Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P32e95t40r 53L94u39k78e32š

17. 7. 2014 1:27

K otázce v nadpisu: starostové samozřejmě nejsou gauneři. Obcí a měst je několik tisíc. Mezi starosty najdete srdcaře i unavené rutinéry. Bohužel, také gaunery. 

Dotkla jste se "módního" stíhání starostů za prodeje pozemků a tvrdíte, že je věcí samosprávy, za kolik takovou transakci realizují. V tom se mýlíte. Legální postup vyčtete ze Zákona o obcích. Prodává za cenu v místě a čase obvyklou. Tu zjistíte pomocí odhadu tržní ceny (posudku). Odchylka od zákonného postupu musí být jasně zdůvodněna. Pokud se přidržíte zákonného postupu, gaunery najdete až překvapivě snadno. Jejich činnost usnadňuje neschopnost Policie ČR takové případy řešit. Co se stane, když podáte trestní oznámení? Háček je v tom, že nemáte možnost nahlížet do policejního spisu. Takovou možnost má pachatel a ten, komu byla způsobena škoda, tedy obec (statutární zástupce). V popisovaném případě je statutárním zástupcem pachatel. O postupu policie se tak nedozvíte nic. Dokonce ani to, jestli se policie obtěžovala vyvíjet nějakou činnost. To je ale téma na delší článek.

0 0
možnosti
AK

Na vaši otázku je těžké odpovědět - nikde jsem zatím neviděl statistiku kolik starostů jsou gauneři a kolik ne.

Takže asi to gauneři v některých případech budou také.

Proč by zrovna starostové měli být výjimka?

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
Vystudovala jsem Přírodovědeckou fakultu University Karlovy, obor geologie. Pracovala jsem jako novinářka a redaktorka se specializací na přírodní vědy, životní prostředí a úspory energie. V letech 1986-87 jsem studovala v Číně čínštinu a geologii. Napsala jsem knihu Slabikář ekologického bydlení. Psala jsem i o cestování, životním stylu a o všem možném dalším. Ve volbách v roce 2006 jsem byla zvolena starostkou Městské části Praha - Slivenec, v roce 2010 i 2014 jsem svůj post obhájila. V  říjnu 2014 jsem se dostala do Zastupitelstva Hlavního města Prahy a v listopadu jsem byla zvolena radní pro infrastrukturu, technickou vybavenost a životní prostředí. V říjnu 2015 po odvolání náměstka Stropnického jsem dostala navíc na starost územní rozvoj a územní plán Hlavního města Prahy. 

 

Seznam rubrik