Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

16. 1. 2010 1:42
Když nějací podnikatelé nejsou schopni se tady prosadit

aniž by se chovali ekologicky, slušně ocenili zaměstnance a zaplatili daně, ať táhnou. Byla by chyba se jim podbízet. Šlo to tady bez nich 40 let, půjde to zas. 

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 1. 2010 9:11
Re: Když nějací podnikatelé nejsou schopni se tady prosadit

proc by se meli choval ekologicky a slusne platit zamestnance, kdyz to jde i bez toho ? cilem firmy neni nejaka "sluzba verejnosti", ale maximalizace zisku ...

0 0
možnosti
VH

Totedyne

15. 1. 2010 12:22
...

S článkem bych celkem i souhlasil. Nevnímám, ale problém v tom, že tady v Evropě je demokratický sociální systém, ale v tom, že někde v Asii tento systém není.

Demokratický sociální systém kromě popsaných "nevýhod" (tj. přesun výrob do zemí s nižší životní úrovni a přesun ekologicky závadných výrob) má řadu pozitiv. Zajistil lidem solidní životní úroveň, lidé mají možnost tlačit na odstranění výrob, které nadměrně poškozují životní prostředí.

Celková cena práce a tím stěhování firem nezáleží jen na zdanění, ale překvapivě na výši odměn. Z ČR se stěhují některé zastaralé výroby (textilní, kožedělní průmysl), do ČR na druhé straně za vlády ČSSD řada moderních strojírenských a elektrotechnických firem přišla.

Vyspělý svět v určité míře to ani nemusí položit, důležité je, aby se v rozvíjejících zemích neshromažďovaly peníze na několika málo místech, ale aby podnítily poptávku po dalším zboží. To může zabezpečit jen sociální demokratický stát.

0 0
možnosti
A

Amoniak

15. 1. 2010 13:46
Re: ...

Kterou montovnu máte na mysli výrokem: "za vlády ČSSD řada moderních strojírenských a elektrotechnických firem přišla"? A jaký díl své produkce tyto firmy vyvezou do Číny?

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1281x
Analytik, spekulant, spolumajitel činžovního domu, plátce nechutných daní ... Egoistický, svobodný, bezdětný, zadaný, na čemž nehodlám měnit nic z uvedeného, tedy kromě těch daní.