Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Anselm

1. 10. 2010 14:15
Až příliš česneku,

na moje gusto, na stejné množství dám jeden, maximálně dva stroužky, proti vašim 10÷15 dávku téměř homeopatickou. Připadne mi, že od určité koncentrace už výsledek stejně není "česnekovější", jenom pálivější. Jinak ale souhlasím s tím, že tuhle organicky vázanou síru lze i do krupičné kaše.

Zkusil jste někdy česnekovou nať? Dá se napěstovat i v zimě v kuchyni na okně, stroužky zasazené do květináčů vyženou poměrně rychle.

Pozoruhodnou věc o česneku mi kdysi říkal jeden člověk, který se zajímal o přírodní lékařství. Nějaká stará asijská medicína mu prý přisuzuje takovou sílu, že jej jako lék ani neaplikuje perorálně - pacientům se s ním natírají chodidla.

Ty lahůdky Bacom naproti Tivoli fungují pořád. Onehdy jsem tam koupil lutěnici, moc mně nechutnala, bylo v ní moc česneku  :).

0 0
možnosti
MM

captain cook

1. 10. 2010 6:08
nas "garlic & cheese bread" je asi pribuzny tve pomazance

v Australii zvlast oblibeny na grillovacku neboli BBQ.

Tenhle delame my. Pomazanka:

Maslo na roztirani (se snizenym obsahem soli; my pouzivame kupovany "reduced salt butter spread"), panensky olivovy olej, na jemne nudlicky nastrouhany parmezan (nejlepe kombinovany s eidamem nebo cheddarem), strouzky cesneku - utrene nebo rozmackane, citronova stava, nasekana petrzel , nahrubo mlety cerny pepr (nejlepe cerstve mlety). Pomazanka se muze delat bez olivoveho oleje, ale s nim dava "stredomorskou" prichut. Potrebuje to syr, cesnek, citronovou stavu a petrzel v hojnem mnozstvi.

Rozmichat maslo s olejem, vmichat syr, cesnek a petrzel, pridat pepr a pripadne dochutit dalsi davkou citronove stavy nebo prisolit. Castecne nakrajet (nedokrojit uplne dolu) veku na 1,5cm tluste platky a do kazdeho otvoru dat vrstvu pomazanky. Dobre zabalit do aluminiove folie, hodit do trouby pribl. 180-200C alespon na 15 minut, pak castecne rozbalit folii aby veka mohla na povrchu zkrupavet a pect pri 200C dalsich

0 0
možnosti
MM

captain cook

1. 10. 2010 6:09
Re: nas "garlic & cheese bread" je asi pribuzny tve pomazance

Dobre zabalit do aluminiove folie, hodit do trouby pribl. 180-200C alespon na 15 minut, pak castecne rozbalit folii aby veka mohla na povrchu zkrupavet a pect pri 200C dalsich 5 minut.

0 0
možnosti

jarinka

30. 9. 2010 21:09
A doporučuji

česnekovou pomazánku těm, kteří chtějí mít konečně od všech svatý pokoj. Protože kdo jí cibuli, tam nechodí lékař, a kdo jí česnek, tam nechodí NIKDO. Ale to určitě všichni znáte. ;-D

0 0
možnosti
DP

placekd

1. 10. 2010 0:18
Re: A doporučuji

... česnek opravdu není příliš společensky "zdvořilý", každopádně já jsem se zatím vyskytoval na místech, kde k němu nikdo extra averzi nikdy neměl, a když se jedl ve skupině, pak ten "odér" nebyl tak letální :-);-D

0 0
možnosti
MM

captain cook

30. 9. 2010 19:03
Cesi a pomazanky jsou skvela kombinace vsude na svete

Pred mnoha lety jsem si vyslouzil reputaci, kdyz jsem pripravil do misek par ceskych pomazanek a k tomu velkou misu nakrajene veky, kdyz jsme meli party. Mistni kluci a divky i ruzni kamosi-Evropane se mohli uzrat!

Davam k dobru recept na tu, kterou si pochvaluji vsichni nasi navstevnici.

Zaklad je slusna porce dobre domaci majonezy, vidlickou rozmackene avokado, utreny cesnek, stava z limetky nebo 2 (kdyz neni limetka, nahradit citronem), sul, cerny pepr, (spanelska praskova uzena paprika - pokud ji mas), rozsekane salotky (jarni cibulky) nebo pazitka, rozsekana petrzel, kopr. Mnozstvi nepisi, protoze to nikdy nemerim, ale ma to byt ostre limetkou a cesnekem, ne soli a peprem a salotky, petrzele a kopru je v tom dost velke mnozstvi.

Musi se toho delat vic, jednak proto, ze se to musi behem vyroby ochutnavat, jednak ze jakmile to je na stole s vekou, malymi cerstve pecenymi houstickami a napr. uzenym lososem, jde to na dracku.

0 0
možnosti
MM

captain cook

30. 9. 2010 19:04
Re: Cesi a pomazanky jsou skvela kombinace vsude na svete

Ps. cesneku davam asi 3 velke strouzky.

0 0
možnosti
RWS

Roger Wilco Sr.

30. 9. 2010 10:26
.

Jedna z variant česnekové pomazánky. Ono všechno, kam se přidá česněk, je super. klidně bych místo strouhaného Eidamu použil Nivu, do pomazánky dal lžíci plnotučné hořčice, trochu papriky a zase by to byla jiná chuť. Tyhle pomazánky se prakticky nedají zkazit.:-)

0 0
možnosti
RWS

Roger Wilco Sr.

30. 9. 2010 10:27
Re: .

... a teď koukám, že s podobným příspěvkem jsem nebyl první. :-)

0 0
možnosti
B

Bobrufka

30. 9. 2010 9:02
Tahle pomazánka je přímo "žravá"

:-), já používám pomazánkové máslo a nedávám majonézu, ale pomazánkové máslo je u vás asi nedostupné. je to škoda, protože se hodí na všelijaké pomazánky- vaječná, rybičková.....

0 0
možnosti
W

wiki5

30. 9. 2010 4:51
clovece

vas kdyz ctu, tak se mi sbihaji sliny....

0 0
možnosti
V

volycodss

30. 9. 2010 1:46
jo jo klasika

variaci tohodle je dost, napriklad misto tvarohu proste jogurt, majoneza, syr a spousta cesneku. jo a funguje to taky jako dip k ruznym jidlum ;-D

0 0
možnosti