Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Císař Karel byl určitě významnou osobností evropských dějin i zemí Koruny české. Ale velcí lidé dělají velké chyby a jestli lze někoho označit za iniciátora problémů, z nichž nakonec povstala husitská revoluce, tak je to právě císař Karel. Byl nekritickým sběratelem svatých ostatků a svými kolosálními dary církvi a nakupováním doslova zbytků mrtvol kdovíkoho, včetně vyvařených drůbežích kostí, nekriticky zvyšoval politickou moc církve – zcela proti duchu biblických evangelií.

Karel IV. bohatě využíval středověkého zvykového práva a používal Židy jako zboží a opakovaně dával Židy do zástavy – jako nějakou věc. Například roku 1349 Karel zastavil frankfurtské Židy a dostal za ně ohromnou finanční částku. Jenže ty peníze nevrátil. Měšťané si pak své peníze přišli vybrat tím, že zkonfiskovali veškerý židovský majetek – židy samozřejmě povraždili. Byl z toho strašlivý masakr.

V tom samém roce věnoval císař Karel IV. markraběti Ludvíku Braniborskému "tři domy nejlepších Židů brzy po tom co budou pobiti". A opět v tom samém roce, přesněji 16. listopadu 1349, císař Karel dovolil norimberským měšťanům srovnat se zemí židovskou čtvrť a na všechny zločiny s tím spojenými předem vyhlásil amnestii. Bylo pobito téměř 600 Židů. Tohle také patří k osobnosti císaře Karla.

Karel IV. byl velký a mocný vládce, ale mluvit o něm jako o "moudrém zasvěcenci Vyšší Mysli"? To je opravdu přehnané. A Schwarzenbergové? Byli mezi nimi dobrodinci i chamtiví zločinci. Jako všude jinde. Takže větším nebezpečím, než NWO, je opět (jako vždy) obyčejná lidská hloupost.

0 1
možnosti
MZ

No jo, jenomze to jako nemůžete takhle delat.Vy o tom něco vite, tak laskave prestante komentovat podobe clanky. Mohlo by se stat, ze z autora udelate hlupaka.

0 0
možnosti
VD

Zednáře bych do toho netahal, není to nutné. Pan Putna rád káže o morálce druhým, ale sám ji postrádá.

Vím něco o tom, jaký podraz udělal Putna na své kolegy při přípravě komplexního vydání Jakuba Demla. Z toho důvodu si dovolím tvrdit, že jde o člověka amorálního a profesury nehodného.

Proto prosím všechny slušné lidi, aby podepsali petici proti jeho jmenování profesorem: http://www.petice24.com/martin_c_putna_by_neml_byt_profesorem

1 1
možnosti
DH

D34a44v40i33d 14H60o15l31e55c

20. 5. 2013 10:32

Za Putnu by se styděl a Zemana by nechal na Staromáku stít.

1 0
možnosti
JL

Tohle je z Vaší diplomky?

2 1
možnosti
OK

Co vy všechno nevíte, Toničko! Máte hodně zvláštní náboženství.

3 1
možnosti
JL

Proboha zadržte! ;-D

6 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik