- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
do tohodle nejdu. Ja cukety rada treba v ratatouille
... tam i na grilu nebo jen tak lehce orestované na pánvičce - jak jsem psal už dříve - mám také moc rád, ale jen ty mladé a max. střední velikosti... bohužel mnohé "danajské" dary ze zahrádek jsou hodně přerostlé a ty mi tedy už ve zmiňovaných úpravách tolik nechutnají... :-) :-)
řeší každoročně kvantum lidí, přesto si ji na zahrádku nasadí každé jaro znovu a znovu. I já patřím mezi podobné blázny a pak mám problém. Leč vždy něco vymyslím a kousky, které se mi nepodařilo vnutit známým, našly svoje uplatnění jako nastavovadla zeleninového leča na zimu. Poslední kus čeká na svůj konec na skříni a kromě toho, že poskytne semena k jarnímu výsevu , bude proměněn v zelí po moravsku, sladkokyselé a s celerovou natí.
... Jarinka mi dá také jistě za pravdu, že jinak se vaří v raném létě s mladými malými cuketkami (které chutnají výborně i v salátu bez jakékoliv tepelné úpravy), nebo v pozdním létě s o něco většími cuketkami (které se výborně dají plnit či lehce zapékat sýrem či jinou glazurou) a jinak se vaří s "danajských darů" na podzim, kdy - aby člověk neurazil - přijme i tyto téměř "anakondí" tvary a rozměry a pak vyvstává problém...
můžete ty nastrouhané cukety zpracovat s moukou a vajíčkem a udělat z toho halušky. Třeba s bryndzou. Jinak je to naprostá zbytečnost. Ony totiž ta Vaše dochucovadla typu kopr, slanina na cibule by přidaly vynikající chuť třeba i kravinci.