Vyfoť Roma při práci! Počet fotografií - hádejte...

Tak jsem zabrouzdal na jeden článek, kde romská organizace spouští soutěž, která nám chce ukázat, že i Romové pracují. Zadání je jednoduché (noooo) - vyfotit pracujícího Roma a poslat jeho fotku do soutěže. A jelikož jsem se těšil na příval stovek fotek, šel jsem se na tu stránku podívat...

      ...stránka mě informovala o tom, že tisíce Romů naráží na to, že kvůli pověsti jejich etnika nemohou najít práci (předpokládám, že to je naše chyba). Dále se tam dočtete více o kampani, která se snaží Roma ukázat v lepším světle. Pamatujete ty hesla - Cikán mi naložil...plné auto cihel? Ne? Nevadí, já už moc také ne, ale stálo nás to všechny část našich daní a výsledek je opět nulový. 

     Moc fandím všem Romům, kteří pracují a umí chápat pravidla soužití. Na druhou stranu mě ani nepřekvapilo to, že se tam nenachází žádná fotka pracujícího Roma. Ono to může mít více důvodů. Tak buď nemáme u sebe foťák, když tuto událost vidíme. Anebo nevíme o této soutěži. Anebo...anebo nemůžeme najít žádný soutěžní snímek. Inu každý si udělejte názor, co je pro vás správná odpověď.

     Takže prozatímní skóre - počet fotek pracujících cikánů na této stránce = NULA. Nejsem si jistý, zda se to náhodou nemine účinkem.

     Zkuste vyhlásit soutěž - Vyfoť Roma, jak dělá bordel, jak zevluje, jak jde pro dávky, a uvidíme, na které stránce bude více fotek.

     A pak snad i humanistům dojde, že to není majoritní společnost, která má měnit svůj názor, ale hlavně cikáni, kteří mají začít měnit své chování, jestli chtějí vylézt ze škatulky nemakačenků, bordelářů, vyžírků našich daní...

Autor: Martin Pipek | čtvrtek 8.11.2012 18:06 | karma článku: 40,18 | přečteno: 3851x