vše ví,a dal si tu práci vtěsnat to do našich slov,nikoli tedy pozemským člověkem! (nepřeskakovat,jinak se neporozumí.)Uvidíme pak,jestli se tu budete ještě jakkoli posmívat.

0 0
možnosti
PK

dolch

14. 10. 2008 15:41
Re: Chápavým musí být z článku

Dá se na základě znalostí nabytých četbou knihy "Ve Světle Pravdy - Poselství Grálu" správně spočítat profil křídla dopravního proudového letadla? Mělo by to jít, pokud je v ní popsáno veškeré stvoření bez mezer.

0 0
možnosti
P

Pepé03

14. 10. 2008 13:34
Skřítkové, dělníci, vylezte z lesa ...

Toničko, přečetl jsem Váš článek svým skřítkům, kteří bydlí u nás na chalupě a moc se jim líbil. Hlavně tomu většímu. Mám Vás pozdravovat, protože to, co děláte je naprosto úžasné. Moc Vám všichni držíme palce (v případě skřítků palečky). Vaše předchozí články nyní získávají přesnější obrysy. Konečně začínáte jít přímo na dřeň všem problémům lidstva. Ano, je to tím, že lidstvo ztratilo kontakt s ostatními bytůstkami, které žijí okolo nás.  Přitom je to škoda! Víte jak dobře chutná takový skřítek naložený v červeném víně a podušený v papiňáku dvě hodiny? Jaký labužnický zážitek je víla na rožni, s drobnými plátky slaniny z elfího hýžděte? Sisyfovci neví o co přichází, tupci!

0 0
možnosti
AH

nyny.

14. 10. 2008 13:27
heleno1

Bůh ví, kdo s námi to kafe vlastně pije jemnohmotně neviděn. I když, je to docela příjemná představa, páč neviděn, neškodí, a tak je to milá společnost (až na ty ponožky ovšem, taky u nás řádí)

0 0
možnosti
MH

Helena1

14. 10. 2008 12:04
A že k nám ještě nepřišel nikdo na kafe?

Asi bude ta realita hmoty a energií jiná než píšete.

0 0
možnosti
NB

j@ck

14. 10. 2008 11:46
-

UFO, cakry, astrologie, Antlandita, jemnohmotne telo, astralni sfery, reinkarnace, skritci, vily, baba yaga - hmmm, to je solidni gulasek hned po radu. Myslim ze psychiatri tomu rikaji "magicke mysleni":-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

14. 10. 2008 11:34
-

Porad lepsi nez nekonecne zvraceni o politice, takze vam dam karmu R^

0 0
možnosti
JD

gagaryn

14. 10. 2008 11:36
Re: -

nechápu proč v každé diskuzi se najde někdo, kdo tam vecpe politiku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2746x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik