Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

emeritni samec

20. 10. 2011 17:27
Jste v zajetí politického náboženství.

Pravice a levice jsou pojmy minulého století.Jste manipulován že musíte živit neschpné a líné a zatím živíte ty schopné a to až příliš schopné.Právě vám a těm chudým je účtováno výpalné za lidskou hloupost v podobě daní.Nenávidíte chudé že dostanou něco na přežití a miliardy které tečou bankám a mezinárodnímu kapitálu vás nechávají klidným.Zneužívání sociálního státu v pořádku není ale s tím nikdo nic dělat nebude-koho by jste pak nenáviděl.Ještě by jste mohl rýpat do "hospodaření"státu a kam ty peníze vlastně jdou.Takto máte jasno spotřebují je líní a neschopní.Je úplně jedno zda budezte volit pravici nebo levici.Dnes je to trochu jinak buď podlehnete propagandě a budete bojovat proti levici a financovat mafii nebo proti pravici a financovat mafii.Není úniku.

0 0
možnosti

lomihnát.

20. 10. 2011 17:52
Re: Jste v zajetí politického náboženství.

Vcelku s vámi souhlasím, jen v jednom jsem dosud neměl jasno:

Mylně jsem se domníval, že živím líné a neschopné.

Jsem rád, že jste mi objasnil, že to ve skutečnosti není pravda.

Až budete mít chvilku, napište prosím,

KDO JE TEDA ŽIVÍ?8-o

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 10. 2011 17:11
ale to je skutečne ošklivý článek

zapomínáte na potřebné, co nemají ani na splnění svých základních lidských práv. Měly by se zavést okamžitě dávky (nebo poukázky) - pro muže na vodku, rum, doutníky, slušnou TV a domácí kino a jednou za 4 roky na pořádný sporťák. A ženám na slušný kabát, kosmetiku, pedikuru, manikuru a kadeřnici. Dětem do 18 let na jeden nejmodernější telefon na půl roku s neomezeným tarifem, slušný počítač a připojení (aby tam rychle běžel facebook) a nějaké ty značkové hadry.

Jak je možné, že u nás jsou idnorována i ta nejelementárnější práva? ;-O

0 0
možnosti

FiS95

20. 10. 2011 16:53
Karma!

0 0
možnosti

boubinek3

20. 10. 2011 14:31
Levicová slibotechna

Demokracie může trvat pouze tak dlouho, než-li  voliči zjistí, že si mohu dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 10. 2011 17:07
Re: Levicová slibotechna

to uz jsem nekde cetl. Od nejakeho profesora z 19. stol :-)

0 0
možnosti

WetSinglet

20. 10. 2011 14:15
clanek pekny,

diskuze kvaitni, davam karmu ... a komentuji: jo, solidaritu by nikdo nemel nikomu narizovat...a nikdo by ji nemel vyzadovat....solidarni mohu byt s nekym pouze dobrovolne....ale ne prikazem zhora....to je jako by mi nekdo narizoval jake mam vyznavat nabozenstvi nebo jaky mam mit svetonazor.....

Význam slova "solidarita" na wikině: Solidarita znamená dobrovolnou společenskou soudržnost, ochotu ke vzájemné pomoci a podpoře v rámci nějaké skupiny. Člověk je solidární s nějakou skupinou, pokud ji podporuje a její úspěchy i neúspěchy pociťuje jako vlastní.

Takze asi tak....dulezite je tam to slovo dobrovolnou...obdobi "dobrovoně povinně" uz mame myslim za sebou....

2 0
možnosti

ippokorny

20. 10. 2011 13:09
nemáte na mysli členy ČSSD

počínaje Grosem, Sobotkou či Paroubkem či komunisty? Ti všichni také, jak dostanou peníze, nějak zapomínají na to, co říkali před volbami. P.P:

2 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

20. 10. 2011 13:22
Re: nemáte na mysli členy ČSSD

takovych je ... ale priznam se, ze k sepsani tohoto clanku me vedla konkretne diskuse pod jednim z clanku o kellerovi. pokud by se keller opravdu choval podle toho, co tak rad vykrikuje, pak by musel zit jako stredoveky poustevnik, nebot o vsechno navic by se rozdelil s "potrebnymi".

1 0
možnosti

janulator

20. 10. 2011 10:39
Nejde o to, kdo je levicový a kdo pravicový

Současná krize není ani krize levice, ani krize pravice. Je to krize populismu a to nejenom politického, ale i společensko-kulturního. Každý che být líbivý, nikdo nechce být novým Husem nebo nemá odvahu být novým Churchillem a tak říká líbivé lži a slibuje co che každý slyšet. Politici slibují snadný život svým voličům, rodiče slibují snadný život svým dětem a všichni si usnadňujeme svůj život tím, že se necháme od vlád za pomoci zparchantělých medií korumpovat.

Všichni - celý demokratický svět jsme se dostali do konfliktu mezi realitou a vlastním očekáváním. Otázkou za miliony je, kdo z Evropských (i amerických) intelektuálních a politických elit vezme na svá bedra odpovědnost za srovnání se s realitou 21.století. Hrozbou pro evropskou civilizaci je to, že současný politicko mocenský kartel vládnoucí Evropě toto nedopustí, protože základní principy reprezentativní demokracie už dlouho nebere vážně!.

2 0
možnosti

pátý ze tří mušketýrů

20. 10. 2011 10:06
Nemám rád chamtivce.

Napsal bych to asi takhle- je jednoduché být pravicový, liberální, arogantní, sobecký, odsuzující jakoukoli solidaritu a mít plné kapsy peněz. Měl by jste stejné názory, prosazoval stejné zásady, bez peněz, starý a nemocný? Asi těžko. Ale žádný strom ještě nevyrostl do nebe a i když se cítíte být za vodou možná se i vám obyčejná lidská solidarita bude hodit.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

20. 10. 2011 10:17
Re: Nemám rád chamtivce.

ja neodsuzuji jakukoliv solidaritu ... proti DOBROVOLNE solidarite nemam nejmensi vyhrady, ja pouze tvrdim, ze kdyz nekdo od nekoho pozaduje solidarni chovani, pak sam ma byt prikladem a byt solidarni s temi, co jsou na tom jeste podstatne hure ... nebo se na celou slavnou solidaritu proste a jednoduse vykvajznout. solidarita opravdu neznamena to, ze zrovna u me je hranice, kde konci "potrebni", kteri si zaslouzi nejake ty penize a zacinaji "bohati", kteri naopak maji ty penize odevzdavat.

a mimochodem, doby, kdy jsem bydlel na ubytovne a zbyvalo me priblizne tricet korun na den na veskere dalsi vydaje, ty uz mam take za sebou ... nic prijemneho, ale aby se kvuli tomu ze me stal ultralevicovy tlachal, to teda ani nahodou.

2 0
možnosti

Gaspard

20. 10. 2011 9:57
To je ten problem s levici

Ktera ideologicky pospinila charitu. Ze staleti pouzivane, dobrovolne a cilene pomoci udelala zle burzoazni kupovani si odpustku pomoci milodaru. Tu nahradila solidaritou, tim bajecnym vybiranim vypalneho od ekonomicky aktivnich lidi a jejich prerozdelovani tem ekonomicky neaktivnim chudackum a to vse prostrednictvim nejake vyssi entity. A takhle se levice chova ke vsem tradicnim pozitivnim vecem a vlastnostem.

2 0
možnosti

Tajemný muž

20. 10. 2011 9:05
KARMA!!!

R^ Jednoznačně karma! Takhle krásně vystižený problém levicových kecalů požadujících solidaritu bohatých s (nimi) chudými a zároveň absolutní nechuť se o cokoli dělit v jednom krátkém článku, máte můj obdiv!!R^

1 0
možnosti