Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dodatek:

Svět se uvrhl do sociálního instinktivního chování kde lidi se chovají jak jim příroda velí jako dravci. Náboženství nemá jinou úlohu než vlastně "násilně" tlumit tuto lidskou přirozenou podstatu a je vlastně dočasné, ne navěky. Navíc se zabránilo přirození selekci v populacích a dnes se navrací kyvadlo do rovnováhy, ale má to děsivé následky. Tedy nikoliv hrstka šílenců ale stádní sociální většinová vrstva, jež není schopna akceptovat potřebu doby a sama si vytvořit a vychovávat vlastní správu země, což je i onen duševní - duševenský projev  a smysl i lidské existence, cesty k poznání své jedinečnosti a následně v ní splynutí s podstatou všeho na individuální komunikaci.

Bytost které se neúčastní procesů v ekosystému lidské populace a není tímto ovlivněna, vnímá zde podobné symptomy, jako vytváří ostatní živočišné druhy, že zde vládnou ne humanistické projevy ale polidštěné přírodní instinkty, selekce a vyvažování ekosytémů.

Jinak řečeno chováme se jak to velí ostatním živočišným druhům. Zde se vlastně dostáváme i k samotné podstatě a smyslu existence lidského druhu, v rámci jeho vnitřní druhové evoluce, nakonec vytvořit zde ne sice velkou populaci člověka duševního - osvíceného, jež nakonec zde zbude ze všech těchto evolučních větví, jež ale pořád jak si nevnímáme v našem druhu. Je to jiné chování a myšlení, které si z těží dovedeme představit, neboť nás pořád mají v moci sociální a přírodní instinkty, zde budou zaměněny za poznání jejich smyslů a pochopeno že slouží k určité etapě lidského vývoje a společností.

0 0
možnosti

Prostě se nepodařil zcela přechod člověka sociálního na člověka soběstačného, duševního, osobnostního a morálního.

Sociální člověk kopíruje instinkty přírody a role své smečky, zde náboženství, autority ... .Zatím je neoddělen od stavu my ... .

Zde šlo o falešnou ideu jednoho lidstva jež naprosto pomíjí přirozený a historický vývoj jež to dělí na etnika, mentality, kmeny ... .

Duševní člověk je už oddělen od stavu my k já a skrze poznávání své hodnoty poznává hodnoty druhých a sebe, to je přirozený evoluční projev.

V rámci sociálního inženýrství jež naprosto opomnělo etnickou, mentální, sociální a duševní skladbu společnosti, rozbořila ekosystém společnosti, kde základ je od přírody společensky a duševně netvůrčí většina, jež  vlastně zabezpečuje chod celé společnosti a její genetické pokračování, nemá altruistické sklony a vše promítá jen na své přírodní instinkty a chování.Zde se bohužel v zájmu pochybné ideologie dala volnost této podstatné části populace ale kýžený stav duševnosti - duševenství nenastal a neaktivovaly se vnitřní duševní normy, sklouzlo to opět na instinkty.  S takovou to významnou částí populaci nelze moc budovat osvícený společenský stav, zde je pořád potřeba je vést, kultivovat a zabraňovat závislosti na systému a druhých. Bohužel tento pokus a sociální většina udusila nosné a tvůrčí duševní a altruistické jádro společností, jež vytváří velké osobnosti a lidi s idejemi jež vedou společnost kupředu a to především morálně a hodnotově.

0 0
možnosti

Jenže to Vaše vyznání je tak trochu zmatečné. Například píšete: "Soužití etnik různých kultur může být harmonické při vzájemné úctě a toleranci."

Jenže takové harmonické soužití je možné jen tehdy, pokud vzájemná úcta a tolerance jsou součástí těch kultur. Pokud spolu mají žít kultury, jejichž hodnoty jsou protichůdné, těžko jejich soužití může být harmonické.

Z Vašeho článku také vyplývá, že NATO a EU jsou zdrojem zla, doslova vývozcem zla v podobě "brutální demokracie a svobody". Myslíte si, že články, které píšete, lze automaticky psát kdekoli na světě? Kdepak. Ten prostor, kde se můžete takto svobodně projevit, je velice úzký a my máme to štěstí, že se právě v onom prostoru demokracie a svobody, který Vy nazýváte "brutální", nacházíme.

NATO, EU ani USA do těch zemí, které uvádíte, zlo nevyvezly. To zlo tam je už dávno přítomno a stále nepravidelně eskaluje – a vnější vlivy v tom hrají jen marginální roli. Jsou to země nepřetržitých diktatur, kdy relativní "pořádek" je udržován brutálním terorem toho, kdo je zrovna u moci.

Ano, dnes můžeme vidět, že USA svou stabilizační roli na Blízkém východě nezvládly. Jenže to není ani tak chyba USA, jako spíše fatálním stavem místní společnosti a destruktivním myšlením místních lidí. Nelze tam stavět na žádných hodnotách – náboženství je bojovné, vlastenectví tam není (nebo je zdrojem konfliktů), pracovitost je vzácná a odpadkové koše nikoho nezajímají. Místo práva tam vládne právo silnějšího, místo smluv smlouvání, negramotnost se pohybuje v desítkách procent a přírodní a historické krásy těchto zemí zkoumají cizinci, protože místní lidi to nezajímá.

Není důvod k tomu, aby na zemi zůstaly zachovány "tradiční kulturní okruhy". Mě by vůbec nevadilo, kdyby destruktivní kulty a kultury ze světa úplně zmizely. K čemu je zachovávat, pokud jsou zdrojem konfliktů?

2 1
možnosti

Ano, probuzení je nezbytné R^. Zbraní proti válečným štváčům by měla být moudrost a lidská soudržnost, s tím si totiž neporadí

1 1
možnosti

Mrzí mě, paní Toničko, že berete nenávistně do huby "Lidská práva"; bez nich by jste ani nemohla produkovat tu spoustu článků bez karmy!

3 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik