Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

R26a26d57i59m 41F82r20a39n90c

9. 11. 2012 18:14

Vaše úsilí Toničko ve značné míře obdivuji a články si občas rád přečtu.

Na druhé straně, váš obdiv k osobě jménem Vokšay mě docela děsí.:-)

4 0
možnosti
MD

Pan Buh zaplat za navraceni volicu, rekl si komunista se zjevnou ulevou.

0 1
možnosti
TS

:-) ... a dodal: děkujeme také ODS, TOP 09, VV a LIDEM (těm obzlášť), také děkujeme za špatně napsaný návrh církevních restitucí a tanečky kolem tohoto megatunelu století. Tohle vše nám pomáhá opět být velkou a silnou stranou ... :-/

0 4
možnosti
OK

Ano, způsob schvalování restitucí i předcházející převládající mlčení tyto restituce před naším národem zpochybňuje. To je fakt.

3 0
možnosti
PK

P11a40v19e34l 15K39u73l21a

9. 11. 2012 10:44

A to jste vyčetla v obilí :-)?

5 3
možnosti
AT

V článku i v diskuzi zaznělo několik nepřesných a zavádějících informací. Církevní restituce rozhodně nebyly vyřešeny před 20 lety. Bezprostředně po převratu byly církvi vydány pouze stavby, které prokazatelně sloužily k církevním účelům. Ve druhé fázi mělo dojít k vydání dalších nemovitostí, ale na definitivní podobě podobě zákona se parlament nedokázal až do tohoto roku dohodnout, natož ho schválit. Proto byl už v r. 1991 do zákona vpravený tzv. blokační paragraf, který omezil nakládání s nemovitostmi, které mohly být předmětem církevních restitucí, a tím se stát de facto už tenkrát zavázal církevní restituce dále řešit (potvrzeno ústavním soudem)

Pokoušel jsem se zjistit, kdy a kde zmiňovaný výrok kardinál Tomášek pronesl. Kromě papouškování této informace v článcích a příspěvcích zarytých odpůrců církevních restitucí žádná stopa. Je sporné, jestli kardinál tento výrok skutečně řekl anebo v jakém kontextu to řekl. Jestli máte někdo přesnější informaci, prosím sem s ní.

3 2
možnosti
Foto

pronesl to při projevu dokonce na půdě Parlamentu ČR. Hledejte dál.

2 3
možnosti
OK

Milá paní, víte o tom, že se chystá odluka církví od státu? Od roku 1948 stát financoval církve, to však již nyní dělat nehodlá a je to tak správně. Věřící si jistě svého kněze zaplatí ze svého, ale nemohou zajistit náklady na provoz objektů. Proto již v době založení kostela, kláštera apod. tyto dostaly jako příslušenství půdu, která měla hradit jejich provoz. Stačí navštívit archivy, abyste se přesvědčila. Proto je jistě správné, aby církve dostaly zpět, co jim patří, i když by pro ně samozřejmě bylo jednodušší, aby je i nadále financoval stát, ale nic jim nevracel (s nabytým majetkem bude spousta starostí).

4 1
možnosti
Foto

jenže ono jim to nepatří ........

1 4
možnosti
PH

Začínám nabývat dojmu, že schválením církevních restitucí udělalo někomu čáru přes rozpočet.

0 0
možnosti
TB

To je tak, když někdo mluví o voze, a druhý slyší o koze .-) Krásný příklad zcela chybné argumentace. Zkuste si prosím nastudovat čeho se skutečně týkal uvedený zákon a prohlášení pana kardinála Tomáška a čeho se týká současný návrh. Teprve potom znovu napište svůj článek...a prosím věcně správně.

1 0
možnosti
AK

Píšete, že lidé mají hodně informací o církevních restitucích, ale co tady čtu, tak buďto ty informace nemají, nebo si z nich vybírají jen to co se jim hodí.

Příkladem jste sama, když píšete, že přihrají obrovský majetek Vatikánu. Zkuste si zjistit, komu bude patřit vrácený majetek. Vatikán to tutově nebude.

8 3
možnosti
Foto

jasně .... tutově ..... kanonické právo vám evidentně nic neříká;-DRv

1 4
možnosti
HS

madame istar halabába, vykladačka minulosti, přítomnosti, budoucnosti, specializace na uhranutí dobytka, nálety netopýrů a vyvolávačka běsů typu Vokšaye, Čumpelíka, Vereše, Rýznara, pisatelka paličských cedulí, majitelka ptáka loskutáka a vypelichaného černého  kocoura.

4 2
možnosti
Foto

kromě tohoto vašeho blábolu asi nic jiného, natož argumenty od vás čekat nemusíme, že ?Rv

1 4
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik