Zmlaťte svou matku, ona vám to odpustí.

Co vydrží mateřská láska? Včera vydržela surové bití a vyhrožování uřezáním prstů. Říkáte si, že by tento násilník měl být ve vazbě? Stejný názor bohužel nesdílí napadená maminka tohoto povedeného synáčka a tak si běhá tento vlídný, ke starším občanům slušně vychovaný, muž po našich ulicích.

     Pokud někdo z nás potřebuje peníze, většinou se pokusí najít jakýkoliv slušný přivýdělek anebo se v krajním případě zadluží bance. Jestliže máte movitější členy rodiny a máte mezi sebou i dobré vztahy, slušně poprosíte o zapůjčení je. Pokud to tak není, stačí se opít, vzít do ruky nůž, zmlátit člověka, který vám dal život, vyhrožovat mamince uřezáním prstů a dožadovat se jejích celoživotních úspor. A trest? Nejspíše žádný, mamince je 73 let a tak si nějak asi již nepamatuje, co se stalo.

     Chtěl bych tento odstavec začít větou, že ji chápu, ale ne, já ji opravdu nechápu. Jedna věc je mateřská láska a druhá věc je morální odpovědnost k okolí. Pokud si tento muž dovolí páchat násilí na své vlastní matce, co mu příště zabrání, to zkusit na někoho z nás? Myslíte, že člověk, který dokáže surově zmlátit svojí vlastní maminku, bude mít v budoucnu problém násilně vymáhat peníze po někom cizím?

     A tak nám vyhrála láska nad rozumem. Vyhrály vzpomínky na hodného syna, který jako malý držel maminku za ruku a říkal ji, jak moc jí má rád. A řeknu vám, že ty vzpomínky jsou asi opravdu velice silné, když vyhrají nad krutou realitou, že ze syna vyrostl násilník, který místo: "Mám tě rád mami a děkuji ti za život.", vztáhne na svou matku ruku a dokonce i nůž a vyhrožuje ji zmrzačením. A kvůli čemu? Zradil ji pro peníze.

     Já vím, že jistě ho nyní sama sobě omlouvá, že on to tak vlastně nemyslel, že za to může ta dnešní doba a ten zlý démon alkohol. Ale prosím vás, jak ho budete omlouvat příště, až zmlátí jinou, starší nebo mladší ženu, a způsobí ji vážné zranění? Omluvíte se její rodině s tím, že on to tak nemyslel? To vám přeji mnoho štěstí.

     Násilník nepatří do naší společnosti ať je to člověk naprosto cizí anebo člen vaší rodiny! Pokud si myslíte opak, tak už se těším na noční procházku parkem ve městě, kde bydlí tento člen vaší rodiny.

Autor: Martin Pipek | pondělí 9.1.2012 11:36 | karma článku: 21,46 | přečteno: 1321x