- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a ráda přidám další a jednoduchý recepis na tak úžasnou pochoutku,jakou štrůdl
JE.
40 dkg hladké mouky,1ztužený tuk nastouhat,16 lžic piva.Ztéto dávky máte 4 šišky
vynikajícího štrůdlu.Plnit dle chuti.Zuzana
Človíčku, tak Vám také poradím 1 recept, byť není můj, jmenuje se štrúdl z Nivnice:
1 kelímek pomazánkového másla a 1 kelímek hladné mouky=těsto. 3 jablka,hrozinky,ořechy, trochu cukru, skořice=náplň. Uděláme těsto, vyválíme 2 placky. posypeme strouhankou a potřeme náplní, stočíme. Potřeme žloutkem a pečeme 35 minut. Dobrou chuť
... děkuji za milý vzkaz a recept na nivnický štrůdl, bohužel to pomazánkové máslo tady taky také s největší pravděpodobností neseženu (a technologie jeho přípravy je trošku komplikovanější), budu si na jeho vyzkoušení muset počkat do své další návštěvy evropského kontinentu
Každopádně ještě jednou moc děkuji a přeji vám krásnou neděli. DP
nemusíš přece sedět v mrazničce stačí, když tam necháš pár hodin to máslo. Strouhané se lépe propracuje s moukou a nemaže se tak po struhadle
Ahoj Davide,
ten strudl vypada dost dobre, jenom mam strach, aby se to upeklo v nasich skoro 3 000 metru nad morem...nemas nejaky tip na peceni ve velke nadmorske vysce?