Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

takových "vlastenců" je třeba se bát.

3 0
možnosti
JV

Ten vrchol je ,v tom znaku Ruskou vlajku .Tak je videt od kud je to financovano.Jeden ten s oficiru - zbabelec z Afganistanu.

1 0
možnosti
VS

Národní domobrana? Není to nová Lidová milice, která má nějakou stranu chránit, třeba Národní demokracii? Nebo možná dělnickou třídu.;-D

3 0
možnosti
JV

Ano to jsou oni ,ti nejhorsi s tech komunistu v modrych "monterkach" a samopalem .

0 0
možnosti
MP

Paní Plíšková, ode mě máte KarmuR^! A nenechte se otrávit elementaristy typu pana Šejny a Macháčka!

6 2
možnosti
Foto

K33a92r88e52l 26C47a60c56h

4. 2. 2016 23:45

No podíval jsem se i na to video. Pan podplukovník dával za příklad domobranu ve Švýcarsku. To je ale něco jiného. Nevím, jestli to funguje dodnes, ale bylo to tam tak, že každý kdo odcházel ze základní vojenské služby trvající několik měsíců, odešel i se svou zbraní a základní výstrojí, kterou pak měl doma a musel o ni pečovat. Byli jsme kdysi návštěvou u chovatele vepřů v Gossau. Každý rok se v této vesnici konaly cvičné střelby této domobrany a náš hostitel měl zarámovaný diplom z těchto střeleb, na který byl náležitě hrdý. Z toho vyplývá poznatek, že téměř každá rodina ve Švýcarsku je ozbrojena. Samozřejmě, že v případě útoku teroristů, či nějaké gerily je tento fakt určitou výhodou. Armáda s tanky, děly, raketami a letadly je v případě potřeby likvidace malé skupiny útočníků v ulicích města nanic. Tam bude vždy zapotřebí zase jen skupina odhodlaných pěšáků s lehkými zbraněmi, tedy takovými, které se dají nést v rukou, nebo na zádech. Kdo by měl ale ochotu takovou domobranu u nás vyzbrojit? Ministr obrany s modrou knížkou? A dával by do rukou zbraně dnešní generaci, která ani neví, co je to vojna? A neví, že ve vojenské organizaci (tedy i v domobraně)nemůže platit demokracie, protože pak by byla k ničemu? V tom jsem dost pesimista.

1 0
možnosti
Foto

No.... a je to tady. Za chvíli bude nějaká komise a nebo magor s kalachem rozhodovat o tom, kdo je správný Čech a kdo ne.

7 3
možnosti
ZK

Myslíte tu domovinu, co jsme vzali Germánům a oni Keltům?

3 3
možnosti
JT

Pane Šejna, přečtěte si článek ještě jednou.

3 0
možnosti

Jistě, přečetl jsem ještě jednou. Miliarda už zmizela. Autorka tu blbost vymazala.

0 0
možnosti
PB

..... a není tady teho "hnutí odporu" už nějak přehršel ? ,- co takhle sladit noty s tema nejaktivnějšíma a držet se jedný lajny,- vzájemná podpora, součinnost a jednota,- tady nejde o funkce a placený křesla, žádná kariéra, žádný metály,- a divoký vlastenčení zpravidla vyšumí do prázdna ! ,-.....ale jóóó, za aktivitu R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik