Děkujeme za pochopení.
liason
Davide,
maminka mě sice doma učila, že o žádném jídle se nemá říkat "fuj", ale dnes se držím jen s největším sebezapřením.
Máte ty své uveřejněné recepty značně nevyvážené, co do kvality
placekd
Re: Davide,
... děkuji za Váš komentář, Liason Ta "nevyváženost" je možná také způsobena časovou posloupností = ty špagety (jak jste jistě četla v úvodu) byla jedna z prvotin před jednadvaceti lety a za tu dobu toho člověk "překoštuje" hodně. Na druhou stranu tady v Kanadě ta domácí játrovka opravdu není zase tak špatná (jak potvrdila i Camino - a ty játra opravdu obsahuje...) a i když se mnohým při vyslovení slova "paštika" ježí nejen kůže, za tím receptem si stojím a můžu odpřísáhnout, že opravdu nechutná nechutně, ale přesvěčovat nikoho nemůžu, ani jsem nikoho nenutil k přípravě, ale kdo chce, ať vyzkouší, kdo ne, ať nechá
kytt
no teda
uh, ah, nějako se mi navalilo... a to jsem tušila, že ten titulek může skrývat jen nějakou hrůzu. Nemýlila jsem se. :D No jo, já to říkám pořád, že Češi neznají jedinou kvalitní domácí surovinu, a tak radši splácají dokupy pět hrozných a výsledku říkají dobrota. Sežrat třeba obalený hadr na podlahu, hlavně když v tom je cibule, kečup nebo rajskej protlak a jakejkoliv strouhací sejra. Netuším, co by mi tohle pseudojídlo mělo dát, a nevidím proto důvod, abych se jím cpala jen proto, že to je levný. Myslím, že autor ví houby o tom, co může být levný, dobrý a zároveň funkční jídlo s nějakou výživovou hodnotou. Já nejsem průtokový ohřívač pro mleté myší masíčko značky Hamé. A nemáte-li myš, dejte tam švába, že?
placekd
Re: no teda
z vás teda ta zloba jenom srší... to se opravdu jen hned tak nevidí ovšem na hrubý pytel hrubá záplata: tak se vás taky - na oplátku zeptám - k jaké národnostní menšině se vlastně řadíte vy, že tak zobecňujete??? ;-D]
pá_ja
No fuj
už na těch fotkách to vypadá odporně.
A lá Babica, kečup co neviděl rajčata, paštika co neviděla maso a špagety vařené 20 minut, tak to fakt dobrota!
Camino
Re: No fuj
pa_jo, omyl. Je dokazano, ze kecup ma lycopeny, ktere pomahaji proti rakovine, srdecnimu infarktu a HALOOOO, prostate! Je v nem koncentrace rajskych, ze kdybys chtel to mnozstvi lycopenu pozit denne, musel bys asi 5kg rajskych. Nuda, ne?
isabell
...
takhle jsem vařila v osmnácti, ani né tak z nouze, nebo kuchařského neumětelství, ale proto, že můj tehdejší přítel dostal od nějakého kamaráda velkou zásobu armádního jídla v plechu- byly to vždy tři menší plechovky v síťce- jedna byla lunchmeat, druhá paštika a třetí tuším vepřové ve vlastní šťávě.
To poslední jsem s úspěchem používala do českého rizota, lunchmeat se dal jíst studený s chlebem, nebo osmažený s kaší, jen paštika na chlebu, nebo rohlíku se nám časem přejedla a když už zbývala jen ona, odhodlala sem se hodit jí taky na cibulku, výsledek byl asi podobný jako ten váš a jíst se to také celkem dalo, zvlášť když jsem to pokaždé jinak ochutila, jednou jako Itálii s bazalkou a oregánem, pak zase třeba provensál.....
Ale také jsem to od té doby nedělala, asi už jsem moc zmlsaná
Camino
Re: tak ja Ti Karle nevim,
kluk ma mozna kliku, ty pastiky v Kanade nejsou nejhorsi, jsou v nich i jatra
Bobrufka
To je výborný náopad na rychlovku, to se vždy hodí
já ti tedy prozradím tajemství svého guláše - taky do něj přidávám paštiku
jarinka
Nejlepší vaření je to nejrychlejší.
Jako bych to včera večer v Nákupní zemi tušila, co dnes bude za recept. Koupila jsem tam páreček - jednu májku a jednoho matěje. Jsou teď oba ve špajzu v pohotovosti.
Bouše
No nevím, paštika se teplem dost "rozňahňá".
Daleko lepší je použít místo ní jakékoliv mleté maso (třeba na sekanou). Ostatní ingredience mohou zůstat.
Eskamotér
Kroupův bratr
Nejsi ty náhodou Kroupův bratr? Nebo něco jako jeho pomsta?......on byl taky takovým gastro pošukem
luniksix
Re: Kroupův bratr
zatím co ty do sebe cpeš jeden sendvič se sádlem za druhým
captain cook
rychle spagety s uzeninou
nevim, nevim, nejak mi ta pastika nesedne, ale kdyz ti to chutna, proc ne.
Znam dobre moment, kdy jeden potrebuje nejake jidlo strasne rychle a spagety "s necim" jsou castym resenim.
Osmazit cibulku, pridat pulkolecka bilych klobasek (nemecky vareny Weisswurst) mnozstvi podle chuti, lehce osmahnout. Pridat rajsky protlak, cesnek -cukr-sul-pepr-citronovou stavu podle chuti, pokud je to prilis huste pridat jeste lzici nebo 2 vody. Kdo ma po ruce bazalku nebo oregano, muze pridat. Pokud mas rad nasekanou zelenou petrzelku, zamichat do hotoveho. Servirovat se spagetami.
Syr navrch je fajn, vyber necham na chuti a kapse. Pokud je to parmezan, pozor se soli pri vareni.
Bile klobasky se mohou nahradit jinou vhodnou, neprilis tucnou, chutnou uzeninou, nakrajenymi _dobrymi_ parky nebo varenym libovym uzenym masem.
Camino
Re: rychle spagety s uzeninou
Kapitane, vino!!! Musi se tam dat cervene vino!!! Po vode se dela spatne v potrubi
hasmen - náhradní nick
Polreich by se asi zastřelil,ale ny voko to vypadá dobře
Jsme národ kutilů
- Počet článků 60
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2185x
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.