Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

Zahodta ovladače a nežerte genetickou kukřici.To je vaše jediná šance!

0 0
možnosti
MZ

musí se uznat ze od mimozemstanu je to docela pokrok. A to jste slibovala, ze bude lip od toho 22.12... Kazdopadne se vas revolucni duch dob minulych stále drzi. Jiz vzhuru psanci této země...

0 0
možnosti
Foto

Smůla je, že od našeho průchodu galaktickým stšedem na konci loňského roku se mezi lidem rozlévá láska a lidé tak milují své kapitalisty a obráceně.;-(

1 0
možnosti
Foto

Komunismus a jistě uznáte, že i kapitalismus není řešení budoucí společnosti. Snad to bude něco "mezi." Nestana se to zítra, ale společnost k tomu jednou dospěje.    Karma.R^R^

2 8
možnosti
MR

Ano, bude to poznání v tom směru, kdy ve společnosti je významná většina jež je sice přínosem pro společnost, vytváří materiální hodnoty, ale je náchylná na "sociální" lenivost. Jinak řečeno první tu byla  lekce z kapitalismu a vytvořila lidské práva, hodnotu člověka a sociální a demokratický systém, druhá lekce byla ze socialismu a dnes humanismu jež zabezpečila člověka tak, že ztrácí motivaci a ztrhává společnost do bludného sociálně byrokratického systému, jež nesmírně zatěžuje hospodářství a jeho konkurenceschopnost. Dnes je potřeba ze z obou lekcí poučit, na jedné straně neudělat z člověka pracovní nástroj a z druhé sociálně závislého člověka, jež se snadno nechá manipulovat. Tou cestou je individuální přístup a určitá od-humanizace a od-sociálnění, tak aby na jedincích byla převážně odpovědnost za jejich život a život jejich rodin. Svět nám nic neodpustí ... .

3 1
možnosti
MR

Jaké pak ponížení, ale rozklad společnosti jež začal někdo od 80 let minulého století, kdy zde zavládlo socialistické maloměšťáctví, které ostatně pranýřoval i sám režim. Postačí se podívat na tehdejší Aktuality, nebo filmy, třeba Zítra to roztočíme drahoušku ... . Více jak 40 let výchovy v rámci jedné ideologie a přípustného chování vytvořilo sociálního člověka jež je mnohdy závislý na státu, obci, podniku ... . Ponížená je zde menšina jež se snaží stát na vlastních nohou, obnovit rodinné hodnoty a tradice, podnikavost v původním významu, kreativnost ... . Z jedné strany nekoordinovaná politika státu, z další šikanující úřady, z další nařízení EU, z další chování zaměstnanců atd. Jakmile jedince vstoupí na tuto cestu,vedle této tragedie ještě na něj se sesypou lidské hyeny jen proto že se mu daří ... . Evropa má pěkně našlápnuto do doby temna, či spíše transformace, tak aby došlo k vypořádání s falešným humanismem a sociálním inženýrstvím. Čeká nás velmi tvrdá lekce, tak aby se stanovily nové mantinely společnosti, tzv posthumanistické společenství. Nový řád přichází vždy z popela toho původního ... .

8 1
možnosti
Foto

Pane Rodene, karmu bych dala Vám. Hezky jste to vystihl. R^R^R^

1 1
možnosti
SB

Vážená, to, co píšete, je nesmysl. Česká republika je především nemocná tím, čím je namocní celá euroatlantická civilizace: přesunem výroby do Indie, Číny, Thajska, Malajsie, Brazílie apod. Cizí kapitalisty nemusíme ani vyhazovat. Sami to tady zabalí a i ten zbyteček výroby, která tady ještě zbyla, přesunou také pryč. Jejich země jsou stejně nemocné jako my, i když mají trochu více rezervy na žití z podstaty. Ale voda se zavírá nad nimi i nad námi. Žádné povestání ani revoluce nepomohou. Ani změnou vládnoucí garnitury, ani případnou změnou režimu nic nezměníte na tom, že jsme ztratili konkurenceschopnost.

5 3
možnosti
Foto

Já bych to formuloval jinak. Euroatlantická civilizace je postižena pýchou, že je absolutně dokonalá. Jen pro břevno v oku už nevidí, že není ani demokracií, a k dokonalosti jí chybí mnohé. Plutodemokracie, snad? Čína a jiné státy by neměly vadit, kdybychom se předem stali technologicky vyspělou společností. Místo toho jsme se rádi stali jen jakousi montovnou cizích vyspělostí a divíme se, že jsme jim pro legraci.

3 3
možnosti
JT

Ale houby. Nikdo nepovstane. Lidi se maji relativne dobre a maji dost, co ztratit. Nikdo nebude kvuli nejakym pochybnym idealum pri povstani riskovat, ze prijde o strechu nad hlavou a uvede rodinu do chudoby.

6 1
možnosti
Foto

J. Tachovský, 

       nikdo nepovstane zítra, bude to možná delší proces. Nejbohatší člověk světa, 180 miliard US dol.  si své peníze hlídá. Dá to dřinu. Může si koupit celou vládu. 6 tis lidí vlastní 40 % USA.  Ale, snížíme- li limit vlastnictví jednotlivce,  už toho moc nepodplatí. A hlady určitě neumře. Přestanou války. Pořád se budem snažit vydělat,  ale střední vrstva obyvatel bude dvojnásobná.  Toho se ti nejbohatší velice bojí.

Síla peněz, přestane v tom dnešním slova smyslu platit.

1 1
možnosti