Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lilly28

17. 1. 2011 21:59
Skvele!

Tak jste mi udelal chute, musim to dnes taky uvarit.

A z toho napadani moravskeho zeli si nic nedelejte, moje babicka ho delala taky tak  a ja ho  mam taky rada.Delala zahustovani bramborou a moukou. Hlavne nevarte moravsky spenat to teprve uvidite tu bitku mezi cechy a moravou!

Jo, a ta krupice se da koupit i tady pod jmenem cream of wheat , semolina, wheatlets. Maminka mi ze zacatku taky obstastnovala s care packages -polohrube mouky, caske cokolady a pod. Vim,  ze je rada, ze muze neco poslat, ale letecky balicek s moukou za 800 korun mi prijde trochu moc . 

0 0
možnosti

kloistr

6. 12. 2010 1:22
mouka

Jestli sem to dobre pochopila, tak zijete v Kanade. Ja zas uz par let prebyvam v UK. Da to trochu prace, ale da se tu najit mouka, ktera dosahuje standardu polohrube, tudiz se da pouzit i na knedliky ( tvarohove i houskove ). Nevim jestli to pomuze a jak moc se lisi potraviny v Kanade od tech v UK, ale ja kupuji Super strong bread flour od firmy Hovis, mam dojem ze to ma na pul hnedy pytlik, zeleny nebrat. Proste zkuste koupit tu nejtvrdsi mouku na chleba. Jinak semolina se tu da taky sehnat, dokonce jsem ted videla i semolinu v sacku co jen zalejete vodou a mate kasi hotovou. Osobne jsem si vsak deckou krupicku privezla jiz pred znacnou dobou. :-)

0 0
možnosti

Bobrufka

27. 10. 2010 9:57
Krkovička je můj favorit i na řízky

:-) mlask, jsou pěkně šťavnaté na rozdíl od kýty.

A jasně, česnek nemůže chybětR^

0 0
možnosti

Richard Kába

27. 10. 2010 7:21
Pekne, pekne ...

Vidím Davide, že se Vám na druhé straně světa po české kuchyni hodně stýská. Moc Pěkné. R^

0 0
možnosti

Teleke z Toloko

27. 10. 2010 4:25
Zelí?

Tahle verze zelí alá pátá nádražní s toho je mi ekl 8-o

0 0
možnosti

mamenec

27. 10. 2010 6:48
Re: čeština?

Mně je ekl zase z tvojí češtiny........

0 0
možnosti

Camino

27. 10. 2010 0:10
Tohle nam nemuzes delat!!

To bysme vypadali za cas jak Michelin:-)

Davide, naucila jsem sevarit zeli od babicky - bez mouky, rozstrouhana brambora a jablko staci, ale jinak jsi frajerR^ Mas dostatek casu na pritelkyni, pri vsem tom narocnem vareni?:-);-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy