4. obrazec v JM kraji u Skalice!

CircleArt zaspal - tohle prý není jeho dílko, astronomové drží "Bobříka mlčení". Je klid po pěšině a obrazců v obilí stále přibývá. Ve zvlněné krajině  při cestě Brno - Svitavy, hned za odbočkou na Boskovice je skryt před zraky řidičů za terénním valem zajímavý obrazec v obilí. Svou krásu však nabízí k pohledu řidičům jedoucím směrem na Brno mezi obcemi Sebranice a Skalice nad Svitavou v levém svahu nad rybníkem SKALICE. Vesmířané zvolili pro své dílo opět velmi krásné a romantické místo.

Skalice - Sebranice Foto: Jaromír Matějů

 

 Všímaví lidé naleznou v tomto obrazci hodně zajímavostí a zvláštností, jak v položení stébel obilí, též v jeho nesymetrickém uspořádání. Obvodový kruh s levotočivě položeným obilím, kruh stojícího obilí se dvěma vstupními branami rozdílné šíře a dvěma protilehlými pěšinkami. V následujícím mezikruží je uspořádání složitější - v dolní části levotočivě položený pruh obilí a různostranný trojúhelník obilí stojícího a v horní části se klene asymetrický oblouk obklopený pravotočivě, ve směru hodinových ručiček položeným obilím. Očividně asymetrické centrum je obklopeno prameny stébel do něj směřujícími a zároveň jako sluneční paprsky šířící se všemi směry. Dokonalé Sluníčko. Střed obrazce neexistuje!

        Uvnitř vesmírného koloběhu stojí rozkročený člověk s velkým břichem a nad ním oblouk, coby ukazatel času nezadržitelně spějícího ke své hranici...

Dole pod obrazcem lán naprosto neporušený, návštěvníci přicházejí shora zhlédnout krásu tvaru i načerpat zde energii. Silné centrum působí jako sluníčko zvoucí do svého středu k meditaci. Auta jedoucí do svahu zastavují nad obrazcem a lidé se přicházejí pokochat skutečnostmi, které dosud nespatřili.

 

         Objeven 5. obrazec v JM kraji - znáte místo výskytu ctění astronomové a CircleArte???

  18/8 Výskyt obou obrazců na Blanensku zdá se souvisí, informace přicházely již minulý týden o obrazci u Kunštátu, místo však nebylo místními obyvateli upřesněno - CircleArt a astronomové též informaci nepodali, dozajista nic nevědí - přesto jsme ho již objevili a navštívili! 

20/8  nalezla jsem článek objevitele obrazce i se snímky 4.obrazce a okolní krajiny:

     http://mysticsmile.rajce.idnes.cz/kruh_v_obili_u_obce_Skalice_nad_Svitavou/#SL742778.jpg

 

Autor: Tonička Plíšková | úterý 17.8.2010 7:18 | karma článku: 15,52 | přečteno: 3829x