Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Může být redaktor Děd Vševěd?

Redaktor Leoš Kyša opět zabodoval. Ve svém článku v Právu 20.10. 2007  " Proč u nás ubývají kruhy v obilí " vystupuje co by znalec této problematiky. Neexistuje zatím na světě vědec ani badatel, který by o tomto záhadném fenoménu věděl vše.

Největším množstvím obrazců v obilí je známa Anglie. Angličtí badatelé a vědci mají tuto záhadu nejvíce prozkoumánu a vědí, že obrazce v zemědělských plodinách - čili agrosymboly - souvisí nejen s posvátnou symbolikou, ale též s energetickými liniemi naší planety. Ve svých knihách problematiku agrosymolů objasňuje německý badatel Michael Hesemann a angličanka Lucy Pringelová. Bez znalosti této literatury nelze hovořit o kruzích v obilí u nás.

Česká republika se řadí výskytem více než 300 kruhů v obilí a agrosymbolů obrovských rozměrů na 2. místo ve světě, proto si tento záhadný fenomén i u nás zaslouží odborné zkoumání a jistě lepší přístup, než projevil pan Kyša.

I v knihách anglických badatelů jsou popisovány zážitky, pocity a pozorování občanů, kteří se v kruzích v obilí pohybovali, nebo dokonce sledovali jejich vznik. V kolika agrosymbolech byl pan Kyša, že si troufá pochybovat o pravdivosti sdělení občanů a badatelů, kteří navštívili a zkoumali agrosymboly na Liberecku a Turnovsku? V čem je moudřejší než oni?

Neví o této problematice nic a předstírá, že záhada kruhů v obilí je odhalena. Má-li k tomu důkazy, jak tvrdí, může je předložit anglické královně, vypsala prý vysokou odměnu za toto zjištění!

Naši circlemakers se sice na webových stránkách chlubí svou schopností kruhy v obilí vyšlápnout, něco jiného je však snímek s údaným šlapacím prostředkem, než skutečná práce po nocích v terénu. Zatím nebyl podán jediný důkaz, že by byli schopni dokonalý agrosymbol vytvořit. Netvrdím, že to nejde učinit, ale webové stránky jsou důkazem pouze recese mladých lidí. Nenajdem zde jejich originální snímky agrosymbolů, pouze snímky přejaté z tisku a odkazy na internetové stránky záhadologických klubů. Pokud by se někdo v ČR šlapáním kruhů opravdu zabýval, jistě by měl výsledek své práce řádně zdokumentován a také by byl schopen předvést svou práci před televizními kamerami.

Pan redaktor asi také neví, že se u nás objevují obrazce úctyhodných rozměrů a dokonalých tvarů, na nichž by musela pracovat celá vesnice po celou noc - a ještě by to nestihli! Často je jejich vznik provázen výskytem velmi neobvyklých jevů, o nichž se za minulého režimu nesmělo vůbec hovořit - dnes už občané nejen své neuvěřitelné zážitky sdělí, ale sami je i publikují. Také na Liberecku a Turnovsku vznikají obrazce - piktogramy - v obilí stále větší a složitější, provázené četnými záhadnými jevy. Moudřejší než zesměšňovat je zkoumat a zaznamenávat výskyt neuvěřitelných skutečností, pouze tak dospějeme k poznání.

Čeští a moravští badatelé zveřejnili své dosavadní poznatky v publikaci " Piktogramy v České republice a energetický systém Země. Krásy agrosymbolů na Moravě 2000 - 2006." Nalezneme v ní spoustu nádherných obrazců v různých plodinách a to zde nejsou zachyceny úplně všechny! Obrázek zdobící článek v Právu se však kupodivu netýká ani agrosymbolů na Liberecku a Turnovsku, ani jinde v ČR. Je to prý obrazec v obilí z Colorada! Nechápu proč z Colorada, nechápu proč obrazec v obilí. Vůbec už nemohu pochopit, z jaké výšky byl agrosymbol zachycen, že jeho tvary jsou tak dokonalé! Kdo fotí agrosymboly, ten mi rozumí. V sobotním Právu na stránce 12 - zajímavosti - naleznete opravdu zajímavost! V oplocené coloradské pastvině se pase koník a mezi zelenými trsy trávy žlutě září naprosto dokonalý obrazec v obilí! Opravdová záhadička, ve věku počítačové techniky však lehce vysvětlitelná.

A proč u nás ubývají kruhy v obilí? Jistě ne proto, že je tvoří rozverní mladíci, pane Kyša, to by jich kvapem přibývalo!

 

Autor: Tonička Plíšková | středa 24.10.2007 8:00 | karma článku: 16,86 | přečteno: 1606x
  • Další články autora

Tonička Plíšková

Perla Jesenicka - Černá Voda oslaví na jaře 730 let.

Krásná víla seděla na zelené louce pod Hradiskem u břehu Prudkého potoka a na bílé plátno vyšívala krajinu. A jak rychle chtěla mít obrázek hotový, píchla se jehličkou do prstíku - slzy vytrysklé z očí vytvořily nádherné rybníčky.

28.9.2019 v 21:22 | Karma: 17,36 | Přečteno: 435x | Diskuse| Olomouc

Tonička Plíšková

Voda, voda, voda, plyne...

Voda Života proudí vším živým na planetě. Potřebujeme ji k životu stejně jako energii plynoucí kolem nás i v nás. Rovnováha musí být ve všem. Žijeme na střeše světa. Voda od nás plyne do všech moří a do celého světa...

2.9.2019 v 17:54 | Karma: 17,57 | Přečteno: 367x | Diskuse| Média

Tonička Plíšková

Kruhy v obilí nemáme - neboť jsme si jich nevážili!

Na letošním setkání badatelů na Slovensku, to řekl známý slovenský odborník. Letos je to už tak i u nás v ČR. Ozdobena nádhernými tvary je celá Evropa! Nám nezbývá - než těšit se a doufat.Divní "odborníci"hovořili za národ i v ČT.

21.7.2019 v 0:24 | Karma: 20,93 | Přečteno: 906x | Diskuse| Média

Tonička Plíšková

Obrazce v polích

Objevují se každoročně po celé planetě, mají svá období i místa výskytu, letos si více než tradiční Anglii, oblíbily Francii, věnovaly jí celý červen, objevovaly se nové a další denně i vícekrát. Naším polím věnují 7.a 8.měsíc.

9.7.2019 v 14:48 | Karma: 22,12 | Přečteno: 1024x | Diskuse| Věda

Tonička Plíšková

2.červenec - Světový den UFO

Lidstvo se s ufíčky i mimozemskými bytostmi setkává od pradávna.Všechny dávné vyspělé pozemské civilizace byly s vesmírnými učiteli v kontaktu a uctívali je a popisovali jako svá božstva.Posvátné knihy i stavby doložily historii.

2.7.2019 v 8:42 | Karma: 16,98 | Přečteno: 351x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Maďarský premiér Orbán přicestoval na Ukrajinu. Poprvé od začátku války

2. července 2024  6:19,  aktualizováno  8:14

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý poprvé od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu přicestoval do...

Před vrchním soudem stane žena obžalovaná z kuplířství, dostala osm let

2. července 2024  7:51

Olomoucký vrchní soud se zabývá odvoláním Aleny Czakóové z Třince, které ostravský soud uložil osm...

V Mexiku našli 19 mrtvých, zřejmě oběti krvavé války drogových kartelů

2. července 2024  7:04

Nejméně 19 mrtvých si vyžádal střet dvou drogových kartelů ve státě Chiapas na jihu Mexika....

Hurikán Beryl v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň. Prožene se i kolem Jamajky

2. července 2024  6:16

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň, informovalo americké...

  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2746x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik