Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

liason

24. 9. 2010 20:25
Davide,

maminka mě sice doma učila, že o žádném jídle se nemá říkat "fuj", ale dnes se držím jen s největším sebezapřením.

Máte ty své uveřejněné recepty značně nevyvážené, co do kvality;-)

0 0
možnosti
DP

placekd

25. 9. 2010 3:48
Re: Davide,

... děkuji za Váš komentář, Liason :-) Ta "nevyváženost" je možná také způsobena časovou posloupností = ty špagety (jak jste jistě četla v úvodu) byla jedna z prvotin před jednadvaceti lety a za tu dobu toho člověk "překoštuje" hodně. Na druhou stranu tady v Kanadě ta domácí játrovka opravdu není zase tak špatná (jak potvrdila i Camino - a ty játra opravdu obsahuje...) a i když se mnohým při vyslovení slova "paštika" ježí nejen kůže, za tím receptem si stojím a můžu odpřísáhnout, že opravdu nechutná nechutně, ale přesvěčovat nikoho nemůžu, ani jsem nikoho nenutil k přípravě, ale kdo chce, ať vyzkouší, kdo ne, ať nechá :-)

0 0
možnosti
K

kytt

24. 9. 2010 16:54
no teda

uh, ah, nějako se mi navalilo... a to jsem tušila, že ten titulek může skrývat jen nějakou hrůzu. Nemýlila jsem se. :D No jo, já to říkám pořád, že Češi neznají jedinou kvalitní domácí surovinu, a tak radši splácají dokupy pět hrozných a výsledku říkají dobrota. Sežrat třeba obalený hadr na podlahu, hlavně když v tom je cibule, kečup nebo rajskej protlak a jakejkoliv strouhací sejra. Netuším, co by mi tohle pseudojídlo mělo dát, a nevidím proto důvod, abych se jím cpala jen proto, že to je levný. Myslím, že autor ví houby o tom, co může být levný, dobrý a zároveň funkční jídlo s nějakou výživovou hodnotou. Já nejsem průtokový ohřívač pro mleté myší masíčko značky Hamé. A nemáte-li myš, dejte tam švába, že?

0 0
možnosti
DP

placekd

24. 9. 2010 19:42
Re: no teda

;-D ;-D ;-D z vás teda ta zloba jenom srší... to se opravdu jen hned tak nevidí ;-D ;-D ;-D ;-D ovšem na hrubý pytel hrubá záplata: tak se vás taky - na oplátku zeptám - k jaké národnostní menšině se vlastně řadíte vy, že tak zobecňujete??? ;-D]

0 0
možnosti
PR

pá_ja

24. 9. 2010 9:38
No fuj

už na těch fotkách to vypadá odporně.

A lá Babica, kečup co neviděl rajčata, paštika co neviděla maso a špagety vařené 20 minut, tak to fakt dobrota!

0 0
možnosti
C

Camino

25. 9. 2010 3:08
Re: No fuj

pa_jo, omyl. Je dokazano, ze kecup ma lycopeny, ktere pomahaji proti rakovine, srdecnimu infarktu a HALOOOO, prostate! Je v nem koncentrace rajskych, ze kdybys chtel to mnozstvi lycopenu pozit denne, musel bys asi 5kg rajskych. Nuda, ne?:-)

0 0
možnosti
IB

isabell

24. 9. 2010 9:29
...

;-D takhle jsem vařila v osmnácti, ani né tak z nouze, nebo kuchařského neumětelství, ale proto, že můj tehdejší přítel dostal od nějakého kamaráda velkou zásobu armádního jídla v plechu- byly to vždy tři menší plechovky v síťce- jedna byla lunchmeat, druhá paštika a třetí tuším vepřové ve vlastní šťávě.

 To poslední jsem s úspěchem používala do českého rizota, lunchmeat se dal jíst studený s chlebem, nebo osmažený s kaší, jen paštika na chlebu, nebo rohlíku se nám časem přejedla a když už zbývala jen ona, odhodlala sem se hodit jí taky na cibulku, výsledek byl asi podobný jako ten váš a jíst se to také celkem dalo, zvlášť když jsem to pokaždé jinak ochutila, jednou jako Itálii s bazalkou a oregánem, pak zase třeba provensál.....

Ale také jsem to od té doby nedělala, asi už jsem moc zmlsaná ;-)

0 0
možnosti
C

Camino

25. 9. 2010 3:10
Re: tak ja Ti Karle nevim,

kluk ma mozna kliku, ty pastiky v Kanade nejsou nejhorsi, jsou v nich i jatra8-o

0 0
možnosti
B

Bobrufka

24. 9. 2010 8:46
To je výborný náopad na rychlovku, to se vždy hodí

já ti tedy prozradím tajemství svého guláše - taky do něj přidávám paštiku ;-)

0 0
možnosti

jarinka

24. 9. 2010 8:28
Nejlepší vaření je to nejrychlejší.

R^ Jako bych to včera večer v Nákupní zemi tušila, co dnes bude za recept. Koupila jsem tam páreček - jednu májku a jednoho matěje. Jsou teď oba ve špajzu v pohotovosti.

0 0
možnosti
DP

placekd

25. 9. 2010 3:50
Re: Nejlepší vaření je to nejrychlejší.

R^

0 0
možnosti
FH

Bouše

24. 9. 2010 8:17
No nevím, paštika se teplem dost "rozňahňá".

Daleko lepší je použít místo ní jakékoliv mleté maso (třeba na sekanou). Ostatní ingredience mohou zůstat. :-) 

0 0
možnosti
DP

placekd

25. 9. 2010 3:49
Re: No nevím, paštika se teplem dost "rozňahňá".

R^

0 0
možnosti
LK

Eskamotér

24. 9. 2010 8:07
Kroupův bratr

Nejsi ty náhodou Kroupův bratr? Nebo něco jako jeho pomsta?......on byl taky takovým gastro pošukem ;-D

0 0
možnosti
L

luniksix

24. 9. 2010 8:21
Re: Kroupův bratr

zatím co ty do sebe cpeš jeden sendvič se sádlem za druhým;-D

0 0
možnosti
MM

captain cook

24. 9. 2010 7:34
rychle spagety s uzeninou

nevim, nevim, nejak mi ta pastika nesedne, ale kdyz ti to chutna, proc ne.

Znam dobre moment, kdy jeden potrebuje nejake jidlo strasne rychle a spagety "s necim" jsou castym resenim.

Osmazit cibulku, pridat pulkolecka bilych klobasek (nemecky vareny Weisswurst) mnozstvi podle chuti, lehce osmahnout. Pridat rajsky protlak, cesnek -cukr-sul-pepr-citronovou stavu podle chuti, pokud je to prilis huste pridat jeste lzici nebo 2 vody. Kdo ma po ruce bazalku nebo oregano, muze pridat. Pokud mas rad nasekanou zelenou petrzelku, zamichat do hotoveho. Servirovat se spagetami.

Syr navrch je fajn, vyber necham na chuti a kapse. Pokud je to parmezan, pozor se soli pri vareni.

Bile klobasky se mohou nahradit jinou vhodnou, neprilis tucnou, chutnou uzeninou, nakrajenymi _dobrymi_ parky nebo varenym libovym uzenym masem.

0 0
možnosti
C

Camino

25. 9. 2010 3:13
Re: rychle spagety s uzeninou

Kapitane, vino!!! Musi se tam dat cervene vino!!! Po vode se dela spatne v potrubiR^

0 0
možnosti
ZZ

hasmen - náhradní nick

24. 9. 2010 7:11
Polreich by se asi zastřelil,ale ny voko to vypadá dobře

Jsme národ kutilů ;-);-D

0 0
možnosti
DP

placekd

24. 9. 2010 7:20
Re: Polreich by se asi zastřelil,ale ny voko to vypadá dobře

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy