Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé, že existují lidé,kteří vědí co je špatně a co je dobře.Kritizují autorku, která nikomu nic nevnucuje.Používá vlastní obraty a "odborníci" šílí s poukazerm na své vzdělání. Kdo v dnešní době nevidí krizi společnosti,kterou nelze napravit stávajícími prostředky,tak je opravdu zvláštní.Samozřejmě nastává velmi pozitivní posun a vše do sebe krásně zapadá.Jen na ty pozitivní změny není ta "vyspělá" část civilizace plně připravena.V

0 2
možnosti

M51i60c41h49a68l 64R15y24b49a

27. 4. 2013 21:58

Vy nejste častým čtenářem blogu paní Plíškové, že?

Jinak byste nemohl říct, že nikomu nic nevnucuje. Paní autorka je naopak proslulá tím, že se nerozpakuje použít vůči oponentům i urážek.

1 0
možnosti
Foto

před sto lety vědci nevěděli, že existuje DNA a tvrdili, že je kosmos pln jakýchsi energoinformací, které si duše stahují pro diverzifikace kmenových buněk při vývoji embrya (A.Gurvič aj.). Novodobý mystický fyzik A. Šipov balamutil svět představami o torzních polích  jako o součtu spinů částic, byl však smeten tím, že ne všechny částice mají spin a rovněž tak, žádné atomy ani molekuly jako celky, kromě toho, neuměl správně aplikovat Maxwellovy rovnice. "Aury" jsou zářením tělesa či těla nabitého vysokým napětím, což se využívá průmyslově od dob N. Tesly, nemluvě o umění hmyzu a zvířat vyrábět si elektrostatické pole. Než někdo napíše článek pro veřejnost, měl by nejprve dokončit alespoň základní školu.

1 1
možnosti

A inak sú u vás doma všetci zdraví? ;-D Pretože súčasná psychiatria dokáže robiť zázraky.:-)

2 0
možnosti
Foto

To musel být teda matroš...

3 0
možnosti

Jo to spíše "dětský" pohled na fenomén vyšší celistvosti Univerza. Láska je v naších podmínkách vlastně stagnace a manipulace. Proč manipulace ? Jednak to dělá sama příroda pomocí oxytocinu tzv. hormonu lásky a jednak "umrtvování" procesu růstu duševních hodnot na základě tvrdých životních poznání a zkoušek, které člověka učí hodnotám a postojům, neboť se rodíme s tzv. prázdnou duší a jen predispozicemi.  Z mystického pohledu přichází mír a  stav naplnění, jež lze nazvat i láskou, ale zde je to jinak, přichází z konečného osvícení, že tento svět a vše co se v něm děje je v naprostém souladu a naplňuje svůj potenciál, je to vlastně ona nirvána. Když se Vám podaří a překročíte v mystice a mysli  lidský svět, chování, myšlení, uvažování a tah, tak zde je lidský svět je jen součástí dalších procesů přírody, planety vesmíru a je v celku bezvýznamný, je vlastně výchozím stavem postavení procesů vývoje vesmíru, na platformě procesů hmoty, energie, času, gravitace ... . Zde je jiný fenomén, každý si nese kód superstavu, tedy kde je  vše v souvislostech a nedělitelnostech dimenzemi (časem, prostorem). " Výklad" či pojmutí tohoto kódu záleží na stavu rozvoje našeho duševenství na základě  postupného oddělení od priorit naší životní formy člověka jako druhu v procesu duševenství, tedy učení se z krizí života, tzv. životní moudrost. Zde je to obdobné jako ve vývoji člověka, v dětství vnímáme vše pohádkově, laskavě a hravě, v pubertě destruktivně a v dospělosti osudověji a ve stáří moudře, že vlastně vše má svůj účel, řád a smysl ... . Z této pozice pak jakýkoliv zásah do tak sehraného ekosystému jež je naše planeta a náš druh, jednak nemůže nic zlepšit a nijak pomoc a jednak spíše zničit ... .  Jinak řečeno je to vlastně proces v naší hlavě a proces rozvíjení naší duševnosti.;-)

1 4
možnosti
Foto

Lid ho miloval natolik, že ho z lásky odsoudil k ukřižování, když mu dal přednost před padouchem.

3 1
možnosti

Promiňte my upřímnost, ale to co jste napsala je blábol.

4 1
možnosti
Foto

historicky nesprávný popis okolností s fabulacemi a obyčejnými výmysly. Židé připravovali povstání proti Římu na náboženské bázi a Ježíš jim svým reformátorstvím rozvracel snahy o sjednocení. Byl loajální vůči Římanům (dejte císaři co je císařovo ...a hlásal lásku k nepříteli), proto ho Pilát Pontský potřeboval živého a zachránil mu život. Na kříži měl podpěru nohou, aby se neudusil, nohy mu nebyly zlámané, v hrobě ho oživovali felčaři a strážili vojáci, což by jinak nemělo smysl. Pilát i jeho žena Prokula byli ne nadarmo uctíváni prvními křesťany jako svatí, což církev z evangelií odstranila jako omyl.

Mýtické zmrtvýchvstání by vyžadovalo sestrojení šroubovic DNA v každé nově vyrobené buňce těla na informační úrovni 10exp20 bitů, a pro obnovení sítě mozkových neuronů do nějaké identity alespoň na úrovni 10exp2700000 bitů, nějakými nezbytně hmotnými nástroji a tudíž hmotným operátorem, k tomu v hrobě se zkrácením evolučního vývoje z milionu let na 3 dny. Počet atomů celého známého vesmíru je při tom jen asi 10exp66.

Mýtus o  zmrtvýchvstání odporuje i mýtu o vykoupení dědičného hříchu, po ukřižování by zde již neměl Ježíš co pohledávat. Existují však zprávy o jeho exilu a odalším životě v Kašmíru mezi Paštuny, v Judei mu hrozila od Židů smrt jako zrádci, proto musel zmizet.

     Podobnými články církve jen balamutí lidi a otírají se o Boha nejspíš s nekalými úmysly.

1 9
možnosti
Foto

Z vaší reakce mám jen dojem, že byste si s fabulátorkou mohl podat ruce a začít psát rukou společnou a nerozdílnou.

6 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš článek! :-)

1 8
možnosti
Foto

měl jsem vás za rozumější, ale tleskat takovému blábolu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik