Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kubas_carreras

30. 4. 2008 8:38
.

Haha, vy bodujete... jak jsou ti Marťani hraví a tvořiví, co?

0 0
možnosti

Tonička

1. 5. 2008 9:28
Re: .

Hravost a tvořivost je důležitý prvek + tepelné efekty (řízené) = a kruhy i linie v čemkoli jsou tu ! Super, jen to zkusit Fodborníci...V?V obilí to jde rychle, během okamžiku!  Kruhošlapecká celonoční pařba dávno vyšla z módy!:-)

0 0
možnosti

Helena1

29. 4. 2008 14:42
A co teď?

Tak máme kruhy. A jaký navrhujete další postup? Vstupní údaje pro nějaký výzkum by zřejmě byly. A kdy bude výzkum? A kdy výsledky? Bez nějaké výsledné zprávy vaše informace jsou zatím pouze sbírkou slov.

0 0
možnosti

Tonička

29. 4. 2008 17:23
Re: A co teď?

Vstupní údaje jsou, vědci skeptici a mykologové nevědí víc než já, paní Helenko. Nezbylo mě nic jiného, než poslat informace inženýrům oceněným BB, neboť ve znalostech podstatně převyšují většinu zdejších diskutérů. Zabývají se výzkumem plazmatu a elektrickými výboji i v souvislosti s kruhy v čemkoliv, samozřejmě soukromě - ne za státní peníze jako vědci ze Sisyfa.

0 0
možnosti

Michal007

28. 4. 2008 9:50
Agroarcheologie

Na změnách porostu se projevují i stavby, které na místě stály před několika málo sty (či tisíci) lety. Z leteckých snímků pak archeologové leccos vyčtou. Nebývají to ale obvykle kruhy. Třeba se někde v Řecku objeví kruhy olympijské...

0 0
možnosti

Tonička

28. 4. 2008 10:04
Re: Agroarcheologie

Vím, že piloti na jaře snímkují krajinu pro Argeologický ústav z tohoto důvodu. Občas objeví i jiné zajímavosti. I kruhy v ještě zeleném obilí, nebo tvar srdce - z vymizelého obilí. Máme spoustu svých zajímavostí, kruhy olympijské ponecháme Řecku a Číně!

0 0
možnosti

Jan Borovička

28. 4. 2008 9:34
Houbové kruhy

Jako mykolog Vás mohu ujistit, že jde o "houbové kruhy" - naprosto běžný jev na trávnících. Existují i pásy apod. - s mimozemšťany to jistojistě nesouvisí :-)

0 0
možnosti

Tonička

28. 4. 2008 9:52
Re: Houbové kruhy

V Anglii se též zabývají výzkumem kruhů a obrazců ve všech zemědělských plodinách - i v trávě - též v hlíně, písku, na sněhu, ledu i vodě. Výzkumník přece nesmí nic přehlédnout, to jistě dobře víte pane Borovička! Jste znalec, mykolog. Mě však zajímá, zda jste viděl tolik houbových kruhů pohromadě a geometricky uspořádaných? Agronoma z obce s častým výskytem kruhů v obilí zajímá výskyt kruhů suché trávy způsobené mykózou pouze v letech, kdy zde neobjeví kruhy v obilí? Je mnoho skutečností, které asi ani vy vědci nevíte. Pokud ano, budu ráda, když nám to vysvětlíte.

0 0
možnosti

Johan4

28. 4. 2008 8:13
Zdravím paní Toničku

Některé druhy hub, např. špička travní nebo čirůvka dvoubarvá vytvářejí svým podhoubím tzv. čarovné kruhy. Je to krásně vidět z dálky, v místě podhoubí je tráva výrazně tmavější. Stačí si zapamatovat a na podzim vyrazit s košíkem.

0 0
možnosti

Tonička

28. 4. 2008 9:35
Re: Zdravím paní Toničku

Vy jste uhodil hřebík na hlavičku, pane Johane, je to jediná přírodní varianta výskytu kruhů v trávě.

Zde se však objevilo velké množství kruhů shodných průměrů a přesně geometricky rozmístěných. Jen zpátečnický skeptik si nevšimne, že je něco jinak -a k těm nepatřím!

0 0
možnosti

K-D

28. 4. 2008 7:17
Výborně

Mohu poslat krásné fotky kruhů. Velikost je od minus nekonečna do plus nekonečna. Mám i fotogrfii havarovaného přístroje, který je způsobil. Vše od nás, vše nové. Navíc je dostatek svědků. Kruhy existují, kdyby neexistovaly, tak si je vymyslíme nebo uděláme!

0 0
možnosti

Ftipnejj

28. 4. 2008 6:44
Tonicka

Tonicky clanky jsou vzdy hooodne vesele - nechtene

0 0
možnosti

petr štursa (velmi arogantní)

28. 4. 2008 4:46
Ze by

nekdo loni na podzim radne pohnojil pudu (nasypal hnojivo do urcitych tvaru) a na jare tam pobihal s virguli a pred televiznimi kamerami blabolil o ezotrice? proc ne, lidi delaji pro 15 minut slavy horsi veci...

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik